default_mobilelogo
    Παρασκευή, 27 Μαϊος 2011
    5 Απαντήσεις
    20.1K διαβάστηκε
  ΓΙΑΤΡΕ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΕΙΜΑΙ 40 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΧΟ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΠΙΑΣΑ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ:
  " πυκνοι μαστοι με διασπαρτα ινωδη και αδενικα στοιχεια εκατερωθεν. Διασπαρτες ποικιλου μεγεθους οζωδεις σκιασεις απεικονιζονται στους μαστους αμφω στα πλαισια ινωδους και κυστοκης αλλαγης αυτων. Δεν παρατηρηθηκε επιπροσθετη υποπτη σκιαση ή διαταραχη αρχιτεκτονικης. Δεν σημειουνται παθολογικου χαρακτηρος αποτιτανωσεις ή συγκεντρωσεις αυτων. Το δερμα ελεγχεται κανονικου παχους. Μετρια διογκωμενοι λιπωδως εκφυλισμενοι μασχαλιαιοι λμφαδενες δεξια.
  Συμπερασμα:
  Εξεταση αρνητικη για υποπτα κακοηθειας ευρηματα. BI-RADS: 0

  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΥΠΕΡΗΧΟΥ ΜΑΣΤΩΝ
  Κατ την 2η ωρα του αριστερου μαστου υποηχη συμπαγης βλαβη με διαστασεις 11,5*6,2 χιλ. Η ανωτερω βλαβη παρουσιαζι κυριως περιφερικη αγγειωση κατα την αιμοδυναμικη μελετη με εγχρωμο DOPPLER. Κατα την 12η ωρα του αρ.μαστου ανωθεν της συστοιχης θηλης ετερη υποηχη συμπαγης βλαβη με ασαφη ορια και διαστασεις 10*7,1 χιλ. Η ανωτερω βλαβη δεν παρουσιαζει αγγειωση κατα την αιμοδυναμικη μελετη,,,,
  Ο δεξιος μαστος ελεγχεται με τις κατωθι συμπαγεις βλαβες: Κατα την 12η ωρα του δεξιου μαστου υποηχη συμπαγης βλαβη με διαστασεις 7,8*4,6 χιλ. Κατα την 1η ωρα του αριστ.μαστου ετερη υποηχη συμπαγης βλαβη με ασαφη ορια 6,9*3,2 χιλ. Δεν απομονωθηκε μασχαλιαια λεμφαδενοπαθεια.

  ΠΗΓΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ-ΜΑΣΤΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ "ΕΝΤΟΠΙΣΤΙΚΗ ΔΕΞ.ΜΑΣΤΟΥ (RMLO) ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΑΝΩ 4/ΜΟΡΙΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΥΚΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΗΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ. ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΩ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
  ΓΙΑΤΡΕ ΕΧΩ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ?
  ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

  ΕΛΠΙΔΑ 
  Περίπου πριν από 11 χρόνια
  images/phocagallery/thumbs/phoca_thumb_l_iper.jpg
  Υπερηχογραφική εικόνα κύστεως δεξιού  μαστού, διαμέτρου 6,7 χιλ.  . Η διερεύνση  με  έγχρωμο Doppler  δεν κατέδειξε παρουσία  αγγείων  στην περιοχή . Σαφώς καλόηθες εύρημα
  Περιστατικό ιατρείου.

  Aγαπητή  Φίλη!
  - Εισαγωγικά, για  το αν  εχεις  καρκίνο:  Περιπτώσεις  σαν την δική σου, ειναι  καθημερινότητα  σε  ιατρεία  που εξετάζουν  σε  ρουτίνα  και το μαστό,  όλων  ανεξαιρετως των  γυναικών   που ερχονται  για  καθαρά γυναικολογικα προβλήματα..  Υπολογιζω την πιθανότητα το προβλημα να ειναι  σημαντικό, περιπου  στο 1% παρόμοιων περιστατικων..
  - Ειναι προφανές ,  ότι  για να δοθεί  μία  σοβαρή απαντηση σ΄αυτό  το θεμα, θα  έπρεπε  να δω την μαστογραφία και να ελεγξω  υπερηχογραφικά  ο ιδος κι εσένα.. Αυτό φυσικά δεν ειναι εφικτό,  μια και στο ιατρείο  μου δεν  χωρά  πλεον  τίποτε περα από τις  κυρίες που ήδη εχω στο αρχείο  μου.. Ας  το επαναλαμβανω αυτό που και  που , για να μην συγχέεται η παρουσία  μου εδώ, σε  επαγγελματικούς λόγους
  Μάλλον έχεις  ενα ΄΄δύσκολα ΄΄  στην   αξιολογηση μαστό  (το διαθετουν  περισσότερο  κυρίες που εχουν  ενα  πολύ  αξιοπρεπές στήθος )   με  πολύ συνδετικό ιστό και  λιγοτερο λιπώδες υπόστρωμα..  Αυτή η  κατασκευή  οδηγεί   σε ακτινολογικά πορίσματα  του   ΄΄ίξεις αφιξεις΄΄  (στο πόρισμα  δεν αναφερεται καν,  αν προκειται   για  ιναδενώματα, )  και στο  πέταγμα της  μπάλλας (της γυναικας  δηλαδή)  απο τον ακτινολόγο  στον  χειρουργό  κι   ενδεχομένως και σε  άλλους ειδικούς..
  Ως εδώ  καλά  και σωστά,  γιατί  η πλέον επικίνδυνη διάγνωση σε προβλήματα του μαστού  είναι   το  ΄΄δεν έχεις τίποτε''...
  Στο δια ταύτα: Θα συνταχθώ φυσικά  με  την  απόφαση του συναδελφου  για  την  ειδική λήψη  και  θ΄επαυξησω ( προ πάσης  αλλης ενέργειας!)  με την σύσταση  για  μία μαγνητική τομογραφία μαστών (γνωστή  και σαν   μαγνητικη μαστογραφία),  που επιτρέπει   την ακριβέστερη διάγνωση ευρημάτων  με  μικρή διαμετρο, καμία ακομη και  4  χιλ ..
  Θα είσαι  ακομη  πιο ασφαλής..  

  Φιλικά
  Π.Ζ

  Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
  Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
  Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
  Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

  Περίπου πριν από 11 χρόνια
  ΓΙΑΤΡΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ. ΕΓΩ ΠΑΡΕΛΕΙΨΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡΗΧΟΥ ΜΑΣΤΩΝ ΟΤΙ ¨ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΩ ΒΛΑΒΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΕ ΙΝΟΑΔΕΝΩΜΑΤΑ."

  ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
  ΦΙΛΙΚΑ/ΕΛΠΙΔΑ
  Περίπου πριν από 11 χρόνια
  Αγαπητή Φίλη!
  Αν ειναι έτσι,  ΄΄λήξις συναγερμού΄΄  τότε..
  Φιλικά
  Π.Ζ

  Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
  Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
  Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
  Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

  Περίπου πριν από 11 χρόνια
  ΓΙΑΤΡΕ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!!! ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ ΑΦΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΕΡΗΧΟ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ. ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ.
  ΤΕΧΝΙΚΗ:
  Εληφθησαν εγκαρσιες τομες Τ1 FL 2D και Τ2 TIRM FS και οβελιαιες τομες Τ1 FL 3D. Η εξεταση σθμπληρωθηκε με δυναμικη μελετη μετα ενδοφλεβια χορηγηση παραμαγνητικης ουσιας.
  ΕΥΡΗΜΑΤΑ
  Μαστοι με εντονα πυκνο ινοαδενικο ιστο. Δεν απομονωνονται κυστεις. Αναγνωριζονται ολιγαριθμες και ιδιαιτερα ενισχυομενες εστιες σε αμφοτερουσ τους μαστους, το μεγεθοσ των οποιων δεν απιτρεπει τον ακριβη χαρακτηρισμο τους.
  Στο κατω-εξω τεταρτημοριο του αρ.μαστου περι την 3η ωρα και σε αποσταση 2,2 εκ. απο την θηλη και 5,5 χιλ.απο το δερμα αναδεικνυεται αλλοιωση με διαμετρο 0,8 εκ.η οποια ενισχυεται πρωιμα μετα την ενδοφλεβια χορηγηση παραμαγνητικης ουσιας και η οποια παρουσιαζει πλατω ενισχυσης στις περισσοτερο καθυστερημενες φασεις. Παρουσιαζει σχετικα ασαφες περιγραμμα και μετριως υψηλο σημα στις εικονες πριν το ενδοφλεβιο σκιαγραφικο. Πιθανον αφορα στοιχεια ινοαδενικου ιστου, χωρις να αποκλειεται το ενδεχομενο ινοαδενωματος. Συνισταται συσχετιση και με τα ευρηματα του λοιπου ελεγχου, παρακολουθηση και απεικονιστικος επανελεγχος.
  Δευτερη αλλοιωση αναγνωριζεται στο ανω-εξω τεταρτημοριο του ιδιου μαστου (διαμετρος περιπου 7,8 εκ). Αναγνωριζεται περιπου στην 4η ωρα και σε αποσταση περιπου 6,4 εκ.απο την θηλη και 1,1 απο το δερμα. Παρουσιαζει σαφες και ομαλο περιγραμμα και υψηλο σημα σε εικονες Τ2 TIRM FS. Θεωρειται συμβατη ινοαδενωματος.
  Στο ανω-εσω τεταρτημ. του αρ.μαστου περιπου την 11η ωρα αναδεικνυεται τριτη ενισχυομενη αλλοιωση με ελαφρα ανωμαλια περιγραμματος και εγκαρσιες διαστασεις 1,2 χ 1,6 εκ. Αναγνωριζεται σε αποσταση περιπου 6,5 εκ απο την θηλη και 2 εκ περιπου απο το δερμα της εσω πλαγιας επιφανειας του μαστου. Παρουσιαζει ελαφρα εκπλυση της σκιαγραφικης ουσιας μετα ενδοφλεβια χορηγηση αυτης. Δεν αναγνωριζεται ως περιγραπτη αλλοιωση σε εικονες προ της ενδοφλεβιας χορηγησης παραμαγνητικης ουσιας. Συνιστατι συσχετιση με τα ευρηματα του λοιπου απεικονιστικου ελεγχου, περαιτερω διερευνηση και ιστολογικη ταυτοποιηση του ευρηματος.
  Τα ανατομικα μορια στο προσθιο θωρακικο τοιχωμα αναδεικνυονται εντος του φυσιολογικου. Δεν ελεγχονται λεμφαδενικες διογκωσεις στις μασχαλιαιες κοιλοτητες.
  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
  Ιδιαιτερα μικρες ενισχυομενες αλλοιωσεις σε αμφοτερους τους μαστους, το μεγεθος των οποιων δεν επιτρεπει τον ακριβη χαρακτηρισμο τους.
  Ενισχυομενες αλλοιωσεις αριστερου μαστου
  1. Ανω εσω τεταρτημ. συνισταται συσχετιση με τα ευρηματα του λοιπου απεικονιστικου ελεγχου, περαιτερω διερευνηση και ιστολογικη ταυτοποιηση.
  2. Κατω εξω τεταρτημ, πιθανον αφορα ινοαδενικα στοιχεια χωρις να αποκλειεται ατυπο. Συνισταται συσχετιση και με τα ευρηματα του λοιπου ελεγχου, παρακολουθηση και απεικονιστικος ελεγχος.
  3. Ανω εσω τεταρτ. συμβατη ινοαδενωματος.
   
  ΠΡΙΝ ΤΑ ΠΑΩ ΣΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ. ΜΟΝΟ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΒΙΟΨΙΑ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΑΝ ΕΧΩ ΚΑΡΚΙΝΟ?
  ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΝΑΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ.
  ΦΙΛΙΚΑ/ΕΛΠΙΔΑ
   
  Περίπου πριν από 11 χρόνια
  Αγαπητή Φίλη!
  Με την  ευκαιρία και του προσωπικού   e-mail που  μου έστειλες ,ήθελα ακομη  μία  φορά να  τονισω, ότι  δεν αναλαβανω πλεον εδω  κα αρκετά   χρόνια  κανενα   απολυτως νεο περιστατικό... Εμαστε   overookt  με κυριες   από προηγουμενες δεκαετίες..Ηθελα επισης  να τονισω, ότι  δεν   ειμαι   κατι ΄΄ το  special΄΄... Eνας γιατρός της επομενης  γωνίας   είμαι, που  λόγω  πολλων   ετων στην ειδικοτητα  απέκτησε καποια  πειρα  και  που  από προβληματα μαστού '' κατεχω΄΄  σε καθαρά διαγνωστικό επίπεδο, ότι χρειάζεται στα   πλαισια  ενός ιατρειου..
  Εδώ  και  χρονια,  το ΄΄αποσταγμα΄΄ ολης αυτής  τη εμπειρίας  συνοψίζετα στο εξής: :   Αν  εχω την εντυπωση  ότι πρέπει   οπωσδηποτε να  γνωρίζω την  ιστολογική δομη μιας  συμπαγούς   περιοχής στον ,μαστό (επι του προκειμενου μεγίστης  διαμετρου  15 χιλ ),  δεν   την τρυπώ  σε μερικά σημεια ..Γιατί  η  κομψή εκφραση ΄΄ταυτοποιηση'', αυτό σε γενικες γραμμές σημαινει. .
  Συνιστώ  απερίφραστα την  χειρουργική  αφαίρεση  της
  Φιλικά
  Π.Ζ

  Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
  Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
  Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
  Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

  Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!