default_mobilelogo
      Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011
      21 Απαντήσεις
      12.1K διαβάστηκε
    Καλημέρα και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.
    Σας γράφω πρώτη φορά, καθώς η ξαδέρφη μου έχει βοηθηθεί από τη σελίδα σας.
    Εδώ και καιρό, έχω κάτι ενοχλήσεις δεξιά στην κοιλιά, κάτω κάτω, οι οποίες μάλιστα δίνουν τσιμπιές και στην περιοχή ανάμεσα στο πόδι και στα γεννητικά όργανα. Ο πόνος αυτός μετατοπίζεται, σαν μια ζώνη και κάτω δεξιά, λίγο πιο πάνω από τον αστάγαλο στο δεξί πόδι.
    Σε επίσκεψη που έκανα στον γυναικολόγο μου πριν μερικούς μήνες, και κάναμε και ενδοκολπικό υπέρηχο δεν βρήκε κάποιο πρόβλημα στις σάλπιγγες (ούτε από την κλινική εξέταση).
    Τότε μου πέρασε, αλλά σήμερα πάλι με ενοχλεί.
    Να κάτι κάτι ακόμα ή όχι;
    Ελπίζω σε μια απάντησή σας.
    Περίπου πριν από 11 χρόνια
    Αγαπητή   Φίλη! 
    Πονος  που  να προερχεται  από την   σαλπιγγα   ( ή   απο  το  γυναικολογικο συστημα γενικότερα  ),  να ξεκινα  από το  αριστερο   υπογαστριο  και  να επεκτείνεται  μεχρι τον αστράγαλο,  ειναι συμπτωμα  που δεν  εχω  αντιμετωπισει  ποτέ..  Αν  το σκεφτώ  από ανατομικής  πλευρας,  θα  μπρουσα να  υποθεσω,  ότι  ειναι  νευρολογικός  πονος  που αφορά  καποιον  κλάδο  μηριαιου  νευρου..Ισως ειναι  πιο σκοπιμο  να  ρωτησεις  εναν  νευρολόγο.΄΄
    Τωρα   που  το συζητώ,  θυμηθηκα  και κατι  δικο   μου,  πριν αρκετά  χρόνια... Αρχισαν  σημαντικά    ενοχλήματα   πονου  στον δεξιο  μηρό  και κνήμη  και   καποιες  μερες αργότερα  εμφανιστηκε πανω  από  τον αστραγαλο  μια   δερματικη βλαβη  εκτασης 4χ 4 εκ... Η δερματολογος  μου,  διεγνωσε  ερπητα  ζωστηρα.!!.
    Αν βεβαια  εχει  το ενοχληαμ  πολυ καιρό, δνε προκειτια για κατι τετιο..  Μεσα   σε  ενα  10ημερο, θα ειχε  φανεί..
    Φιλικά
    Π.Ζ

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    Περίπου πριν από 11 χρόνια
    Επειδή περνάω φάσεις, έντονου άγχους όλο το σύστημα μου είναι επιβαρυμένο, κ. Ζησόπουλε.
    Το τεστ παπ έδειξε μόνο ήπια τραχηλίτιδα και ο γιατρός δεν μου πρότεινε καμία περαιτέρω εξέταση (πέρα από μια αγωγή) -ενώ εσείς από ότι είδα προτείνετε και κολποσκοπήσεις (ειναι πιο ακρίβές από απλή γυναικολογική εξέταση;)- ενώ οι αναλύσεις ούρων δείχνουν μόνο 8 αιμοσφαίρια (με αρνητικές καλλιέργειες) και κανείς ουρολόγος δεν το θεωρεί αξιολογήσιμο.
    Οι νευρολόγοι που πήγα και για το πόδι (και ο ορθοπεδικός)  μου είπαν ότι όλα είναι απλά ξεσπάσματα άγχους όσο για τις μικρές ενοχλήσεις στην κοιλιά ότι προφανώς έχω "σκάσει" και το έντερό μου.
    Ως ειδικός προτείνετε να ακολουθήσω κάποιο άλλο μονοπάτι;
    Να είστε καλά.
    Περίπου πριν από 11 χρόνια
    Αγαπητή  Φίλη!
    Οχι, δεν θα  εκαμνα για την ωρα   τιποτε άλλο...
     Η  κυτταρολογική διαγνωση της  τραχηλιτιδας  ειναι  κατά κανονα  ΄΄παρατραβηγμενη΄΄ ..
     
    Μια γυναικολογική εξέταση   κατ΄εξαιρεση   θα  προγραμμάτιζα  σε 6 μηνες ...
    Προσωπικά   ριχνω  μία κολποσκοπική ματιά  σε όλες τις κυριες  που εξεταζω.. Ουτε δυο    λεπτα  δεν μας  παίρνει...
    Φιλικά
    Π.Ζ

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    Περίπου πριν από 11 χρόνια
    Διάβασα ότι προτιμάτε να γράφουμε στο ίδιο τόπικ τις νέες μας ερωτήσεις, προκειμένουνα βλέπετε το ιστορικό μας, γι αυτό και σας ξαναενοχλώ εδώ με άλλο θέμα. Αν κάνω λάθος, παρακαλώ διορθώστε με ώστε να μην επαναληφθεί.
    Με απασχολεί τώρα το θέμα της θερμοκρασίας μου, δίχως να προσπαθώ να κάνω παιδί για την ώρα.
    Όταν ξυπνάω, για διστήματα μετά την ωορηξία και βάζω στο στόμα το θερμόμετρο είναι έως και 36,7. Μέσα στη μέρα όμως φθάνει το ανώτερο και μέχρι 37,3. Ο γιατρός μου μου είπε μεν ότι είναι φυσιολογικό αλλά εγώ έχω αρχίσει να θορυβούμαι και να χαλάει η διάθεσή μου.
    Περιμένω φυσικά και τις εξετάσεις από θυροειδή. Πιστεύετε ότι αυτή η θερμοκρασία μπορεί να οφείλεται απλά στην δεύτερη φάση του κύκλου μου;
    Ευχαριστώ.
    Περίπου πριν από 11 χρόνια
    Aγαπητή  Φίλη!
    Σωστη  ήταν η επιλογή,  να μας στειλεις το μύνημα,  εκεί  οπου   υπηρχαν  και  οι  προηγουμενες επικοινωνίες μας ..
    Στο  θεμα   της  θερμοκρασιας:   Απο γυναικολογικής  πλευρας,  διαγνωστική αξία  εχει  μονον η μετρηση και  καταγραφη  της  πρωινής  θερμοκρασίας για  εναν  ολοκληρο  κυκλο...
    Περιστασιακες μετρησεις  κατα την διαρκεια της μερας, ειναι για   μας  χωρις  διαγνωσιτκή αξία,   πέρα  βεβαια   από την αξιολογηση των  πολλαπλων  μετρησεων   σαν  εκφραση άγχους.    Διακυμανσεις,  όπως τις περιγραφεις, ειναι   φυσιολογικές  και δνε εχουν να  κανουν με  καποια  οργοναική παθηση.
    Φιλικά
    Π.Ζ.

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    Περίπου πριν από 11 χρόνια
    Σας ευχαριστώ για την αμεσότητα της απάντησής σας.
    Οπότε απο γυναικολογικής πλευράς, μετράω μόνο πρωινές ώρες; Ευχαριστώ.
    Όταν λέτε ότι η αύξηση της θερμοκρασίας που σας αναφέρω δεν έχει να κάνει μάλλον με κάποια οργανική πάθηση, είναι δηλαδή "φυσιολογικό" στις 12.30 το μεσημέρι να έχω 37; Δεν θεωρούνται δέκατα;
    Από ποιά θερμοκρασία και μετά  θα πρέπει να ανησυχώ;
    Υ.Γ.: Η αλήθεια είναι ότι για κάποιο λόγο μου έχει γίνει εμμονή το θέμα της θερμοκρασίας, κυκλοφορώ παντού με ένα θερμόμετρο. Και όσο φοβάμαι και ανησυχώ, τόσο αυτή ανεβαίνει για να με εκνευρίσει.
     
    Σας ευχαριστώ!!!
    Περίπου πριν από 11 χρόνια
    Γιαα την πρωινή θερμοκρασια, υπάρχει πληορφορηση στην σελίδα  (πληκτορλογησε  στην  μηχανηη αναζητησης   Η βασική θερμοκρασια.
    Το θεμα  της θερμοκρασιας, ας μην το συζητησουμε άλλο... Δεν σου συμβαινει τιποτε  οργανικό.
    Για ν ανησυχηχεις  , πρέπει σε καθημερυνη βαση  να εχεις θερμορασια  (στην μασχαλη )  ανω του 37,5(για   περισσοτεροες  μερες !)
    Π.Ζ

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    Περίπου πριν από 11 χρόνια
    Όχι, η αλήθεια είναι ότι δεν έχει φθάσει ποτέ το θερμόμετρο τόσο ψηλά. Ευχαριστώ.
    Επιπλέον, επειδή παίρνω fyroline τους τελευταίους 2 μήνες τις μέρες που έχω επαφή (3 φορές περίπου την εβδομάδα), γιά πόσο διάστημα μου επιτρέπεται να το κάνω αυτό;
    Από τότε που το ξεκίνησα δεν είχα ξανά ενοχλήσεις με θέματα ουρολοιμώξεων αλλά μπορώ να συνεχίσω να το κάνω και το επόμενο διάστημα;
    Θα επηρεάσει την γονιμότητά μου αργότερα;
     
    Ευχαριστώ.
    Περίπου πριν από 11 χρόνια
    Η  αγωγή  που κανεις προφυλακτικως  για την  ουρολοιμωξη, μπορει  να συνεχισει για πολυ καιρό... θα την διεκοπτα  μετα  ενα  6μηνο  και  κατοπιν  βλεποντας   κα  κανοντας ...
    Π.Ζ

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    Περίπου πριν από 10 χρόνια
    Γιατρέ μου,
    Πρώτον, μια μέρα δεν πήρα furoline και πάλι έπαθα ουρολοίμωξη. Πάλι ΠΡΩΤΕΑΣ, όπως την πρώτη φορά που με κινολόνη αντιμετωπίσθηκε, όπως έδειξαν οι περαιτέρω εξετάσεις 12 μέρες μετά το σταμάτημα της αντιβίωσης.
    Έχω διαβάσει τα θέμα της βασικής θερμοκρασίας που έχετε συντάξει. Αλλά ανησυχώ. Περίοδο είχα στις 28/11/2011 και πάλι τις τελευταίες μέρες η θερμοκρασία μου μου κάνει παιχνίδια. Όταν ξύπνησα σήμερα  20/12/2011 για παράδειγμα στην μασχάλη είχα 36,6 αλλά πάλι τώρα στις 3 το μεσημέρι βλέπω 37,2.
    Μήπς μου συμβαίνει κάτι πιο περίπλοκο και πρέπει να συνεχίσω τις εξετάσεις;
    Σας ευχαριστώ για ακόμα μια φορά. 
    Περίπου πριν από 10 χρόνια
    Αγαπητη  Φίλη!
    Μπορεις ν΄ανησυχεις αδικως οσο  θέλεις... Οι μετρήσει  της θερμοκρασιας   στο ΄έτσι΄΄   κι  όποτε ναναι΄΄   και   μαλιστα  στηνν μαχαλη,  ειναι ανευ  αξίας,  οσο αφορά  την διαγνωση  της  ωοθυλοκιορρηξία  τουλαχιστον..
    Για καθε  άλλη ερωτηση ειμαστε στην διαθεση σου..
    Φιλικά
    Π.Ζ

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    Περίπου πριν από 10 χρόνια
    Γιατρέ μου, καλησπέρα.
    Διαβάζοντας τις άνωθεν αναρτήσεις μου, θυμήθηκα ότι έχω περάσει διάφορες κατατάσεις φρίκης τελικά. Σας ευχαριστώ που με στηρίξατε και τότε, λοιπόν.
     
    Για να σας περιγράψω συνοπτικά τη σημερινή μου κατάσταση, να σας πω τα εξής: Ο ουρολόγος που με παρακολουθεί συνέστησε να κάνουμε και μια κυστεοσκόπηση, όπου διαγνώσθηκε τριγωνίτιδα και μου δόθηκε θεραπεία με xatral, λέγοντας μου να συνεχίσω το furoline και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Επειδή οι ουρολογικές ενοχλήσεις, όμως, δεν τελείωσαν τελείως μου πρότεινε να συνεχίσω και το xatral για μερικούς μήνες ακόμα. Θεωρείτε ότι αυτή η  θεραπεία είναι πολύ επιβαρυντική για τον οργανισμό μιας γυναίκας; Μετά από πόσο καιρό αφού την σταματήσω θα μπορέσω να ξεκινήσω τις προσπάθειες για σύλληψη; (ξέρω ότι είναι ουρολογικό το θέμα, αλλά με ανησυχεί η επιβάρυνση και από γυναικολογικής πλευράς).
     
    Τεστ παπ έκανα πρόσφατα, το οποίο βγήκε φυσιολογικό ενώ για την μικρή ανάπτυξη μυκήτων που βρέθηκε στο κολπικό, ο γιατρός μου συνέστησε να μην ακολουθήσω κάποια αγωγή. Φυσιολογικός ήταν και ο ενδοκολπικός υπέρηχος, τον οποίο κάναμε γιατί αυτήν την φορά η περιοδός μου κράτησε μόνο 4 μέρες. Πιστεύετε ότι πρέπει να κάνω κάτι επιπρόσθετο;
     
    Και πάλι ευχαριστώ.
    Περίπου πριν από 10 χρόνια
    Αγαπητή  Φίλη!
    Οχι , δεν  πρέπει να γινει τιποτε περισσοτερο...
    Εγκυος μπορεις φυσικά να μεινεις παντα  και βεβαια  αν αυτό  συμβει κατα την διαρκεια  θεραπειας,  δεν θα ειναι ΄πρόβλημα για  την εγκυμοσύνη.. Θα δει  κανείς  τοτε, τι διαφοροποιησεις  θα κανει  με την αγωγη.. (παντα, αν  χρειάζεται)
    Η θεραπεια  που διενεργείται, δεν   ειναι επιβαρυντικη για τον οργανισμό σου..
    Φιλικά
    Π.Ζ

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    Περίπου πριν από 10 χρόνια
    Γιατρέ μου, καλησπέρα. Καλύτερα να μασάω παρά να μιλάω τελικά. Εντελώς υποθετικά σας είχα ρωτήσει για εγκυμοσύνη και σήμερα είχα το εξής ατυχές περιστατικό: Πριν από λίγες μέρες έκανα την τρίτη δόση του εμβολίου για το HPV και η περίοδος μου ήρθε κανονικά στις 28 μέρες. Μόνο που είχα πολύ αίμα και αρκετά πήγματα. Έφυγα απο χαλκιδική, πήγα στον γιατρό μου και στον ενδοκολπικό υπέρηχο σημείωσε τα εξής: Ενδομήτριο 9 χιλ, ωοθήκες αμφότερες χωρίς εμφανή παθολογικά ευρήματα. Να σημειώσω ότι σήμερα ήταν η τρίτη μέρα περιόδου. Για να μην τα πολυλογώ πήγαμε στο Διαβαλκανικό και κάναμε απόξεση, ενώ έκανε λόγο για πιθανή αποβολή. Μετά την απόξεση, μάλιστα, μου είπε ότι κάναμε τελικά ορθά καθώς υπήρχε αρκετό υλικό που έπρεπε να καθαριστεί. Μου είπε να μην ανησυχώ και να μη στεναχωριέμαι κι ότι πρέπει να το θεωρήσω τυχαίο περιστατικό, δίχως να κάνω περαιτέρω εξετάσεις. Στον υπέρηχο πριν 2 μήνες ήταν όλα καλά, να σημειώσω, καθώς και στο τεστ παπ. Μου είπε ότι δεν έχουμε να κάνουμε με ενδομητρίωση ή εξωμήτρια, πολύποδες, ινομυωματα και κύστες που ατυχώς τον ρωτούσα ενώ μου έδωσε αντιβίωση για 4 μέρες. Υπάρχει περίπτωση να φταίει η τρίτη δόση του εμβολίου ή τελικά να μην μπορώ να κρατήσω εγώ παιδί;
    Συγνώμη αλλά με έχει πιάσει απελπισία. Ο γιατρός ήταν καθησυχαστικός, μιλώντας απλά για τυχαίο γεγονός, αλλά δεν μπορώ να ηρεμήσω.
     
    Σας ευχαριστώ θερμά για τον χρόνο σας.
    Περίπου πριν από 10 χρόνια
    Επιτρέψτε μου να προσθέσω τα εξής: Ο γιατρός δεν μου ανέφερε τίποτα για παλινδρόμηση που διαβάσω σε αντίστοιχες αναρτήσεις εδώ, ούτε πήρε κάποιο υλικό για βιοψία.
     
    Επιπλέον σε πόσες μέρες μπορώ να έχω επαφή;
     
    Ευχαριστω
    Περίπου πριν από 10 χρόνια
    Αγαπητή  Φ'ίλη!
     Μάλλον  λαθος   θα κατάλαβες.....
    Για  στάσου  λίγο, για να το εμπεδώσω...!
    Μου λες,  οτι  ο γυναικολογος   γιατρός εκανε  θεραπευτική αποξεση, έβγαλε  αρκετό  υλικό  και  δεν   έστειλε τα ξέσματα  για   ιστολογικη  εξέταση, καθησυχαζοντας  σε μάλιστα...
    Πως δηλαδή  τεθηκε η διαγνωση  ΄΄αποβολή΄΄ ; 
     
    Πριν απαντησω σε οτιδήποτε.  θέλω  μια συνεπή  απάντηση στο δικό  μου ερώτημα.. 
    Φιλικά
    Π.Ζ

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    Περίπου πριν από 10 χρόνια
    Αγαπητέ γιατρέ,
     
    Όπως αντιλαμβάνεστε δεν έχω καμία πρόθεση να μην σας απαντήσω με συνέπεια, αλλά οι ιατρικές μου γνώσεις δεν έχουν μεγάλη γκάμα. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι πώς έγιναν τα πράγματα. Πριν από 2 μήνες έκανα υπέρηχο και τεστ παπ και όλα καλά. Σε αυτόν τον κύκλο μου, όπου η περίοδος μου ήρθε σταθερά στις 28 μερες, είχα πολυ αίμα και αρκετά έως πολλά πήγματα, λίγο πιο σκούρου χρώματος, με πολύ πόνο, γεγονός που με ανησύχησε και επισκέφτηκα τον γυναικολόγο μου. Ο γυναικολόγος λοιπόν μου έκανε ενδοκολπικό υπέρηχο, παρά το αίμα, και μου είπε ότι δεν βλέπει πολύποδες, ινομυώματα, ενδομητρίωση και όλα αυτά που αγωνιωδώς τον ρωτούσα όσο έκανε την εξέταση, ενώ με διαβεβαίωσε όπως έγραψε και πάνω στον υπέρηχο ότι στις ωοθήκες δεν βλέπει κάποιο παθολογικό εύρημα. Παρόλα αυτά, σας τα λέω όπως μου τα είπε, βλέπει ότι το πάχος του ενδομητρίου είναι 9 χιλ. παρότι είμαι στην τρίτη μέρα περιόδου με πολύ αίμα, και έκανε λόγο για μη ολοκληρωμένη κύηση και ενός είδους πιθανή αποβολή. Συγχωρήστε με που ίσως δεν χρησιμοποιώ ακριβή ορολογία, χρησιμοποιώ τις λέξεις που θυμάμαι να χρησιμοποιήσε. Πήγαμε στο διαβαλκανικό και πραγματοποιήθηκε απόξεση με μέθη. Μου είπε ότι θα μπορούσαμε και να μην το κάνουμε αλλά επειδή είναι καλοκαίρι θα μπορούσα να έχω πιο έντονη αιμορραγία και πιθανώς να μην καθαρίσει σωστά από μόνη της η μήτρα από τα υπολείματα. Όταν ξύπνησα μου είπε ότι καλά κάναμε τελικά και κάναμε την απόξεση. Όταν τον ρώτησα τι παραπάνω εξετάσεις πρεπει να κάνω για να δούμε γιατί το έπαθα, μου είπε ότι δεν χρειάζεται κάτι, καθώς το τελευταίο δίμηνο τα είχα κάνει όλα. Δεν μου ανέφερε ότι έστειλα κάποιο υλικό για εξέταση, φαντάζομαι ότι θα μου το ανέφερε. Με καθησύχασε λέγοντας μου ότι το 15% κάποιων εγκυμοσυνών απλά δεν ολοκληρώνονται σωστά, χωρίς να ξέρουμε την αιτιολογία. Είμαι 28 ετών. Δεν γνωρίζω αν κάτι δεν σας εξηγώ καλά. Παρακαλώ διαφωτίστε με με την άποψή σας, την οποία σέβομαι πολύ. Αν δεν σας έχω απαντήσει σε κάποιο ερωτημά μας, ευχαρίστως να σας κατατοπίσω, εφόσον το γνωρίζω. Και πάλι σας ευχαριστώ.
    Περίπου πριν από 10 χρόνια
    Έχω σπάσει το κεφάλι μου να θυμηθώ τι άλλο μου είπε προκειμένου να έιμαι πιο διαφωτιστική. Θυμήθηκα ότι μου είπε να κοιτάξω προς το μηχάνημα για να μου δείξει και ιμα μαύρη κουκίδα που είδε, αλλά δεν γύρισα από τον φόβο μου. Μπορεί να συμπέρανε από εκεί την αποβολή; Δεν ξέρω τι επιπλέον να σας πω.
    Περίπου πριν από 10 χρόνια
    Αγαπητή Φίλη!
    Τι  να πω τωρα; 
    Ακρη δεν βγάζω,
    Και το λεω αυτό, επει\δή πρώτη φορά  ακούω, κάτι τέτοιο....
    Είναι  εξ  άλλου  ο  μονος  ενδεδειγμένος  τροπος  αντιμετώπισης  μητρορραγιων,   για   να  διευκρινίσει κανείς σχεδον   απόλυτα,   τι  ακριβώς σου  συνέβαινε  στον συγκεκριμένο  κυκλο.. ,,
    Ισως  ειχε   λογους,  που  δεν  μπορώ   να γνωρίζω..
    Φιλικά
    Π.Ζ

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    Περίπου πριν από 10 χρόνια
    Αρχικά, σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
    Έως τώρα ανησυχούσα για την αποβολή, τώρα μετά από τα λεγόμενά σας αναρωτιέμαι μήπως τελικά κάτι έγινε λάθος.
    Όταν αναφέρεστε στον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο, εννοείται την απόξεση;
    Τώρα τι μπορώ να κάνω;
    Υπάρχει περίπτωση να μου συμβαίνει κάτι πιο σοβαρό από την αποβολή;
    Θα βοηθούσε να σας επισυνάψω σε κάποιο προσωπικό μήνυμα τον υπέρηχο που μου δόθηκε, που κάναμε πριν την απόξεση;
    Ευχαριστώ θερμά.
     
    Συμπληρωματικές ερωτήσεις αν έχετε τον χρόνο: Μπορώ 4 μέρες μετά την απόξεση να μπω στη θάλασσα και μετά από πόσο καιρό επιτρέπονται οι επαφές;
    Περίπου πριν από 10 χρόνια
    Αγαπητή Φίλη!
    Το ευρημα  ενδομητριου 9 χιλ,  δεν εινα κατα την διαρκεια  της περιοδου  κατι παθολογικο..  Η  μητρα εκκενώνεται  .μετά την περιοδο.. Επομενως  η  απστολη εικονας  δνε\\εν   διευκολυνει εδω...
    Επί του   θεματος αυτού  λοιπόν,  δεν  θα επανέλθω, μαι και λειπει  αυτό για το  οποιο γινονται    ολες οι αποξεσεις αυτού του ειδους:  Για  την ιστολογικη διάγνωση/.
    Τις  οποιες απορίες επ΄αυτου. θα   τις  λυσεις με τον γιατρό  σου.
    Για  την θάλασσα: 
    Ασε να  περασει  η  περιοδος  σου  και μετά...
    Φιλικά
    Π.Ζ

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
