default_mobilelogo
      Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2011
      3 Απαντήσεις
      4.2K διαβάστηκε
    Αγαπητητέ γιατρέ,
    μετά από 2 παλίνρομες έκανα εξατάσεις καθ' εξιν αποβολών. Θα ήθελα τη γνώμη σας για ορισμένα αποτελέσματα.
    ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΙΜΟΣΤΑΣΗΣ 
    PT χρόνος ασθενούς 10.68 sec (τιμές αναφοράς 10.04 - 14 sec), PT χρόνος μάρτυρα 11.2, ΙΝR 0.95 (τ.α. 0.8 - 1.3), aPTT 32.84 (29.5 - 40 sec), Ινωδογόνο 264.44 (200 - 450 mg/dl), Αντιθρομβλίνη ΙΙΙ 56,81 (75-125 %), D-dimers 145 (<250 ng/ml), Αναστολέας ενεργ.Πλασμινογόνου (PAI) 4.3 (<10 U/ml), Protein S 69 (60-130 %), Protein C 80.54 (60-140 %), Αντίσταση στην Protein C (APCR) 0.65 (...>0.7 mg/dl), Factor II 69.91 (60-120%), Factor VIII 67.28 (50-150%), Factor XII 67 (60-140%), Αντιπηκτικό Λύκου (Lac) Αρνητικό, Ab Προθρομβίνης IgG Αρνητικά 3.6 (<15 U/ml), Αb Προθρομβίνης IgM Αρνητικά 2.4 (<15 U/ml)
    ΒΙΟΧΗΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ 
    Ομοκυστείνη 7.32 (3.7 - 13.9 μmoI/L), Γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη 5.5 (4.4 - 6.2 %)
    ΕΛΕΓΧΟΣ ΘΥΡΟΕΙΔΟΥΣ
    TSH ορού αίματος 2.17 (0.35 - 4.78 μuI/mL), Free T3 ορού αίματος 2.89 (2.3 - 4.2 pg/ml), Free T4 ορού αίματος 0.93 (0.7 - 1.55 ng/dL), Anti TG 23.1 (<70 IU/mL), Anti TPO 86.1 (<70 IU/mL), 
    ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΡΜΟΝΩΝ 
    Τεστοστερόνη 42.37 (14-76 ng/dL), Τεστοστερόνη ελεύθερη 4.43 (1-8.5 pg/mL), θεική Δευδροεπιανδροστερόνη (DHEA-S) 1470 (634 - 3519 ng/ml), Φυλοσύνδετη Σφαιρίνη (SHBG) 55.6 (30-135 nmoL/L), Προλακτίνη (PRL) 17.43, Οιστραδιόλη (Ε2) ορού αίματος 56.46, Ωοθυλακιοτρόπος ορμόνη (FSH) ορού αίματος 7.44, Ωχρινοτρόπος ορμόνη (LH) ορού αίματος 7.03, Δ4 - Ανδροστενδιόλη 1.98 (1-3.8 ng/mL), Anti-Mullerian Hormone 5.6 ng/mL.
    ΈΛΕΓΧΟΣ ΑΥΤΟΑΝΤΙΣΩΜΑΤΩΝ
    Αντιπυρηνικά αντισώματα αρνητικά, Αντι-dsDNA (IF) αρνητικά, Έναντι λείων μυικών ινών (ASMA) αρνητικά, Έναντι μιτοχονδρίων (ΑΜΑ) αρνητικά, ¨Εναντι καρδιολιπίνης IgM 4.1 (<7 MPL αρνητικά), ¨Εναντι καρδιολιπίνης IgG 3.8 (<10 GPL αρνητικά), Αντι-β2GPI IgG 2.3 (<5 αρνητικά), Αντι-β2GPI IgM 3.9 (<5 αρνητικά), Έναντι φωσφατιδυλσερίνης IgM 2.1 (<10 u/mL αρνητικά), Έναντι φωσφατιδυλσερίνης ΙgM 12.8 (<10 U/mL), Φωσφατιδυλοαιθανολαμίνη IgG 3.7 (<12 U/ml), Φωσφατιδυλοαιθανολαμίνη IgM 19.8 (<12 U/ml), Ιντερφερόνη Γ 0, TNF -a 135.81. 
    HLA Typing: A*11, A*34, B*18, B*44, C*02, C*12; DRB1*01,DRB1*04
    Παράγοντας Πήξης Αίματος V (FV - Leiden): Το εξετασθέν βιολογικό υλικό είναι ετερόζυγο για την μετάλαξη G1691A στο γονίδιο που κωδικοποιεί τη σύνθεση του παράγοντα πήξης αίματος V (FV - Leiden)
    Mοριακή ανίχνευση της μετάλλαξης της θέσης 677 του γονιδίου της ομοκυστειναιμίας (ΜΤΗFR C677T): Το εξετασθέν βιολογικό υλικό είναι Ετερόζυγο για την μετάλλαξη MTHFR C677T στο γονίδιο της ομοκυστείνης. 
    Μοριακή ανίχνευση της μετάλλαξης της θέσης 1298 του γονιδίου της ομοκυστειναιμίας (ΜΤΗFR A 1298C): το εξετασθέν υλικό είναι ετερόζυγο για την μετάλλαξη MTHFR A 1298C στο γονίδιο της ομοκυστείνης. 
    Μοριακή ανίχνευση της κύριας μετάλλαξης G20210A του γονιδίου της προθρομβίνης (Παράγοντας πήξης ΙΙ): το υλικό είναι φυσιολογικό για τη μετάλλαξη. 
    ΚΑΡΥΟΤΥΠΟΣ ΖΕΥΓΟΥΣ: φυσιολογικός
    Γιατρέ, πως βλέπετε τα αποτελέσματα; Καταλαβαίνω ότι έχω αρκετές που τιμές είναι μη φυσιολογικές. Βγάζετε κάποιο συμπέρασμα; Μήπως πρέπει να κάνω και άλλες εξετάσεις; Είμαι 36 ετών. Σας ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα.
    Περίπου πριν από 10 χρόνια
    Αγαπητή Φίλη!
     θα πρεπει  να επισημάνω,  ότι  η αιτιολογία  της παλινδρόμησης  είναι τοσο πολυσχιδής,  ώστε  καθε συμβαν   μπορει να   εχει διαφορετική αιτολογία..  Περισσοτερες  από 10%  των  κυησεων  αποβάλονται  και  ατυχώς  δεν  μπορουμε ιατρικά να μειωσουμε αυτό το  ποσοστό..
    Στην περιπτωση  σου , χωρις καμια  ιατρική  παρέμβαση, το  ποσοστό να  παει  καλά  η επόμενη ( ή και  οι επομενες εκγυμοσύνες), κυμαινεται στο 80 %..  
    Για τις εξετασεις :  Οχι, δεν  βγαζω συμπέρασμα.. 
     Την   παρα πολυ οριακά επηρεασμένη   APC-Resistnece δεν  μπορει  να  την παρω στα  σοβαρά... Οπως εχουν  ωστοσο  τα  πράγματα σημερα  στην ΄΄αγορα ΄΄ , προβλεπω  ότι σε μια επομενη εγκυμοσύνη θα σου  συστήσουν  καποια  ηπια  αντιπηκτή  αγωγη..(συνηθως  χαμηλη δοση  ασπιρινης,  ισως  και κατι ακομη ..)
    Ας το δουμε  λιγο απλά:  θα ξαναμεινεις   εγκυος κι  ολα θα πανε καλα..
    Φιλικά
    Π.Ζ.

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    Περίπου πριν από 10 χρόνια
    Σας ευχαριστώ πολύ κ.Ζησόπουλε. Είστε πραγματικός θησαυρός! Να είστε πάντα καλά!
    Περίπου πριν από 10 χρόνια
    Δεν  υπάρχει  αμφιβολία!   Τα  παραλές..!
    Μ΄ αρεσει  ωστόσο  να  τ΄ακούω!!
    Φιλικά
    Π.Ζ

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!