default_mobilelogo
      Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012
      8 Απαντήσεις
      2.7K διαβάστηκε
    Καλημέρα σας
    Εδώ και πολλούς μήνες είχα στην περιοχή που τελειώνει το αιδοίο και ενώνεται με τον πρωκτό μικρά εξογκώματα σαν σπυράκια. νόμιζα ότι είχαν δημιουργηθεί από το ξύρισμα. Χθες πήγα σε δερματολόγο και μου είπε πως είναι κονδυλώματα και την ίδια στιγμή με laser έκανε καυτηριασμό. Κάθε χρόνο κάνω τεστ pap και όλα μου βγαίνουν πεντακάθαρα. Υπάρχει περίπτωση να ξεμπερδέψω ή θα συνεχίσει να εμφανίζεται; Με τον σύντροφο μου τα τελευταία 3 χρόνια που είμαστε μαζί δεν παίρνουμε προφυλάξεις. Εκείνος δεν έχει εμφανίσει σαν συμπτώματα κάτι. Αυτός θα πρέπει να ακολουθήσει κάποια διαδικασία; Θα ζω όλη μου την ζωή έχοντας αυτό το άγχος;
    Έχω απογοητευτεί πάρα πολύ νόμιζα πως από την στιγμή που το PAP έβγαινε καλό είμαι πεντακάθαρη και δεν έχω πρόβλημα. Τι να κάνω;
    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Π.Ζ.

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Έχετε δίκιο, δυστυχώς αυτό το άγχος θα με φάει.
    Μέχρι να μου συμβεί αυτό δεν γνώριζα τίποτα βλέπετε και ήμουν τόσο χαρούμενη που το ΠΑΠ μου ετησίως έβγαινε καθαρό που πίστευα πως δεν έχω κανένα πρόβλημα. Έχω σταθερή σχέση 3 χρόνια, δεν κάπνισα ποτέ στην ζωή μου και νιώθω λες και είμαι το πιο μολυσμένο άτομο της γης. Με έχει επηρεάσει πολύ ψυχολογικά.
    Θα ακολουθήσω τις συμβουλές σας και πάλι σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Εσυ εχεις αγχωθει  πάρα πολύ...Μπορει  να γινουν  ολα  μαζί!
    Πολυ  ευνοικη περιοδος  θα  ήταν  καπου  αναμεσα στην  6η και 13 με 14η  ημερα  κυκλου (από την εναρξη μετραμε τις μερες !)...
    Μα τονισω:   δεν επειγει  τιποτε...Ειναι  σημαντικό   να γινεουν  ολα  σωστά  κι οχι  βιαστικά.
    Η  οποια εξωτερικη αγωγη,  δνε επηρεαζει  βεβαια  την  κολποσκοπιση και το  Pap  καθως  και το δειγμα   για ταυτοποιηση.
    Π.Ζ

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Καταρχην 1000 ευχαριστς για την αμεση απαντηση σας.
    Σε τι διαστημα μετα το περας των 15 ημερων μου προτεινετε να τα κανω και με ποια σειρα;Επισης αν χρειαστει να χρησιμοπιησω και κρεμα που μου ειχε πει για προληπτικους λογους (εξωτερικα) μπορω να κανω την κολποσκοπηση και το ΠΑΠ 'η το επηρεαζει ως προς το αποτελεσμα;
     
    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Αγαπητη   Φίλη!
    Κολποσκοπιση,   σε συνδυασμό  μεο  Pap-test ,  ειναι   ο   κλινικα   καθιερωμένος   τροπος   διερεύνησης  και  υπαρχει   και  ο..΄΄υπερθετικός΄΄  που ειναι  η  ταυτοποιηση  ιών  HPV. στο τραχηλικο  εκκριμα...   Ενημερωτικα   αναφερομαι  στον τελευταίο..  ..   Σε  ότι με αφορά,   τον συνιστώ  μονον  οταν  υπαρχουν  κολποσκοπικές ή ιστολογικές αλλοιώσεις ..
    Φιλικά
    Π.Ζ

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Τι μου προτεινετε να κάνω ώστε να είμαι πιο σίγουρη; Για να κάνω κολποσκοπηση δεν προηγειται συνήθως ένα κακο ΠΑΠ; Να κάνω ανεξαρτητα του ΠΑΠ ή μετά την θεραπεια να κάνω άλλο ένα ΠΑΠ;(πόσο καιρό μετά;) Οι επαφες μου θα πρέπει να γίνονται με προφυλαξεις μετά το διάστημα των 15 ημερων που μου έχει ορίσει η δερματολογος; Το τι δεν το έχω εσωετερικα είναι δειγμα ότι δεν θα με βασανιζει σε όλη μου την ζωή;
    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Τι μου προτεινετε να κάνω ώστε να είμαι πιο σίγουρη; Για να κάνω κολποσκοπηση δεν προηγειται συνήθως ένα κακο ΠΑΠ; Να κάνω ανεξαρτητα του ΠΑΠ ή μετά την θεραπεια να κάνω άλλο ένα ΠΑΠ;(πόσο καιρό μετά;) Οι επαφες μου θα πρέπει να γίνονται με προφυλαξεις μετά το διάστημα των 15 ημερων που μου έχει ορίσει η δερματολογος; Το τι δεν το έχω εσωετερικα είναι δειγμα ότι δεν θα με βασανιζει σε όλη μου την ζωή;
    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Αγαπητη  Φίλη!
    Επειδή  η θεραπεια  περιοριζεται   μονον  στα  σημεια  που  βρισκουμε  αλλοιωσεις,  ειναι   δυνατόν   ο  ιος να   εχει ενοφθαλμιστει  και καπου αλλου  εκει  κοντα   και να   φανεί  αργότερα..  Τοτε  χρησιμοποιουμε παλι  την  ιδια  καταστροφική  μεθοδο..
    Εξωτερικά  κονδυλωματα  δημιουργουνται   κυριως  από  τα  στελεχη  6  και  11 ,  που δεν   ειναι  υψηλου  κινδυνου...  Ασφαλώς και  δνε  θα  σε απασχολησουν για μια  ζωή..
    Ακöμη: To  οτι  ενα  Pap   ειναι  ΄΄καθαρό'',  δεν  αποτελεί εγγύηση   ότι  δεν  εχεις   προσβληθει  από  HPV...
    Φιλικά
    Π.Ζ

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
