default_mobilelogo
      Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011
      1 Απαντήσεις
      1.5K διαβάστηκε
    Είμαι 36 ετών , ελεύθερη κ χωρίς παιδιά κ έχω ένα ινομύωμα 8 cm στο εσωτερικό της μήτρας. Δεν έχω συμπτώματα και το δίλημμα μου είναι το εξής: κρίνεται αναγκαία η αφαίρεση του το συντομότερο ή θα μπορούσα να το αφήσω για αργότερα; Γνωρίζω ότι η επέμβαση θα είναι με καισαρική τομή κ αυτός είναι κ ο λόγος που φοβάμαι δεδομένου ότι θέλω να κάνω παιδί κάποια στιγμή. Υπάρχει το ενδεχόμενο επιπλοκών μετά την επέμβαση όπως συμφύσεις μήτρας κ.α. ; Ποια η πιθανότητα να δημιουργηθεί κ πάλι ινομύωμα μετά την επέμβαση και αν ναι , σε πόσο χρόνο μετά;
    Ευχαριστώ
    Περίπου πριν από 9 χρόνια
    Αγαπητή φίλη.
    Έχω την εντύπωση ότι η ερώτησή σου έχει απαντηθεί.
    Η γνώμη μου είναι να το αφαιρέσεις και να συζητήσεις το ενδεχόμενο λαπαροσκοπικής αφαίρεσης (εξαρτάται και από τη θέση του).
    Σε περίπτωση που αποφασιστεί η τομή 'καισαρικής' πάλι δε θα επηρεάσει τη γονιμότητά σου.
    Φιλικά
    Π.Κ.

