default_mobilelogo
      Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011
      1 Απαντήσεις
      2.4K διαβάστηκε
    Αγαπητέ γιατρε, Καλημέρα σας. Διανυω την 11-12η εβδομάδα κύησης κι εχθές στον υπερηχο που μου έκανε ο γιατρός μου είπε ότι μάλλον το μωρακι μου είναι αγοράκι. Από την χαρά μου που όλα ήταν καλα σαστησα και δεν ρώτησα πως και φάνηκε από τοσο νωρίς αφού αρχικά μου είπε ότι θα φανεί μετά την 13 εβδομάδα. Βέβαια ο γιατρός μου έχει πολυετή πείρα και θεωρείται έμπειρος αλλα είναι δυνατόν να φαίνεται από τοσο νωρίς?!και κάτι άλλο: είναι απαραίτητος ο προγεννητικος έλεγχος? κι εγώ και ο σύζυγος μου είμαστε 28 και 29 ετών και κανείς μας δεν έχει κάποιο οικογενειακό ιστορικό για τέτοιες περιπτώσεις. Επίσης άκουσα ότι ο τρόπος που γίνεται ο προγεννητικος έλεγχος ίσως να είναι επικίνδυνος για το εμβρυο. Ειναι η τριτη φορα που ειμαι εγκυος, τια 2 προηγουμενεσ φορεα απεβαλα κατα την 6η εβδομαδα, στην φαση δλδ που περιμεναμε να ακουσουμε τον παλμο τησ καρδιασ του εμβρυου.οι εξετασεισ βεβαια δεν εδειξαν κατι παθολογικο.η πρώτη φορά ήταν 3χρονια πριν και η δεύτερη πριν απο 6μηνες κι επειδή ήθελα οπωσδήποτε να κάνω παιδάκι αποφάσισα να σταματήσω να εργάζομαι επειδή η δουλειά μου προκαλούσε υπερβολικό άγχος και κούραση.θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πανε καλα σε αυτή την εγκυμοσύνη απλά θα ήθελα να μου πειτε κι εσείς την άποψη σας για τα ερωτήματα που σας έθεσα πιο πάνω. Θα το εκτιμούσα πολυ.. Σας ευχαριστω πολυ..
    Περίπου πριν από 10 χρόνια
    Αγαπητή Φίλη!
    Πραγματι,  τυχαίνει καμια  φορά  να φαίνεται   ενωρίς  ότι ειναι ...αγόρι..  Η  σωστή εκτίμηση παντως  οφείλεται  βεβεβαια  στην πείρα του γιατρού,  αλλά  εν  πολλοις   και στην  τεχνική  δυνατότητα  του  μηχανήματος που  χρησιμοποιεί..
    Για τον  προγεννητικό  έλεγχο: Αυτός  που διενεργείται   με αιματολογικές  εξετάσεις  και  υπερηχογραφήματα,   πειστεύω   ότι  είναι  επιβεβλημένος... Αν   βρεθει  καποια  σοβαρή  υπόνοια  για  παθολογικές  καταστάσεις  που αφορούν το έμβρυο,  είναι στην επιλογή  της γυναίκας  να  κάνει μία  αμνιοκέντηση (σπανιότερα  μία  βιοψία  λάχνης - δηλ.  ενα ειδος  παρακεντηση  μεσα στο  α΄ τριμηνο) για  να  δει   αν  ειναι  ακριβώς  έτσι.  Και οι δυο  αυτές  εξετασεις  βαρυνονται  με  την πιθανότητα  αποβολης,  μια  στα  200  η πρωτη,   περιπου 5%  η  δεύτερη..  Αυτό  θα  εννοεις '' επικίνδυνο.''
    Οι εξετάσεις  αυτές  μπορεί  και  να  μην γίνουν,  αν η γυναίκα  έχει την θρησκευτική τοποθέτηση,  ότι  θα πάρει  αυτό  που  της  στέλνει  ο  Θεός..  Το ειδα  κι  αυτό.
    Θα  σου συμβουλευεα  παντως  να κανεις την ''αναίματκη''  μεθοδο  και  μετά  αποφασίζεις..
    Φιλικά
    Π.Ζ.

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
