default_mobilelogo
      Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012
      4 Απαντήσεις
      1.9K διαβάστηκε
    Γιατρε,
     
    Ειμαι 25 χρονων. Το προτελευταιο μου τεστ παπ πριν ενα χρονο ηταν καθαρο. Τον οκτωβρη μετα απο γυναικολογικη εξεταση βρεθηκε οτι ειχα τραχηλιτιδα, εκανα καλλιεργεια κολπικου υγρου κα βρεθηκε οτι ειχα gardenerella vaginalis και μυκητες τα οποια τα αντιμετωπισα με ygielle.
     
    Πριν 2 εβδομάδες επισκεφτηκα την γυναικολογο γιατι παλι ειχα τα ιδια συμπτωματα και μετα απο κλινικη εξεταση διεγνωσε ενδροτραχηλιτιδα και προχωρησαμε σε τεστ παπ ( το αφησα το τεστ παπ τον Οκτωβρη γιατι μου ειχε προτεινει οτι θα ηταν καλο να μην εχεις καμμια φλεγμονη για να μην υπαρχει παρερμηνεια συμπερασματος) οπου το συμπερασμα ειναι το εξης (γραμμενο στο χερι): Εικονα ενδοτραχηλιτιδας. Στο επιχρισμα παρατηρηθηκαν αρκετα τραχηλικα κυτταρα με κοιλοκυτταρικους χαρακτηρεσ (hpv?). Συνισταται περαιτερω ελεγχοσ θεραπεια και επαναληψη του τεστ.Ερωτηματικο στου κουτακι που γραφει hpv.Τα υπολοιπα δεν είναι τικαρισμενα (CIN κτλ) .
     
    Μου προτεινε η γιατρος να κανω παλι καλλιεργεια κολπικου υγρου οπου βρεθηκα θετικη στη candida (τα υπολοιπα αρνητικα) μου ειπε να κανω θεραπεια με κολπικα υποθετα lomexin για τρεις μερες και μετα να κανω κολποσκοπιση.
     
    Εχω αγχωθει αρκετα. Να σημειωσω οτι τον τελευταιο καιρο εχει πεσει η αμυνα του οργανισμου μου λογω πολλων ωρων δουλειας και κατ επεκταση μειωση του φαγητου και αυξηση του καπνισματος τα οποια όμως λογω του αγχους μου τα εχω διορθωσει όλα.
     
    Είναι κατι σοβαρο πιστευετε? Θα μπορεσω να το διορθωσω η αν υπαρχει hpv να τεθει σε καταστολη?
     
    Ευχαριστω πολυ.
     
    Περίπου πριν από 10 χρόνια
    Ηθελα επισης να συμπλρωσω οτι οταν αναφερθηκα στην γιατρο για τυποποιηση (αν ο hpv τελικα δεν ειναι ενα απλο ερωτηματικο) μου ειπε οτι προτιμαει να την κανει σε ηλικιες ανω τον 30. Ποια ειναι η αποψη σας γι αυτο?
    Σημερα ειναι η τελευταια μερα της θεραπειας για μυκητες. Ποτε πιστευε οτι ειναι καλη μερα να κανω την κολποσκοπιση. Θα αδιαθετησω στις 02.04.
     
    Ευχαριστω πολυ.
    Περίπου πριν από 10 χρόνια
    Αγαπητή  Φίλη!
    Οπως και  να  έχει,  δεν  προκειται για κατι  σοβαρό..  
    Η  αντιμετωπιση ειναι  ασφαλως  η πρέπουσα...
    Για το θεμα της ταυτοποιησης:  Μπορει  φυσικά  να γινει,  αλλά  δεν  θ΄αλάξει τιππτε  στην αντιμετωπιση.
    Φιλικά
    Π.Ζ.

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    Περίπου πριν από 10 χρόνια
    Γιατρε,
     
    Εκανα σημερα την κολποσκοπηση και μου ειπε ο γιατρος οτι φαινονται ολα καθαρα και να επαναλαβω το τεστ παπ σε 6 μηνες. Επισης μου ειπε οτι θεραπευτηκε η τραχηλιτιδα οσο μπορουσε να δει απο την κλινικη εικονα. Ποια η αποψη σας γι αυτο?Να κανω το τεστ ταυτοποιησης?Πιστευω οτι περισσοτερο θα με αγχωσει παρα καλο θα μου κανει.
     
    Ευχαριστω πολυ
    Περίπου πριν από 10 χρόνια
    Εχω  δωσει    απάντηση  γι  αυτό  παραπανω...
    Κατω  από τις  τρεχουσες συνθηκες,  εστω και το  θετικό αποτέλεσμα, δεν θ άλλαξει  τιποτε  στην αντιμετωπιση..
    Π.Ζ

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
