default_mobilelogo
  Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011
  1 Απαντήσεις
  3.4K διαβάστηκε
Καλησπέρα σας,

κατ αρχάς χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη! Συγχαρητήρια για τη δουλειά που κάνετε μέσα απο αυτό το site.
Θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με το παρακάτω πρόβλημα. Θηλάζω αποκλειστικά ενα αγοράκι τεσσάρων μηνών και από την πρώτη στιγμή όλα μας έχουν πάει στραβά με το θηλασμό.  Μέχρι στιγμής έχω περάσει τέσσερεις μαστίτιδες, απο το ίδιο στήθος. 

Με πολύ κόπο κατάφερα να εδραιώσω γαλουχία με χρήση θηλάστρου. Μετά τον ενάμιση μήνα, το παιδί κατάφερε να πιάσει το στήθος και απο τότε δεν ξαναχρειάστηκα θήλαστρο. Ομως τότε ξεκίνησαν και οι μαστίτιδες ( πιθανότατα λόγω υπερπαραγωγής γάλακτος). Κάθε μια απο αυτές συνοδευόταν απο πρήξιμο στη μασχάλη και εξογκώματα στην ίδια περιοχή, σαν αυτά που παθαίνουμε καμια φορά απο το ξύρισμα ή το αποσμητικό.

Μέχρι τώρα πήρα αντιβίωση τρεις φορές. Στην τελευταία μαστίτιδα, παρατήρησα ότι βγαίνει και πολύ αίμα απο το στήθος, τα πρώτα λεπτά του θηλασμού. Μετά το γάλα καθαρίζει.

 Έκανα υπέρηχο όπου αναφέρονται τα εξής:

Υπέρπυκνοι ελέγχονται αμφότεροι οι μαστοί με αύξηση του αδενικού υποστρώματος. Δεν παρατηρείται κυστικής ή συμπαγούς ηχομορφολογίας μόρφωμα σε αμφότερους τους μαστούς.
Μεγάλου βαθμού εκτασία και παρουσία οπισθοθηλαίων γαλακτοφόρων πόρων.
Παρουσία ολιγάριθμων μασχαλιαίων λεμφαδένων.
Το δέρμα και οι θηλές απεικονίζονται φυσιολογικά.
Παρατηρείται υπηχογένεια του ινώδους υποστρώματος.

Πιστεύετε ότι πρέπει να σταματήσω το θηλασμό? Το έχω παλέψει μέχρι τώρα επειδή το αγοράκι μου έχει δυσανεξία στη λακτόζη και γαστροοισοφαγική παλινδρόμιση, και εκτός της υπεροχής του μητρικού γάλακτος, δεν υπάρχουν -από όσο το έχω ψάξει- υποκατάστατα στο εμπόριο που να καλύπτουν και τα δύο αυτά θέματα. Θέλω να το παλέψω τουλάχιστον μέχρι να γίνει έξι μηνών το μωρό, αλλά δεν μπορώ να αγνοήσω το γεγονός ότι η κατάσταση όσο πάει και χειροτερεύει.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας!
Αναμένω την απάντησή σας.

μφχ
Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#18699
Αγαπητή  Φίλη!
Η δική  μου τοποθετηση  δεν ήταν  επι του θηλασμου  τόσο  φανατική...
Ξεγέννησα πανω από 3500 παιδιά  κι  ειδα  παρα  πολλά  απ΄αυτά να γίνονται με το...μπουκάλι   αξιόλογα   και  υγιή  άτομα..Δεν   ειναι  εξ  άλλου πολυ σκόπιμο να χορηγειται   γαλα με προσμιξεις αίματος  κι  αντιβιοτικών  καθε τοσο...μαστιτιδα, μ πορέι και στις μερες  μας. να  γινει  πολυ δυσάρεστη  υποθεση,,  Δεν ξερω τι  λενε  οι παιδίατροι  γι αυτό..
Η άποψη  μου είναι,  ότι τα παιδιά χρειάζονται  υγιείς  κι οχι  ΄΄διαλυμένες ΄΄ μητέρες... \
Μην  αφησεις να σε πνίξει  το περιβαλλον στις ενοχές... Σε συνεργασία με τον παιδίατρο, κάνε την αλλαγή..
Φιλικά
Π.Ζ.

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!