default_mobilelogo
      Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2011
      3 Απαντήσεις
      6.9K διαβάστηκε
    Καλησπερα σας, θα ηθελα μια γνωμη πανω σε αυτο το θεμα.
    υστερα απο το τεστ παπανικολαου με γενικο συμπερασμα"ατυπια αδενικων κυτταρων(AGUS κατα BATHESDA) και ατυπια πλακωδων κυτταρων μη αποκλειομένης της υψηλού βαθμου πλακωδους ενδοεπιθηλιακης αλλοιωσης (ASC-H κατα BATHESDA), με αλλοιωσεις τραχηλιτιδας". και παρατηρησεις "συνισταται περαιτερω διερευνηση με βιοψια τραχηλου και αποξεση αυτου". εκανα λοιπον αυτην την διαγνωστικη αποξεση και σταλθηκαν τεμαχια τραχηλου και ξεσματα ενδοτραχηλου για βιοψια. τα αποτελεσματα που ελαβα ηταν τα εξης: 1) τα ιστοτεμαχια εχουν την εικονα του μικτου τυπου πολυποδα, ενδοτραχηλικου και ενδομητρικου τυπου με αλλοιωσεις χρονιας φλεγμονης. Στα τεμαχια του ενδομητρικου τυπου πολυποδα παρατηρειται συνθετη υπερπλασια, η οποια σε λιγες θεσεις ειναι ατυπη. Παρατηρειται τεμαχια τραχηλου που περιλαμβανει τον εξωτραχηλο και την ζωνη μεταπτωσης, το οποιο εμφανιζει σε πολυ μικρη εκταση ηπιου βαθμου δυσπλασια στην ζωνη μεταπτωσης C.I.N. 1    2)παρατηρουνται αλλα μικρα τεμαχια με εικονα μικτου τυπου πολυποδα που προαναφερθηκε, σε ενα μικρο τεμαχιο α[π αυτα εμφανιζει ατυπη συνθετη υπερπλασια. Επισης αναγνωριζονται τεμαχια ενδομητριου εκκριτικου τυπου.
    η γιατρος μου ειπε οτι για τον τραχηλο δεν ειναι κατι ανησυχητικο και οτι με μια θεραπεια (κρυοπηξια) θα θεραπευτει, αυτο ομως που ειναι επικινδυνο ειναι τα ατυπα κυτταρα και οτι δεν ξερουμε πως θα εξελιχθουν, και οτι συνηθως απο οσο γνωριζει γινεται αφαιρεση μητρας και ωοθηκων, δεν ρισκαρεις σε τετοιες περιπτωσεις. ειπε οτι θα επικοινωνησει με περισσοτερο ειδικουσ σε τετοια θεματα και θα με ενημερωσει. ειμαι 31 χρονων εχω ενα παιδι 10 ετων, θελω να κανω ομως παιδι με τον νυν συντροφο μου, με ολα οσα προαναφερα θα ηθελα να μου πειτε ποιες ειναι οι κινησεις που μπορω να κανω απο εδω και περα και εαν ειναι εφικτη μια εγκυμοσυνη.
    ευχαριστω εκ των προτερων.
    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Αγαπητή  Φίλη!
    Σε  ηλικια  31 ετων, δεν θα συζητουσα βεβαια  με τιποτε μια  ολικη υστερκομια  με αφαιρεση  ωοθηκων.
    Να προτάξω κατ΄ αρχήν, ;oτι δεν διαπιστ;vθηκε στην  περιπτωση  σου  καμία κακοηθεια. Αυτό  που διαπιστωθηκε,  δεν γνωριζουμε, αν  οδηγησει  αργότερα  σε σοβαρό προβλημα,  ή οχι..Κατά την άποψή  μου  μαλλον  οχι.
    Επειδή ετυχε στο παρελθον,  ν΄αντιμετωπισω  τουλάχιστον  3 τετοια περιστατικά,   που παρακολούθησα για 2 δεκαετίες  και πλεον  και το ενα   το παρακολουθώ και σημερα  (η  ηλικία  των γυναικων ήταν κατω  των 40, αλλα λιγο μεγαλυτερες από σενα. ),  εχω  την αποψη  ότι υπάρχει εναλλακτικη προταση,

    Η  θεραπεια  υποδεικνυόταν και  προ 40 ετων στην πανεπιστημιακή κλινικη  του  Τübingen,  οπου εκανα την ειδικοτητα  μου και  στο εκει  αντικαρκινικό τμημα (πάει, γέρασα!)
    Αυτή  η  αγωγή   συνίστατο στην   χορήγηση ενός  ισχυρου  προγεσταγόνου   (τοτε  Primolut, αργοτερα χρησιμοποιηθκε  και  το Orgametril )  απο  6 εως  25η  ημερα  καθε  κυκλου,  για ενα  χρόνο .
    Σε  ενα  χρονο διενεργούσαν   εκ νεου μια διαγνωστικη  κλασματική αποξεση  (ξεχωριστά  του ενδοτραχήλου  και  ξεχωριστά  του ενδομητριου,  οπως τώρα σεσένα ) και  δεν βρεθηκαν  ποτέ  ατυπίες..Αυτή την αγωγη  ακολούθησα τοτε,  επισης με επιτυχές   αποτέκλεσμα  και στις δικες   μου περιπτωσεις ..
    Στοχος της  ήταν  το ΄΄στεγνωμα΄΄  των   άτυπων  κυτταρων  που  δεν αντέχουν  χαμηλό οιστρογονικό περιβαλλον,  που  ειναι  και ο στοχος της αγωγής αυτής. (καπως εκαλαϊκευμενη  εξήγηση!)..
    Σήμερα  υπάρχουν σιως   και αλλοι τρόποι δραστικότερης αντι-οιστρογονικής αντιμετ'ωπσης (ισως με τα ενεσιμα  Gn-Rh -Aναλογα )  που διακόπτουν την περιοδο) -  Θα συνιστούσα να  ερωτηθούν  επ΄αυτού  γυναικολόγοι  αντικαρκινικών τμηματων  (Θεαγένειο  Θεσσαλονικης, Αγιος Σαββας  Αθηνων,  Μεταξά Πειραιώς,   Νοσοκομειο  Παπαγεωργιου  Θεσσαλονικης - ογκολογικό  εξωτερικο ιατρείο)΄.
    Για το θεμα  παιδιών:  Εξυπακούεται   ότι  θα κανεις παδιά.
    Σαν  επιλογος:   Δεν επιβαλλεται  καμια  απολύτως βεβιασμένη  κινηση..

    Φιλικά
    Π.Ζ

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    ευχαριστω παρα πολυ γιατρε να ειστε καλα. θα ακολουθησω τη συμβουλη σας και θα παω να ρωτησω εκει που προτεινατε.
    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    ο.Κ.
    Π.Ζ

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
