default_mobilelogo
      Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011
      4 Απαντήσεις
      3.3K διαβάστηκε
    Καταρχήν συγχαρητήρια στους δημιουργούς αυτού του site αλλά και σε όσους το στηρίζουν.
    Να ξεκινήσω κι εγω την αφήγησή μου.
    Την πάτησα σαν πρωτάρα....
    Είμαι 35 ετών και μητέρα δυο παιδιών 9 και 8 χρόνων αντίστοιχα.
    Τον τελευταίο μήνα έχω έντονους πόνους πολύ χαμηλά στην κοιλιά κέντρο και δεξιά.
    Αδιαθέτησα στις 11/7 και περίμενα να καθαρίσω για να επισκευθώ ενα γυναικολόγο να κάνω έναν υπέρηχο να δω τι συμβαίνει(παλαιότερα έιχα κύστη 64 χιλιοστά που απορροφήθηκε μόνη της και έιχα ξανά τετοιους παρόμοιους πόνους.Υπέθεσα οτι κάτι ανάλογο συμβαίνει).Τελευταία μέρα της περιόδου 18/7 ο σύζυγός μου δεν δέχτηκε να χρησιμοποιήσει προφυλακτικό ούτε και τραβήχτηκε βεβαιως βεβαιως.
    (Εδώ κάπου να σημειώσω οτι ο κύκλος μου είναι σταθερός 26 ημερών.) Την επόμενη ημέρα 12/7 επισκέυθηκα μια γυναικολόγο που με εξέτασε για τους πόνους και δε βρήκε κάτι που να δικαιολογεί τον πόνο (οπότε και με παρέπεμψε σε γαστρεντερολόγο) όμως κατα τη διάρκεια του υπέρηχου μου είπε οτι σε μια δυο μέρες θα είχα ωορηξία.
      Μετά ξεχάστηκα ....αλλά σήμερα συνειδητοποίησα οτι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μείνω ξανά εγκυος πράγμα που δεν επιθυμώ-τουλάχιστον στην παρούσα φάση.Σήμερα λοιπόν 66 ώρες μετά την ελέυθερη επαφή πήρα(ίσως και επιπόλαια αφού δε συμβουλέυτηκα γιατρο) το νέο χάπι ellaone .Διαβάζω λοιπόν οτι το χάπι καθυστερεί ή εμποδίζει δεν θυμάμαι, καλά την ωορηξία.  Και ερωτώ σαν ανώριμη έφηβη- κι όχι όπως αρμόζει στην ηλικία μου - αν εγώ λοιπόν είχα ωορηξίαστις 18  στις 19 ή στις 20(σήμερα) , το χάπι μπορεί να κάνει κάτι ?????
        Ευχαριστώ και συγνώμη αν ακούγομαι σαν χαζή.
    Και άλλη μια ερώτηση είναι οτι κάπου διάβασα οτι μπορει να χρησιμοποιηθει και σπιράλ μετά την ελευθερη επαφή σαν επέιγουσα μέθοδος αντισύλληψης.
     
                                                                      
    Περίπου πριν από 10 χρόνια
    Συγνώμη την επίσκεψη στη γυναικολόγο την έκανα στις 19/7 (όχι στις 12 που έγραψα κατα λάθος)
    Περίπου πριν από 10 χρόνια
    Αγαπητή φίλη.
    Σαν επείγουσα αντισύλληψη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί το σπιράλ αλλά στην περίπτωσή σου θα πρότεινα να το σκεφτείς σαν μόνιμη λύση αντισύλληψης (με την σύμφωνη γνώμη και του συζύγου).
    Επίσης, το συγκεκριμένο χάπι που πήρες, σε καλύπτει μέχρι και 5 ημέρες μετά την επαφή, αν το πάρεις, εμποδίζοντας την εμφύτευση.
    Οπότε, θεωρώ ότι δεν τίθεται θέμα σύλληψης.
    Φιλικά
    Π.Κ.


    Περίπου πριν από 10 χρόνια
    Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.
    Ελπίζω να μην υπάρξει εγκυμοσύνη ,αλλά κι αν υπάρξει δε θα πεθάνω κιόλας!!!!(Απλά δεν είμαι ετοιμη για τρίτο παιδι χωρίς βοήθεια απο κανέναν).
    όσον αφορά το σπιράλ -είχα ανοίξει θέμα και στο παλιό gyn- είχα για 5 χρόνια το μιρένα κι ήμουν αρκετά ευχαριστημένη όμως επρεπε να το βγάλω. Ο ΄λογος που δε έβαλα αμέσως άλλο είναι οτι η εμπειρία της τοποθέτησης του πρώτου ήταν για μένα τραυματική.Είχα φοβερή ενόχληση κατα τη διαρκεια της τοποθέτησης με τους παλμούς μου να πέφτουν γύρω στους 40-45 η βοηθός του γιατρού αδυνατούσε να πάρει την πιεσή μου(τόσο χαμηλή ήταν) ο γιατρός πανικοβλήθηκε κι εγώ ενιωθα να σβήνω....ήταν φοβερο....
    Τώρα που το σκέφτομαι όμως ίσως φταιει ότι ένω ο γιατρος μου είπε να πάω όταν θα τελειώνει η περιοδος μου -προφανώς για να είναι ο τράχηλος ανοιχτός-εγώ πήγα αφότου καθάρισα εντελώς και δεν είχα καθόλου αίμα... Δεν ξέρω αν σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο ή αν εγώ είμαι υπερβολικά μυγιάγκιχτη..Το έχω πάρει όμως απο φόβο... Το μόνο ενδεχόμενο που σκέφτομαι είναι η τοποθέτηση να γίνει σε νοσοκομείο έτσι ωστε αν συμβεί οτιδήποτε να μπορει να αντιμετωπιστεί. Επίσης δεν ξέρω αν θα μπορουσε η τοποθέτηση να γίνει με νάρκωση ή με κάποιο είδος μέθης όπως μου είχε απαντήση τότε ο κύριος Ζησόπουλος.
    Περίπου πριν από 10 χρόνια
    Αγαπητή φίλη.
    Η τοποθέτηση μπορεί να γίνει παρουσία αναισθησιολόγου, σε νοσοκομείο, απλά το κόστος ανεβαίνει.
    Πάντως, μάλλον ήταν μια άτυχη στιγμή.
    Δε νομίζω να έχεις παρόμοιο πρόβλημα ξανά.
    Φιλικά
    Π.Κ.

