default_mobilelogo
      Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011
      5 Απαντήσεις
      3.4K διαβάστηκε
    Γιατρέ καλησπέρα!
    Είμαι 29 ετών και μέσα σε ενα χρόνο είχα 2 παλίνδρομες κυήσεις (10 εβδομάδα) και αποφάσισα να κάνω κάποιες εξετάσεις για να δω τι φταίει. Από το "πακέτο" που μου είπε ο γιατρός μου να κάνω, ο καρυότυπος μου και του άντρα μου, όπως και η καλλιέργεια κολπικού υγρού μου και το σπερμοδιάγραμμα έδειξαν οτι όλα είναι καλά. Το ίδιο και η υστεροσκόπηση μου και ο κολπικός υπέρηχος. Οι εξετάσεις μου για σακχαρο και ινσουλίνη έδειξαν τα εξής: σακχαρο=78mg/dL (ΦΤ =70-120),
    σακχαρο με 75 ml γλυκόζης μετά 30'=124,
    σακχαρο με 75 ml γλυκόζης μετά 60'=109,
    σάκχαρο με 75 ml γλυκόζης μετά 90'=71,
    σάκχαρο με 75 ml γλυκόζης μετά 120'=87
    ινσουλίνη=4.38 uU/ml (ΦΤ=1-25)
    ινσουλίνη μετά 30'=29.83
    ινσουλίνη μετά 60'=33.22
    ινσουλίνη μετά 90'=22.23
    ινσουλίνη μετά 120'=21.11
    Οι βιοχημικές εξετάσεις έδειξαν τα εξής για την οιστραδιόλη, θυλακιοτρόπο ορμόνη, ωχρινοτρόπο ορμόνη, προλακτίνη και φιλοσυνδετική σφαιρίνη έπίσης έδειξαν φυσιολογικές τιμές. Η εξέταση πήξεως και αιμορραγικού ελέγχου έδειξα τα ακόλουθα:
    ΡΤ χρόνος μάρτυρα=13.0 sec
    PT χρόνος ασθενή=12.9 sec
    ΙΝR (ΦΤ 0.8 - 1.2)=0.98
    αΡΤΤ χρόνος μάρτυρα=28 sec
    αΡΤΤ χρόνος ασθενή=27.5 sec
    Iνωδογόνο (ΦΤ= 200-400)=268mg/dL
    D-Dimmers (ΦΤ <250) = 500 -1000ng/ml
    και ο έλεγχος αιμόστασης τα εξής:
    Πρωτεινη S (ΦΤ=60-120) =108
    Πρωτεινη C (ΦΤ=70-140) =118
    Αντιθρομβίνη ΙΙΙ (ΦΤ= 85-125) =109
    LA1=Αρνητική
    APC-R=Κ.Φ
    ΑPC-RV= Κ.Φ
    Παράγοντας ΙΙ (ΦΤ=70-120)=153
    Παράγοντας V (ΦΤ=70-140)=119
    Παράγοντας X (ΦΤ=70-120)=103
    Παράγοντας VII (ΦΤ=70-120)=125
    Παράγοντας IX (ΦΤ=70-120)=98
    Παράγοντας XI (ΦΤ=70-120)=95
    Παράγοντας XII (ΦΤ=70-150)=119
    Παράγοντας XIII (ΦΤ=70-130)=97
    Παράγοντας VIII (ΦΤ=70-150)=83
    Fv Willebrand FRco =49%
    vWillebrand Ag Medium =74%
    α2 αντιπλασμίνη (ΦΤ=80-120)=113
    Η ομάδα αίματος μου είναι Β+.
    Αυτοί οι δείκτες που μου φαίνονται λίγο ανεβασμένοι, δείχνουν κάτι ανησυχητικό? Πιστεύετε οτι κάτι από αυτά μπορεί να προκάλεσε τις παλίνδρομές μου? Εχω ραντεβού με το γιατρό μου και με αιματολόγο αύριο, απλά θα ήθελα και μια δεύτερη γνώμη! Αν κάτι από αυτά είναι η αιτία για τις παλίνδρομες, μετά θα ακολουθήσω κάποια αγωγή? Κι αν οχι και οι παλίνδρομες μου ήταν τυχαίο γεγονός, υπάρχει κάποια προληπτική αγωγή?
    Συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα και για τον χρόνο!
    Θα εκτιμούσα την απάντησή σας!
    Σ.
    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Aγαπητή  Φίλη!
    Οι παραπανω εξετασεις  κατεδειξαν   φυιολογικα  αποτελεσματα ..
    Οπως περιπου σε ολες τις περιπτώσεις  διερεύνησης  αποβολων,  δεν  μπορει να  διαπιστωθεί κάποιος ειδικός λόγος  κι επομένως δεν προκύπτει  ένδειξη κάποιας εξειδικευμένης  θεραπείας..
    Ατυχώς,  δεν εχουμε  καμία στατιστκά   τεκμηριωμένη μελέτη,  ότι  με  καποιες  γενικές,  ή  εξειδικευμένες θεραπείες,   μπορουμε  να επηρεάσουμε (να μειωσουμε ) το  ποσοστό αποβολων   πρωτου τριμήνου.
    Ο  λόγος είναι,  ότι  η ατιολογία είναι  τοσο  πολυσχιδής,  σωτε   καθε  φορά ο  λόγος  να είναι διαφορετικός..
    Για  τον  τίτλο  του  μυνήματος:   Για  ''καθ΄εξιν αποβολές΄΄ μιλάμε,  όταν εχουν επέλθει  3 αποβολές   τουλάχιστον..
    Η  άποψη  μου ειναι,  ανεξάρτητα   αν θα γίνει θεραπεία  ή οχι,   ότι  την  επομένη  φορά, οι πιθανότητες να τα πας καλά, ειναι  ακόμη  καλες ..
    Φιλικά
    Π.Ζ.

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Γιατρέ καλησπέρα!
    Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση στο μήνυμα μου! Με αφορμή την απάντησή σας και καθώς μου γράψατε "Η  άποψη  μου ειναι,  ανεξάρτητα   αν θα γίνει θεραπεία  ή οχι,   ότι  την  επομένη  φορά, οι πιθανότητες να τα πας καλά, ειναι  ακόμη  καλες" ήθελα να σας ρωτήσω αν εσείς θα μου προτείνατε κάποια θερεπεία σε περίπτωση επόμενης εγκυμοσύνης. Εχω ακούσει για λήψη salospir ή ασπιρίνης αλλά οχι από το γιατρό μου. Επειδή είμαι από μικρή πόλη της επαρχίας θα ήταν πολύτιμη η γνώμη σας!
    Ευχαριστώ πολύ!
    Σ.
    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Aγαπητή Φίλη!
    Σε  περιπτωση εγκύου  που θα ερχόταν σε μένα  με  φυσιολογικές εργαστηριακές εξετάσεις, δεν θα έδινα  σε καμία περίπτωση  αντιπηκτική  αγωγή.  Στην περιπτωση  σου  μπορεί βεβαια καποιος να επικαλεστεί καποιες  οριακές τιμές..
    Για τις θεραπείες  που  άκουσες  με  salospir:  Πραγματικά   δίδονται... Ωστoσο  δεν υπάρχει  καμία  στατιστικά  τεκμηριωμενη μελέτη,  ότι  ομάδες εγκύων  που  υποβάλονται  σ΄αυτήν (και μάλιστα  χωρίς ενδειξη  από   τις εργαστηριακές εξετάσεις ), εχουν  έστω  μία  αποβολή λιγότερη,  από  εκείνες  που  δεν κάνουν καμία θεραπεία.
    Η  γενικώς κρατούσα  άποψη ειναι,  ότι  αφού -  απ΄ οσα  μέχρι τωρα  γνωρίζουμε - δεν φαίνεται να βλαπτει,  ας την δωσουμε..Για την  δράση  της,  υπάρχουν  κυριως  αναφορές  μονον  στην προφυλακτική της  δράση  σε θρομβοεμβολικά  επισόδεια  και  μεσω αυτών γινεται η χρηση της  στην μαιευτική.
    Στο  κάτω-κάτω οι επίτοκες περιμένουν  από  μας ..action  και  σε περιπτωση  που αποβάλουν δεν  κινδυνεύουμε  να  μας αποδώσουν  μομφή,  ότι δεν κάναμε  τα  πάντα..
    Φιλικά
    Π.Ζ.

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Γιατρέ σας ευχαριστώ πολύ!
    Ελπίζω την επόμενη φορά να σας χρειαστώ για πιο ευχάριστο θέμα!!!
    περισσότερο από 1 μήνα πριν

    Π.Ζ.

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
