default_mobilelogo
      Παρασκευή, 04 Φεβρουαρίου 2011
      5 Απαντήσεις
      4.8K διαβάστηκε
    Καλησπέρα σας....Εως τα 31 μου όλα τα τεστ παπ ηταν οκ.τον περασμενο ιουνιο κ ενω αλλαξα γιατρο διεγνωσε κονδυλωματα.Τα αποτελεσματα της κολποσκοπησης ελεγαν τα εξης:Ευρηματα τεστ παπ-ascus κυτταρα..Στιξη:οχι, ανωμαλη αγγειωση ,mosaic:οχι...
    στην βιοψια που ακολουθησε αναφερονται τα εξης:
    ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:Σε test pap(ascus)κυτταρα,στην κολποσκόπηση CINI-CINII.Εντονη λευκωπη περιοχη στον τραχηλο
    ΚΥΒΟΙ ΠΑΡΑΦΙΝΗΣ:1
    Επανελαβα προχθες test pap και κολποσκοπηση.Στην κολποσκοπηση συνεχισε να υπαρχει εντονη λευκη περιοχη.Αποτελεσματα δεν εχω ακομα απο το τεστ...Πιστευα θα ειχε επουλωθει..Ποσο κοντα ειμαι στον καυτηριασμο?Τι πιθανοτητες εχει να το αποβαλει ο οργανισμος μονος του?Και ποσο κινδυνευω οταν 1μισο χρονο κανω σεξ χωρις προφυλαξεις με τον συντροφο μου?Θα μπορουσε να το ειχε αποβαλλει ο οργανισμος μου μεσα σε 6 μηνες η ειχα λαθος πληροφορηση?Ημουν τακτικη στα τεστ παπ απο τα 20 μου.1 καθε χρονο....Δεν μπορω να καταλαβω πως κολλησα...Επιση ειχα μυκητες στην τελευταια μου επισκεψη και ο γιατρος μου ειπε πως πιθανοτατα να επιδεινωνουν την εικονα του τραχηλου....Σας ευχαριστω παρα πολυ και συγχαρητηρια για οτι κανετε
    Περίπου πριν από 10 χρόνια
    Αγαπητή  Φίλη!
    Μπορεις φυσικά να περιμενεις  κατω  από  κολποσκοπικο  και  κυτταρολογιοκό  έλεγχο.. Ειδικά μετά  από  διαγνωστικες μικροεπεμβασεις,  υποχωρουν  τα κολποσκοπκά  και  κυτταρολογικά  ευρηματα. (χειρουργική παλινδρομιση  το  ονομαζαμε  αυτο το φαινομενο)..  Τα  CIN 1 υποχωρούν μεσα σε1 χρονο κατά περιπου 40%.. Για το CIN 2, το ποσοστο ειναι  χαμηλοτερο.. ( το πορισμα  μιλα  για  CIN  1-2 ,  που ερμηνευεται στα απλά   Ελλνικα:     ΄΄κατι περισσότερο  από  CIN 1   και  κατι  λιγοτερο   από  CIN 2 .
    Για  τον τροπο αντιμετώπισης , σε περίπτωση   που κατι  πρέπει να γινει,  επειδή τα  ευρήματα  παραμένουν:   θα  το κρίνει  ο γιατρός σου.
    Για την  ωρα  θα τηρουσα  την χρονικη οδηγία  για  το  προφυλακτικο, έστω  κι  αν δεν  ειναι  αποδεδειγμενη  η χρησιμοτητα του  τωρα... Μονον να βλαψει  δεν  μπορει ..
    Ιδε  σχετικά σημερινη  μου  απαντηση  και στο
    http://www.gyn.gr/index.php?option=com_ccboard&view=postlist&forum=2&topic=1857&Itemid=140
    Φιλικά
    Π.Ζ.

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    Περίπου πριν από 10 χρόνια
    Γιατρέ δηλαδή μιλάμε για ένα ποσοστό περίπου 20% να υποχωρήσουν απο μόνα τους????Ο σύντροφος μου ξέρει το προβλημά μου από την πρώτη στιγμή αλλά δεν έχει καθόλου καλή σχεση με το προφυλακτικό..Αυτο σημαίνει οτι χωρις την χρήση του επιδεινώνεται η καταστασή μου ή απλά προτείνεται για δική του προστασία??Και κατι τελευταίο..Εδω και μια βδομάδα που εγινε η 2η κολποσκόπηση η ερωτική μου διάθεση είναι κατω απο το μηδεν..Νομιζω πως αν κάνω σεξ θα χειροτερέψει η κατασταση μου παρολο που ο γιατρος μου μου ειπε να εχω φυσιολογικη ερωτικη ζωη
    Περίπου πριν από 10 χρόνια
    Αγαπητή Φίλη!
    Τα  ποσοστά  ειναι   φυσικά ενδεικτικά  κι  παό σταατιστική  σε στατιστική  ανεβοακτεβαινουν..
    Κατά  τα άλλα: Το  σκεπτικο   ειναι  οτι  το  προφυλακτικό   προφυλασσει  και  τους  δυο.. Δεν  μουρχεται  καλά  να  σου...συστησω την  μη  χρήση  του..
    Φιλικά
    Π.Ζ.

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    Περίπου πριν από 10 χρόνια
    Καλησπερα και παλι...Μια τελευταια γνωμη θελω γιατι ειναι σημαντικη για μενα.Σημερα πηρα τα αποτελεσματα του τεστ παπ.θα σας γραψω τι λενε και θελω να μου πειτε αν βλεπετε βελτιωση σχετικα με το τεστ παπ προ 6μηνου...Το τεστ εγινε απο διαφορετικους γιατρους.Πειτε μου αν παιζει ρολο η αν οντως ο ιος υποχωρει κ αρχιζει να ¨κοιμαται" οπως μου ειπαν σημερα.......
    ΔΕΙΚΤΗΣ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑΣ: 0/80/20
    ΟΡΜΟΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ: ΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
    ΧΛΩΡΙΔΑ:ΚΟΛΠΟΒΑΚΤΗΡΙΑ
    ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ: ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΑΝ
    ΕΝΔΟΤΡΑΧΗΛΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ : ΑΡΚΕΤΑ
    ΕΞΩΤΡΑΧΗΛΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ : ΑΡΚΕΤΑ
    ΛΕΥΚΟΚΥΤΤΑΡΑ: ΑΡΚΕΤΑ ΟΥΔΕΤΕΡΟΦΥΛΛΑ ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΠΥΡΗΝΑ
    ΕΡΥΘΡΟΚΥΤΤΑΡΑ: ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΑΝ
    ΑΤΥΠΑ ΚΥΤΤΑΡΑ...ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΣΠΑΝΙΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΕΚ ΤΟΥ ΕΞΩΤΡΑΧΥΛΟΥ ΜΕ ΕΛΑΦΡΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΑ
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:ΕΙΚΟΝΑ ΣΥΜΒΑΤΗ ΜΕ ASCUS (κατα bethesda)(Ατυπα πλακωδη κυτταρα απροσδιοριστου σημασιας
    ΣΧΟΛΙΟ: ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΤΕΣΤ ΠΑΠ  ΜΕΤΑ 3ΜΗΝΟΥ ΚΑΙ /Η ΚΟΛΠΟΣΚΟΠΗΣΗ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!!
    Περίπου πριν από 10 χρόνια
    Αγαπητή  Φίλη!
    Το  πόρισμα ειναι   όπως  εκεινο   που εγινε  πριν από   την βιοψία που διαπίστωσε το  CIN 2
    Π.Ζ.

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
