default_mobilelogo
      Δευτέρα, 09 Μαϊος 2011
      1 Απαντήσεις
      1.8K διαβάστηκε
    Γιατρέ επί 1,5 χρόνο προσπαθειών δεν έχουμε καταφέρει να γίνουμε γονείς.
    Οι δικές μου ορμονολογικές εξέτασεις καθώς και η υπερηχοϋστερογραφία είναι καλές.


    Στο 1ο σπερμοδιάγραμμα του συζύγου οι τιμές  ήταν :
    αριθμός σπερματοζωαρίων 8.4 εκ/ml
    ζωηρώς κινούμενα   42%
    νωθρώς κινούμενα  17%
    ακίνητα     41%

    φυσιολογικές μορφές 55%
    ph 8
    συγκόλληση - οχι

    Μας είπαν για επανάληψη 2-3 μήνες μετά σε κάποιο κέντρο με μεγαλύτερη εξειδίκευση.

    Το 2ο σπερμοδιάγραμμα του συζύγου έχει τα εξής αποτελέσματα:
    όγκος  4ml
    ph        7,4
    αριθμός 10,8 εκατ/ml
    στην 1 ώρα :
    γρήγορη προοδευτική 16%
    αργή προοδευτική       25%
    επιτόπια                       15%
    ακίνητα                       44%                   

    Μορφολογία
    φυσιολογικές μορφές  31% (φυσιολ τιμή >30)
    ανωμαλίες κεφαλής     22%
    ανωμαλίες αυχένος     17%
    υπολειμματικό πρωτόπλασμα  25%

    Βιωσιμότητα
    EOSIN test   70%    (>50%)

    Επεξεργασία με Percoll

    όγκος εναιωρήματος σπερματ.  0.2ml
    συγκέντρωση                10.9 εκατ/ml
    γρήγορη προοδευτική   23%
    αργή προοδευτική         29%
    επιτόπια                         11%
    ακίνητα    37%
    φυσιολογικές μορφές    30%
    ζωτικότητα      71%

    Στη συνέχεια οι ορμονολογικές εξετάσεις του έδειξαν τα εξής:

    FSH 23.03 (φυσιολ τιμή 1.5 - 12.5)
    LH   8.57 (φυσιολ τιμή 1.7 - 8.6)
    PRL 5.7 (φυιολ τιμή 4 - 15.2)
    τεστοστερόνη 3.07 (φυσιολ τιμή 2.8 - 8)
    ελεύθερη τεστοστερόνη 13.2 (φυσιολ τιμή 8.7 - 54.7)

    τέλος υπάρχει μικρή
    κιρσοκήλη στον αριστερό όρχη όπως φάνηκε με τον υπέρηχο.

    Ο ουρολόγος δεν συνέστησε εγχείρηση για την κιρσοκήλη.
    Ο ενδοκρινολόγος έδωσε ένα σκεύασμα με τεστοστερόνη το οποίο όμως του ζήτησα να μην το χρησιμοποιήσει. Ανησυχώ για τις παρενέργειες που θα έχει. Επίσης ο ενδοκρινολόγος μας είπε ότι θα προτιμούσε να υπάρχει ένα ανατομικό πρόβλημα παρά ορμονικό.


    Γιατρέ υπάρχουν σταστιστικά για ενδεχόμενη φυσιολογική σύλληψη με αυτούς τους αριθμούς?
    Τι προτείνετε?
    Η ηλικία μου είναι 32 και του συζύγου 35.

    ευχαριστώ για το χρόνο σας.
    Περίπου πριν από 10 χρόνια
    Aγαπητη Φίλη!
    Οι περισσότερες   Ολιγοασθενοσπερμίες  ,  απο την περια   μου , δυστυχώς  δεν  ανατάσσονται. 
    Βλεπω  μια αυξημενη  τιμη  της  FSH  (23), που ειναι  ισως ευρημα  που  υποδηλώνει,  ότι  δεν πρέπει  το προβλημα  σας  να διαιωνιστεί,  μια  και  οδιεκτης  αυτός  δνε  συνηγορεί για περιθωρια βελτιωσης,
    Θα  μπορουσες  επ΄ αυτού  να  ρωτησεις  και  τον  ουρολογο  Πετρο  θάνο,  που ειναι  πιο ειδικός  σε ανδρολογικά  θεματα  και  απαντά  σε ιδιαίτερο  ανδρολογικο  forum στην σελιδα μας .. 
    Η  άποψη  μου:   Ισως  ειναι  σκοπιμο  να  μιλησετε με τον γιατρό σας,  για  υποβοηθητικές μεθοδους (π.χ.  ομολογη τεχνητή  σπερματεγχυση,  ή  εξωσωματική..)..
    Φιλικά
    Π.Ζ.

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!