default_mobilelogo
    1. petroyla
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011
    Στις 6 εβδομάδες και 2 ημέρες, παρουσίασα ελάχιστο καφέ αίμα. Ο γιατρός μου είπε να κάνουμε κολπικό υπέρηχο για να δούμε τι συμβαίνει (ήταν και ο πρώτος υπέρηχος που έκανα, νωρίτερα απο την προγραμματισμένη μου επίσκεψη). Είχα ήδη κάνει μία σειρά από χοριακές κατ'εντολή του γιατρού μου που ήταν πολύ καλές και έδειχναν ομαλή πορεία της κυήσεως. Κατά τον υπέρηχο, είδαμε τον εμβρυακό πόλο και ακούσαμε και καρδιακή λειτουργία.
    Το ίδιο βράδυ, μετά τον υπέρηχο, είχα πολύ κόκκινο αίμα που μετά από λίγο σταμάτησε. Η κατάσταση συνεχίστηκε για μία εβδομάδα, με λίγο-λίγο αίμα καθημερινά μέχρι και που απέβαλα.
    Η θεωρία μου είναι, ότι ο κολπικός υπέρηχος (κατά τον οποίο ο γιατρός με ζόρισε αρκετά γιατί δεν έπιανε καλά τηνκαρδιά, επειδή ήταν πολύ νωρίς όπως μου είπε) μου προκάλεσε αιμορραγία και όλο αυτό το αίμα σκότωσε το έμβρυο και έτσι ξεκίνησε και ολη η διαδικασία να το αποβάλλει ο οργανισμός μου. Πιστεύω ότι το λίγο καφέ αιματάκι που είχα πριν τον υπέρηχο ήταν αιτίας άσχετης από παλίνδρομη, είτε από ορμονικούς λόγους, είτε από την εμφύτευση και ότι αν περίμενα και δεν έκανα κολπικό υπέρηχο η κατάσταση μου θα ομαλοποιούταν από μόνη της και η εγκυμοσύνη μου θα συνεχιζόταν κανονικά. Εξάλλου  ότι οι τιμές της χοριακής και η διαπίστωση καρδιακής λειτουργίας αποκλειουν παλίνδρομη, έτσι δεν είναι?
    Ποια είναι η άποψη σας? Ο κολπικός υπέρηχος μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία και αποβολή? Επίσης σε επόμενη εγκυμοσύνη μου, θα μπορούσα να αποφύγω εντελώς τον πρώτο κολπικό υπέρηχο και να κάνω κοιλιακό και σε ποια εβδομάδα?

    Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
    Δρ.Παρμενίων Ζησόπουλος
    Συνεργάτης του Gyn.gr
    Αποδεκτή απάντηση Pending Moderation
    Αγαπητή  Φίλη!
    Η  αποβολή ειχε δρομολογηθει   ήδη,  με   το  πρωτο καφεοειδές έκκριμα  και την δύσκολια εντόπιση   καρδιακών παλμων ( επειδη προφανώς το  κυημα ήταν  μικροτερο  από  οτι  αναμενόταν,  πρωτο  γνωρισμα  με προοπτική παλινδρομισης )  και την  αποβολή   θα την ειχες  και χωρίς  την προηγηθεισα   εξεταση.. Οι  καλές  γοναδοτροπινες   δεν ειναι βεβαια   κι εγγύηση . ότι  όλα  θα πανε  καλά...
    Η ιστορία  ειναι   παληά  κι  έχει  ψυχολογικό  υποβαθρο.  
    Καποιος  άλλος  κι  όχι  η  κακή  ώρα,   πρέπει να φταιει  για το κακο  που μας βρήκε...
    Αλλοιμονο,  αν  η διακολπική  υπερηχογραφία προκαλούσε  αποβολές...
    Εξ  άλλου  κάθε   αιμορροαι  στην 6-7η  εβδομαδα , επιβαλει  την διακολπικη  εξέταση (παλαιοτερα  μονον με  αμφιχειρη   ψηλαφηση,  τωρα βεβαια  υπερηχογραφικά), επειδή  οι  λογοι  που  μπορει  να την  προξενουν  είναι  διάφοροι  και  καμια  φορά επικινδυνοι για την  ζωη της γυναικας  (π.χ.  εξωμητριος ,  ή ενδοτραχηλική   κύηση)...
    Θα  ξαναμεινεις  συντομα  έγκυος..
    Φιλικά
    Π.Ζ.
    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
    1. περισσότερο από 1 μήνα πριν
    2. ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    3. # 1

