default_mobilelogo
      Σάββατο, 02 Απριλίου 2011
      3 Απαντήσεις
      4.8K διαβάστηκε
    Καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω το εξης: γεννησα το νοεμβριο μετα απο εξωσωματικη διδυμα κοριτσακια. Κατα τον καθιερωμενο γυναικολογικο ελεγχο μετα απο 2 μηνες απο τον τοκετο, ο γιατρος μου ειπε οτι η μητρα μου εχει οπισθοτατη (ετσι τη χαρακτηρισε) κλιση..Επισης 2 ινομυωματα που ειχα και πριν την εγκυμοσυνη υπορρογονια (τα οποια κατα την εγκυμοσυνη παρολο που μεγαλωσαν εως 8 εκατοστα δεν μου δημιουργησαν προβλημα) μου ειπε οτι πρεπει να τα βγαλω.. Τα ινομυωματα ηταν 3 εκατοστα. Εγω ομως πριν την εγκυμοσυνη και σε δεκαδες υπερηχους που εχω κανει ειχα μητρα με προσθια καμψη. Ειναι δυνατο μετα τον τοκετο να μετατραπηκε σε οπισθια? Επίσης μου ειπε οτι η οπισθια κλιση ειναι λογος υπογονιμοτητας. Να θυμησω οτι ο λογος που καναμε εξωσωματικη ηταν το σπερμα του ανδρα μου.Τέλος εχω κανει χειρουργειο για αφαιρεση ινομυωματος υπορρογονιου πριν 5 χρονια το οποιο ομως το βγαλαμε αφου ειχε παει 9 εκατοστα (το παρακολουθουσαμε απο τα 5 εκ.). Χειρουργούμε ινομυωματα 3 εκ και μαλιστα υπορρογονια οταν εγω εχω τεκνοποιήσει? Σας  Ευχαριστω...
    Περίπου πριν από 11 χρόνια
    Αγαπητή  Φίλη!
    Η  απαντηση  μας:
    Ναι, ειναι  δυνατόν  σε μία  σημερινή εξεταση,  κάποιες γυναικες να  εχουν προσθια κλιση  και κάμψη της μητρας  και  σε μία  άλλη, ακομη και..αυριανη εξεταση (!),  η  κλιση να  ειναι  οπισθία...
    Για ευρημα  χωρις  σημασια προκειται..
    Η οπισθια κλίση  σε καμία περιπτωση  δεν ειναι  λογος  υπογονιμότητας ..
    Ο  χαρατηρισμός  ΄΄οπισθοτατη΄΄ δεν στεκεται  σε  γυναικολογικα  συγγράμματα.. Υπάρχει  μονον  ΄΄οπισθία ΄΄  κλιση και οχι λλλ΄΄οπισθοτέρα΄΄  ή ....΄΄ οπισθοτάτη΄΄.. Ο  γιατρός  ήθελε προφανώς να  υποδηλωσει την  ορθοτητα  της διαπιστωσεως..
    Ινομυώματα διαμετρου  3 εκ., με εξαίρεση εκεινα  που καταλαμβάνουν την κοιλοτητα της  μήτρας , δεν χρηζουν χειρουργικής επεμβασεως.
    Αν βεβαια  αυτά  φτανουν  σημερα την  διαμετρο  των  8  εκ ( ετσι   μπορεί  κανείς  να  ερμηνευσει  το μύνημα  σου) θα ήταν σκοπιμο  ν΄αφαιρεθούν,  επειδή - ειναι  προφανές  αυτό  -  υπάρχει  και προοπτική περεταίρω αυξησεως  τους, αφού  από 3εκ  που ήταν  πριν  λιγους  μηνες, εφτασαν  ήδη τα 8 εκ. 
    Φιλικά
    Π.Ζ.

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    Περίπου πριν από 11 χρόνια
    Τα ινομυωματα που σας αναφερω έφτασαν τα 8 εκατοστά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, χωρίς να μου δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα (υποθετω αυξήθηκαν λόγω των ορμονών της εγκυμοσύνης), τώρα μετά τον τοκετό συρρικώθηκαν στα 3 εκατοστά. Ο γιατρός μου επιμένει για λαπαροσκοπική αφαίρεσή τους τώρα που είναι 3 εκατοστά. Μου έχει κάνει αρνητική εντύπωση όμως οτι επιμένει ενώ είναι στο εξωτερικό τοίχωμα της μήτρας, δεν ενοχλούν, δεν έχω αιμμοραγίες και δεν πονάω... Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας...
    Περίπου πριν από 11 χρόνια
    Μ΄ αυτά συνελαβες,  μ'΄ αυτά  γέννησες..
    Δεν βρισκω γιατι πρέπει ν΄ αφαιρεθουν..
    Μονον αν  μεγαλωσουν!
    Π.Ζ

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
