default_mobilelogo
    Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2011
    3 Απαντήσεις
    3.3K διαβάστηκε
  Γεια σας!
  Εχω μακρύ ιστορικό και γιαυτό θα προσπαθήσω να είμαι  σύντομη και κατατοπιστική.
  Πριν δύο χρόνια έκανα εξωμήτριο κύηση.Εκτοτε δεν ξαναέμεινα έγκυος. Τα προβλήματα που εντοπίστηκαν στο
  μεταξύ ήταν τα εξής:
  1) 1ο σπερμοδιάγραμμα : 19εκ/ml, 35% κινητικότητα και αντισπερμικά αντισώματα. Μετά από θεραπεία με αντιβίωση,καρνιτίνη και eviol εγινε επανάληψη που έδειξε: 34 εκατ/μλ , 35% κινητικότητα, καθόλου αντισπερμικά αντισώματα και καθυστερημένη ρευστποίηση στα 60 λεπτά. Ο ουρολόγος έδωσε σιρόπι amboral για πρωί και βράδυ, καρνιτίνη και εβιόλ και είπε να κάνουμε προσπάθειες για 6 μήνες. Αν δεν πετυχαίναμε τίποτα, θα επαναλάμβαμε το σπερμοδιάγραμμα και θα το ελέγχαμε για σπερματέγχυση ή εξωσωματική.
  2) Στο μεταξύ, δύο μήνες μετά κάνω εγώ υστεροσκόπηση και διαπιστώνεται ότι έχω 3 πολύποδες ενδομητρίου. Κανονίζω χειρουργείο και ο ουρολόγος μας συστήνει για όσο καιρό δεν προσπαθούμε να σταματήσει και ο συζυγος να παίρνει τη θεραπεία. Η υστεροσκόπηση έγινε, αλλά έμειναν υπολείμματα πολύποδα με αποτέλεσμα να μην γίνονται καθολου προσπάθειες μέχρι την πλήρη αφαίρεση του που έγινε πριν από δύο μήνες. Μάζι με τον πολύποδα αφαιρέθηκαν και δύο ινομυώματα.
  3) Η ιστολογική της λαπαροσκόπησης έδειξε ότι το ενδομήτριο δεν παράγει ικανή ποσότητα προγεστερόνης. Ετσι ο γιατρός είπε να παίρνω για 3 μήνες από την 16η μέρα ως την 26 μερα του κύκλου τα duphaston. Εχουμε ξεκινήσει προσπάθειες αλλά δεν καταφέραμε ακόμη τίποτα. ( ένα μήνα προσπαθήσαμε βέβαια!) Ο γιατρός είπε μέχρι 3 μήνες να προσπαθήσουμε και μετα να δούμε το θέμα της εξωσωματικής.
  Είμαι 36 χρονών και ο σύζυγος 33. Ο κύκλος μου είναι 28 με 30 μέρες. Ορμονολογικές έκανα πριν ένα χρόνο και είχαν βγει καλές. Εξετάσεις θρομβοφιλίας επίσης καλές.Πολύ συχνά παθαίνω μυκητιάσεις. Σε αυτή τη φάση τι άλλες εξετάσεις πιστεύετε ότι πρέπει να γίνουν; Το τεστ hummer πού γίνεται; Πιστεύετε ότι είναι εφικτή στην περίπτωση μας η φυσική σύλληψη; Το σπέρμα πώς σας φαίνεται ;Να σας πω πως ΄σο καιρό δεν προσπαθούσαμε ο άντρα ςμου δεν έκανε θεραπεία και την ξεκίηνσε παλι τον προηγούμενο μήνα.
  Ευχαριστώ.
   
   
  Περίπου πριν από 10 χρόνια
  Αγαπητή φίλη.
  Σε γενικές γραμμές, το σπέρμα είναι γόνιμο.
  Το Sims-Huhner-test, γίνεται είτε σε κάποιο μαιευτήριο είτε σε μικροβιολογικό εργαστήριο, μετά από 8-10-16 ώρες από την επαφή.
  Τα περιθώρια που έδωσε ο γιατρός σας, είναι στενά, με το σκεπτικό ότι δεν προσπαθείτε κάθε μήνα και η θεραπεία ήταν ελλειπής.
  Λόγω ηλικίας, θα μπορούσατε να περιμένετε κάποιο 6μηνο, με στοχευμένες επαφές κάθε μήνα.
  Επίσης, να συζητήσετε με το γιατρό σας το θέμα της σπερματέγχυσης, με πρόκληση ωορρηξίας, πριν από την απόφαση για ivf.
  Εμείς, εδώ είμαστε, για να βοηθήσουμε όπου χρειαστεί και μπορούμε.
  Καλή επιτυχία.
  Φιλικά
  Π.Κ.

  Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Fax: 211-2215106 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

  Περίπου πριν από 10 χρόνια
  Κύριε Κοφινάκο,σας ευχαριστώ πολύ!
  Συμφωνώ μαζί σας ότι το περιθώριο που μας έδωσε ο γιατρός είναι πολύ μικρό και με κάνει να αγχώνομαι πολύ. Δεδομένου ότι δεν μένω έγκυος κάθε μήνα ( λόγω αφαίρεσης της μίας μου σάλπιγγας) πόσες οι πιθανότητες μέσα σε 3 μήνες να κάνω και τους 3 ωορρηξία από την "καλή πλευρά";;;Λέω να περιμένω μέχρι και τον Γενάρη και μετά να δω πώς θα κινηθώ....
  Τι εννοείται λέγοντας ότι η θεραπεία ήταν ελλιπής; Αναφέρεστε στο σπερμοδιάγραμμα του συζύγου ή στην λήψη του duphaston; Και κάτι άλλο. Μπορώ να ξεκινήσω το filicine; Μπορώ να το παίρνω ταυτόχρονα με το duphaston;
  Και πάλι ευχαριστώ!
  Περίπου πριν από 10 χρόνια
  Αγαπητή φίλη.
  Με τον όρο ελλειπής θεραπεία, αναφέρομαι στο σπερμοδιάγραμμα και στη θεραπεία που διακόπηκε λόγω της υστεροσκόπησης, αν κατάλαβα καλά.
  Το Filicine μπορείς να το παίρνεις, μόνο καλό μπορεί να κάνει.
  Για την ωορρηξία κάθε μήνα, θα είμαι λίγο συγκρατημένος.
  Καλή επιτυχία.
  Φιλικά
  Π.Κ.

  Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Fax: 211-2215106 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

  Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!