default_mobilelogo
      Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011
      1 Απαντήσεις
      2.6K διαβάστηκε
    καλησπέρα  σας !
    είμαι 40 ετων, εγκυος στην εβδομάδα 36+3 και θα γεννησω προγραμματισμένα με καισαρικη αρχες οκτωβριου. Είμαι σε δίλημμα και θα ήθελα "τα φώτα σας".
    Εχω κάνει διακοιλιακή περίδεση τραχήλου λαπαροσκοπικα την 20 εβδομάδα ( ο γιατρός που είχα πριν το αργησε δυστυχώς), λόγω κωνοειδούς εκτομής τραχήλου (loop) που έκανα πριν 5 χρόνια. Έρχεται η ώρα, που θα γεννήσω και φοβάμαι πολύ να αφήσω το ράμμα στον τράχηλο, γιατί δεν ξέρω αν η παραμονή του μου προκαλεί πρόβλημα στα τακτά τεστ παπανικολαου που πρέπει να κάνω λόγω ιστορικού (CIN2), πιθαων συμφύσεων που μπορεί να μου δημιουργήσει, ενος ακίνδυνου - μέχρι στιγμής -ινομυώματος, που έχω στη μήτρα και γενικά η ιδεά του να έχω ένα ράμμα μέσα μου να μου σφίγγει τον τράχηλο με φοβίζει.
    Με τον άντρα μου για τα επόμενα 2 χρόνια δεν σκοπέυουμε να κανουμε μωρό. Επειδή όμως δεν έχω και πολύ χρόνο μπροστά μου λόγω ηλικίας, αν μας δώσει ο Θεός μωρό μετά τα 42 θα το κρατήσουμε....
    1)Είναι πιο ασφαλής η λύση , λέτε, να κόψω τώρα με το πέρας της εγκυμοσύνης μου το ράμμα και αν ξαναμείνω έγκυος να ξανακάνω την κανονική περίδεση ( από τον κόλπο δηλαδή και τη 13η εβδομάδα)ή είναι καλύτερο να αφήσω αυτή που ήδη έχω κι αν δεν μείνω έγκυος να πάω να κάνω εγχείριση να μου βγάλουν το ράμμα? Τι είναι καλύτερο για τη γυναικολογική μου υγεία μετά την εγκυμοσύνη?
    2) αν το αφήσω και τελικά δεν καταφέρω να μείνω έγκυος ( δεδομένης και της μειωμένης γονιμότητας μετά τα 42..)
    πρέπει οπωσδήποτε να υποβληθώ σε εγχείριση (mini καισαρική)  ξανά και να το βγάλω ή και να το αφήσω εκεί για πάντα δεν τρέχει τίποτα?

    3) Επίσης η γνώμη σας είναι ότι η κοιλιακή περίδεση είναι καλύτερη από αυτή που γίνεται κολπίκά?

    Δηλαδή σε μια 2η εγκυμοσύνη θα" κρατήσει" καλύτερα το παιδί η κοιλιακή, που έχω ήδη κάνει ή αυτή που θα έκανα εκ νεου εγκαίρως από τον κόλπο?
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και θα εκτιμούσα αφάνταστα μια απάντηση από εσάς.
    Με εκτίμηση,
    Εφη Λάσκαρη
    Περίπου πριν από 9 χρόνια
    Αγαπητή φίλη.
    Να θέσω και τη δική μου άποψη για την περίπτωσή σου.
    Η διακοιλιακή περίδεση του τραχήλου, δεν συνηθίζεται (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι λάθος ή ακόμη καλύτερα ότι ο γιατρός σου δεν είχε τεκμηριωμένους ιατρικούς λόγους για να την κάνει με αυτόν τον τρόπο).
    Εκείνο που θα συστήσω, αφού πρώτα το συζητήσεις με το μαιευτήρα σου, είναι να αφαιρεθεί κατά τη διάρκεια της καισαρικής τομής.
    Ο λόγος είναι ότι το συγκεκριμένο υλικό του ράμματος δεν είναι μεγάλης χρονικής διάρκειας, ως προς την ανθεκτικότητά του (περιττό να αναφέρω ότι είναι ένα ξένο σώμα μέσα στην κοιλιά σου) και δε χρειάζεται να υποβληθείς σε δεύτερη λαπαροσκόπηση, μετά την καισαρική, προκειμένου να αφαιρεθεί το ράμμα.
    Η εγκυμοσύνη δε διατρέχει κάποιο πρόβλημα και όλα θα πάνε καλά.
    Σε περίπτωση τώρα, που υπάρξει νέα εγκυμοσύνη, η συρραφή θα πρέπει να γίνει με τον παλιό, γνωστό και παραδοσιακό τρόπο από τον κόλπο, εκτός αν στην κλινική εξέταση, ο γιατρός σου δεν έχει 'ύφασμα' όπως λέμε, για να διενεργήσει κολπικά την επέμβαση.
    Η προσωπική μου άποψη είναι αυτή και έτσι διενεργώ την επέμβαση, όταν και αν χρειάζεται.
    Καλή επιτυχία.
    Ενημέρωσέ μας για την εξέλιξη.
    Φιλικά
    Π.Κ.

