default_mobilelogo
      Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011
      1 Απαντήσεις
      1.7K διαβάστηκε
    γεια σας...επειδη ειχα μια αποβολη στο παρελθον ο γιατρος μου εδωσε σαλοσπιρη των 80mg οσο προσπαθω να μεινω παλι εγκυος κ μου ειπε οτι μπορω να την συνεχισω κ μετα....δεν εχω κανει ελεχγο για θρομβοφιλια γιατι ειχα στο ιστορικο μου μονο μια αποβολη κ εχω ηδη ενα παιδι χωρις να υπηρχε κανενα προβλημα κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης...ομως εχω διαβασει οτι στο πρωτο τριμηνο απαγορευεται κ επισης οτι επειδη περναει στον πλακουντα διδεται μονο για σοβαρο λογο...
    ποια ειναι η δικη σας αποψη..?υπαρχει κινδυνος απο την ληψη της?πριν κ μετα την συλληψη..?μπορω να συνεχιζω να την παιρνω η μηπως πρεπει να την σταματησω οσο ειναι νωρις?βεβαια απο τοτε που την παιρνω μου ερχεται κανονικα η περιοδος επειδη ειχα ασταθη κυκλο..τι να κανω γιατι εχω μπερδευτει με τοσα που διαβαζω για το συγκεκριμενο χαπι...
    ευχαριστω εκ των προτερων
    Περίπου πριν από 10 χρόνια
    Αγαπητή φίλη.
    Συνήθως, συστήνουμε τη λήψη παιδικής ασπιρίνης, μόλις έχουμε θετικό τεστ κυήσεως ή σύμφωνα με άλλες μελέτες, μόλις εμφανιστεί θετική καρδιακή λειτουργία (όταν δεν έχουμε επιβεβαιωμένη θρομβοφιλία και τη χορηγούμε προληπτικά - εμπειρικά).
    Σε κάθε περίπτωση, δεν έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει αρνητικά την σύλληψη, εάν την αρχίσει η μέλλουσα μαμά ενωρίτερα, ούτε βέβαια και βοηθάει σε αυτήν.
    Επειδή στην συνταγογράφησε ο συνάδελφος που σε παρακολουθεί, μπορείς να συνεχίσεις τη λήψη της, κακό δε θα κάνει.
    Καλή επιτυχία.
    Φιλικά
    Π.Κ.

    Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.
