default_mobilelogo
      Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011
      3 Απαντήσεις
      8.3K διαβάστηκε
    Γεια σας γιατρέ,
    Θα σας παρουσιασω εν συντομια το ιστορικο μου για να μου πειτε την γνωμη σας και εσεις γιατι πραγματικα εχω μπερδευτεί!!
    Ειμαι 27,5 ετων ατεκνη. Ειχα επαφες μετα απο αρκετούς μήνες και παρατηρησα οτι ειχα αρκετο αιμα μετα την επαφή. Ο γιατρός μου μου εδωσε τα duphaston 5 μερες (αν καταλαβετε οτι υπαρχει λογος παρακαλω να μου το πειτε οτι καλα εκανε γιατι ο αλλοσ συναδελφος που πηγα σημερα τον κατηγορησε)και την claripen των 500 gia 7μερες. Μου ειπε οτι ειχα τραχηλιτιδα και μου εκανε 1 καυτηριασμο με 1 υγρο κ μου ειπε να μην εχω επαφες κπ μερες. Απο οτι μου ειπε αιμοραγουσα απο τραχηλο και αν καταλαβα καλα τελος τραχηλου αρχη μητρας οπου εχω κτ που παρατηρειται σε νεαροτερες ηλικιες κ ενω επρεπε να βρισκεται μεσα στη μητρα εμενα βγαινει κ προσ τα εξω με αποτελεσμα επειδη το περιβαλλον ειναι οξινο να μπορει να ματωσει. Ειχα διαγνωσθει με κονδυλωματα στο παπ στον ιουνιο εδειξε ιογενης επιδρασητου hpv ενω ειχα κανει το gardasil και ειχα καυτηριασει κα ι3 εξωτερικα τα χριστουγεννα. Επειδη το αιμα δε σταματουσε (αδιαθετησα στισ 22-9) κ ενω στη σερβιετα μου ειχα αυτο που επρεπε να εχω στο σκουπισμα(4ημερα περιοδου ενω συνολο μου κραταει 5)μερες εβγαζα κοκκινο αιμα καθαρο καποιες φορες κ ξαναπηγα στο γιατρο μου οπου μου ειπε οτι εβγαινε απο το τελος τραχηλου αρχη μητρας και να κανω κρυοπληξια (επαφες εκτοτε δεν εχω περιπου στις 10 μερες).
    ΑΛΛΑ σήμερα πηγα και σε ενα αλλο γιατρο ο οποιος με ειδε, δεν μου πε κτ για κρυοπληξια κ οταν τον ρωτησα μου ειπε ναι εχεις μια ευαισθησια στον τραχηλο θα κανεις αλλο 1 τεστ οταν ξανααδιαθετησεις την 14ημερα του κυκλου και βλεπουμε ισως οφειλετε στα κονδυλωματα. Για κρυοπληξια φωναξε οτι ουτε λογος ειναι απαρχαιωμενη μεθοδος και οτι θα εχω ενα καλο τεστ παπ μετα αν το κανω ενω μπορει να υπαρχει ζημια βαθυτερα κ ολα να φαινονατι καλα ενω μπορει να μην ειναι.
    Και γω αναρωτιεμαι τι να κανω τωρα??? Να παω και σε 3???
    Επισης σας παραθετω τα αποτελεσματα απο το υπερηχο να μου πειτε τι πρεπει να κανω για αυτο ο αλλος μου γιατρος δεν μου ειχε αναφερει κτ ισως και για να μην με αγχωσει δε ξερω:
    Διακολπικό υπερηχογραφημα:
    Μήτρα Π.Κ.Κ., διαστάσεων Χmm(σώμα μήτρας), δυο υπορογόνιοι ινομυωματωδεις πυρήνες διαστάσεων 19,2 χ17,3mm (πυθμενικος) και 14,6χ 14,2 mm sto οπισθοπλάγιο αριστερό τοίχωμα
    Πάχος ενδομητρίου 4mm, πιθανος ενδομητριακός πολύποδασ διαστάσεων 5,2 χ2,7mm
    Τράχηλος: πιθανός ενδοτραχηλικος πολύποδας διαστάσεων 8,3 χ3,3 mm
    Δεξ. οωθήκη : 39,2χ 23,2 mm
    Αριστ ωοθήκη: 33.4x19.1mm
    Δουγλάσειος : Ελέυθερος
    Σχόλια συνισταται ελεγχος μετα 3μηνου.
    Ποια ειναι η γνωμη σας εσας;
    Πρεπει να ανυσηχω να κανω κτ γρήγορα; Εγω να σας πω την αληθεια για την γονιμοτητα μου σκεφτομαι αν και ελπιζω οτι δε θα χρειαστει να κανω επεμβαση. Και εκτος απο αυτα πραγματικα δε ξερω τι να κανω με τις τραχηλιτιδες ειανι ελαχιστες οι φορες που θα εχω 1 τελειως καθαρο τεστ παπ και εδω και 3 χροναι βασανιζομαι απο διαφορα (χλαμυδια μου περασαν μετα απο 2 χρονια γιται τη μια εδειχναν οι εξετασεις οιτ εχω την αλλη οχι ωσπου εκανα το dna test και ησυχασα)και ολα τα αλλα που σας ανεφερα.
    Αν συνεχισω να βλεπω αιμα τι να κανω; Αυτος μου ειπε να καταγαφω ποτε βλεπω αιμα ενω δεν πρεπει και να του το πω οταν ξαναπαω η αληθεια σημερα δεν εχω δει αιμα η κτ αλλο αλλα ισως δω αργοτερα ετσι θα το αφησω;
    να σημειωσω οτι βλεπω κπ ακαθαρσιες πριν την περιοδο μου για κπ μερες οπου μου ειπε ο 2 γιατρος οτι δεν ειναι φυσιολογικο κ ισωσ οφειλεται στον πολυποδα που ειδε, εγω αυτο το εχω εδω κα ιχρονια και δε νμου ειχε πει κπ αλλος οτι δεν ειναι φυσιολογικο!! :(
    Σας κουρασα γιατρε αλλα πραγματικα δε ξερω τι να κανω.Ευχαριστω πολυ και παλι για το χρόνο σας. Σας ευχομαι οτι καλυτερο..
    Περίπου πριν από 10 χρόνια
    Αγαπητή  Φίλη!
    Οσους  γιατρούς ρωτήσεις,  τοσες γνώμες θα  παρεις...
    Τραχηλος  που αιμορραγεί   για   οποιονδηποτε  λογο   (και μαλιστα  σε γυναικα  27-28  ετών)  ειναι ενα  καποιο προβλημα... Η  θεραπειες  με χημικούς καυτηριασμούς, με laser, με κρυοπηξία  δεν ειναι βεβαια  ΄΄παρωχημενες'' ...  Ειναι  ομως  σημαντικό  να υπάρχει  προηγουμενως   επαρκής   ιστολογικός έλεγχος, για  να ξερει κανείς  οπωσδήποτε  τι ακριβώς  καυτηριαζει.. 
    Εχουμε κι ενα  υπερηχογράφημα  με  υπόνοια για   ενδοτραχηλικό και  ενδομητρικο   πολύποδα, οποτε   η ένδειξη  ειναι ΄΄ κομπλέ΄΄  : Αυτό  που θα  ήταν  επιστημανικα  λογικο ειναι:  
    Διαγνωστικη απόξεση,  μικροβιοψιες  τραχήλου,. ιστολογική   εξέταση   και  μετά  μιλάμε  για   θεραπεία...
    Θα το μιλήσεις αναγκαστικά  με εναν  απο τους  τον γιατρούς  σου....
    Φιλικά
    Π.Ζ
     
     

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    Περίπου πριν από 10 χρόνια
    Καλημέρα σας κ Ζησόπουλε!!
    Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας. Σας έχω στείλει αλλο ενα μήνυμα περίπου γύρω στις 10 του μήνα αλλά δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα στο οποίο αναφέρονται τα αποτελέσματα του παπ μου για να έχετε μια πιο ακριβή εικόνα.
    Δε σας κρύβω οτι φοβήθηκα λίγο με όλα αυτά που μου είπατε να κάνω γιαίτ παέι ο νους μου στα χειρότερα (ευτυχως που το παπ δεν έλεγε για κακοηθεια). Αλήθεια όλα αυτα γιατι μου χρειάζονται;
    Διαγνωστικη απόξεση???,  (μήτρας??? μονο για τον πολυποδα η κ για αλλο λογω??)
    μικροβιοψιες  τραχήλου (αυτο φανταζομαι λόγω της αιμοραγίας μετα την επαφή)
    ,. ιστολογική   εξέταση (σε ποιο σημειο τράχηλο??)
       και  μετά  μιλάμε  για   θεραπεία...
    Που θεωρείτε οτι μπορει να οφείλεται αυτό; Λέτε να ειναι υπέυθυνα τα κονδυλώματα; Εχω κλεισει ραντεβού για κολοποσκόπηση τη Δευτέρα να το κάνω η το θεωρείται περιτό;
    Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι και συγνωμη για τισ τόσες ερωτήσεις αλλα με έχει παρει απο κάτω σκέφτομαι να παω και στην Αθήνα μια και είμαι απο επαρχία μήπως και ησυχάσω. Ολοι οι γιατροι εδω που πήγα (3 στο συνολο) είναι καθησυχαστικοί κ μαλιστα όλοι μου κανουν εξετασεις κατοπιν επιμονης δικης μου κ παπ κ την κολοποσκοπιση!
    Περίπου πριν από 10 χρόνια
    Αγαπητή  Φίλη!
    Ειδικα  την κολποσκοπιση  δεν  την εθωρώ καθολου   περιττή.  Την θεωρώ απαραίτητη  και  σε οτι με αφορά,  την διενεργώ  σε  ολες ανεξαιρετως ις γυναικες που εξεταζω, εδω  και  δεκαετίες...Δυο   λεπτά  παίρνει  η εξεταση..
    Για την ενδειξη  μικροβιοψιων και αποξεσης  :  Εχουμε μία γυναικα  με  σοβαρή  υπονοια  για  πολυποδα ενδομητριου,   ή   και ενδοτραχηλου...  Τι δηλαδή,  να τους  αφησουμε  μεσα, επειδή στην συντριπιτκη  πλειοψηφια  τους ειναι καλοηθεις;   
    Εχουμε κι εναν  τραχηλο  που αιμορραγεί    πχ. σε ένα  ή περισσότερα  σημεια:  θα   τον   καυτηριασουμε   -  οπως το 1950 -   έτσι  στα τυφλά;  Δν ειναι  καλλιτερα,  να  ελεγχουμε  με  μία  μερικές μικριοψίες   υπο κοποσκοπικο έλεγχο,  τι ακριβώς ειναι αυτό  που  καυτηριαζουμε;   Ετσι  μου τα μαθαν  αυτά  προ..Χριστου..
    Για το  Pap-test:  Επειδή  μας  διαβαζει πολυς κοσμος ,  θα το  ξαναγραψω:  
    Το Pap  -test  δεν αναγνωρίζει  περιπου   το 20% όλων των βαθμων  δυσπαλσιων  (CIN  I,  CIN  2 ,  CIN  3)
    Το Pap-test  δεν  αναγνωριζει  περιπου  20%  των καρκνων του τραχηλου της  μητρας
    Αυτά δεν ειναι δικά μου, θα τα βρει κανείς σε ολα τα σοβαρό βιβλια γυναικολογικής κυτταρολογίας. Eνδεικτικά:  Gynecological Cytology,  Hans Friedrich  Nauth , Georg Thieme Veralg , Stuttgart, Germany  2007
    Πολυ σωστά  λοιπόν  θα γινει πρωτα  ο  κολποσκοπικος έλεγχος  κι μετά  ότι  αλλο  κριθει αναγκαιο.
    Φιλικά
    Π.Ζ

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
