default_mobilelogo
    Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011
    1 Απαντήσεις
    3.5K διαβάστηκε
  Γειά σας,
  Καταρχήν συγχαρητήρια για την σελίδα σας και την βοήθεια πού παρέχεται.
  Είμαι μια κοπέλα 20 ετών και πρίν ένα χρόνο επισκεύτηκα για πρώτη φορά έναν γυναικολόγο γιατί δυστηχώς αναγκάστηκα να κάνω έκτρωση(σημείωση πως έχω ομάδα αίματος μηδέν ρέζους αρνητικό και καθώς δεν το γνώριζα ούτε εγώ,ούτε ο γιατρός άργησε κάπως να μου χορηγηθεί η αντίστοιχη ένεση για τα αντισώματα).Μετά απο αυτό άρχισα να έχω μερικές φορές πόνους κατα την σεξουαλική επαφή,φαγούρα και τώρα τελευταία και πολλα κολπικά υγρά.Έκανα λοιπόν το τέστ πάπ και τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:
  H κυτταρολογική εξέταση των επιχρισμάτων κατα παπανικολάου έδειξε την παρουσία αρκετών πλακωδών κυττάρων απο την επιπολής και την διάμεση στιβάδα του επιθηλίου,λίγων παραβασικών που χαρακτηρίζονται απο ήπιες φλεγμονώδεις και εκφυλιστικές αλλοιώσεις με κερατινοποίηση του κυτταροπλάσματος και βαθυχρωμασία του πυρήνα εστιακά.Από τον ενδοτράχηλο παρατηρούνται πολλα αδενικά κύτταρα χωρίς αξιόλογες αλλοιώσεις.Στο υπόστρωμα ανευρίσκονται αρκετά πολύμορφοπύρηνα,λίγα βακτηρίδια και γαλακτοβάκιλλοι.
  Συμπέρασμα:επιχρίσματα αρνητικά για κακοήθεια.Ήπιες αλλοιώσεις τραχηλίτιδας(κατά παπανικολάου κατηγορία II)
  H γραμματέας του ιατρού μου έγραψε μία κρέμα ονόματι climycen για μιά εβδομάδα και μου είπε να ξαναπάω για τέστ πάπ σε 6 μήνες όμως δεν ήρθα σε άμμεση επαφή με τον γιατρό και έχω πολλές απορείες.Καταρχήν αυτά τα αποτελέσματα σημαίνουν πως είμαι στα πρώτα στάδια του καρκίνου;μετά την θεραπεία θα φύγει εντελώς;Υπάρχει περίπτωση η τραχηλίτιδα αυτή να προέρχεται με κάποιον τρόπο απο την έκτωση ή απο την ένεση που καθυστέρησε η χορήγηση;Είχα και έχω μέχρι τώρα μόνο έναν ερωτικό σύντροφο,υπάρχει περίπωση να κόλλησα απο εκείνον ή να τον κολλήσω τώρα εγώ;πρέπει να κάνει καποιες εξετάσεις ή καποια θεραπεία μαζί με εμένα;Κατα την δική μου ή δική του θεραπεία θα μπορούμε να έχουμε ερωτική επαφη;
  Ευχαριστώ πάρα πολύ εκ τν πρωτέρων και για τον χρονο σας...
  Περίπου πριν από 12 χρόνια
  Αγαπητή φίλη.
  Έχεις ένα φυσιολογικό αποτέλεσμα του τεστ αφού η ήπιας μορφής τραχηλίτιδα που περιγράφεται σε αυτό δεν σημαίνει κάτι.
  Ασφαλώς και δεν επηρεάστηκε ούτε από την καθυστέρηση της ένεσης ούτε από την τεχνητή διακοπή της κύησης.
  Καλό θα είναι, όσο κάνεις τη θεραπεία, να μην έχεις επαφές και μετά από αυτήν θα έχεις επαφές με προφυλακτικό.
  Σωστά σου προτάθηκε να επαναλάβεις το τεστ σε 6 - 8 μήνες.
  Φιλικά
  Π.Κ.

  Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

  Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!