default_mobilelogo
      Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου 2010
      3 Απαντήσεις
      2.1K διαβάστηκε
    Χρόνια σας πολλά και καλά με υγεία πάνω απο όλα!!!

    Μετά από 2.5 χρόνια προσπαθειών και 2 αυτόματες αποβολές στην 6η εβδομάδα, χωρίς κάποιο σοβαρό πρόβλημα σύλληψης, μας πρότεινε ο γιατρός τη λύση της σπερματέγχυσης.

    Θα εκτιμούσα πολύ τη συμβουλή σας διότι έχω κάποιους προβληματισμούς.
    Ο γιατρός μου δέχεται στο ιατρείο του (ζω στην επαρχία) μόνο Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη, την Πέμπτη και Παρασκευή δέχεται σε ιατρείο του στην Αθήνα.
    Γνωρίζω ότι η διαδικασία της σπερματέγχυσης θέλει συχνό υπερηχογραφικό έλεγχο για την παρακολούθηση του ωοθηλακίου καθώς και σωστή πρόβλεψη της ημέρας ωορρηξίας ώστε να γίνει η διαδικασία.
    Δεδομένου του οτι ο γιατρός θα απουσιάζει τόσες μέρες (μεσολαβεί και Σαββατ/κο) με αγχώνει και με βάζει σε σκέψεις για το κατα πόσο θα γίνει σωστά η όλη παρακολούθηση και φυσικά η σπερματέγχυση. Δε θα ήθελα να προβώ σε μια τέτοια κίνηση εάν δεν είμαι σίγουρη οτι όλα θα γίνουν όπως πρέπει να γίνουν και όχι κατα προσέγγιση.
    Θα ήθελα λοιπόν να μου πείτε τη γνώμη σας. Θεωρείτε οτι μπορεί να γίνει η διαδικασία με παρακολούθηση μόνο Δευτέρα και Τετάρτη ή θα ήταν προτιμότερο να απευθυνθώ σε κάποιο άλλο συνάδελφό σας;

    Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τη συμβουλή σας!
    Καλή Χρονιά !!!
    Περίπου πριν από 11 χρόνια
    Αγπητή Φίλη!
    Αν   ο γιατρός σου εχει την δυνατοτητα να προβεί στις εξετασεις και  στην  σπερματεγχυση, ειτε στο μερος  που μενεις, ειτε στην Αθηνα, δεν  βλεπω προβλημα.. Θα πας εσυ,   εκει  όπου ειναι  ο ιδιος..
    Βεβαια  η σπερματεγχυση  προϋποθετει   τις  περισσότερες φορές  και καποια εργαστηριακή προετοιμασία του σπέρματος . Το  θέμα ειναι, αν υπάρχουν  αυτές οι προϋποθεσεις  και   στα   δυο  ιατρεια του..
    Αν αυτή  υπαρχει  μονον  στο ιατρειο των Αθηνων - που περιοιζεται σε 2  συνεχομενες  μερες, η πιθανοτητα  το timming  να  πασχει, ειναι μεγάλη.. 
    Τοτε  θα  κανεις  ισως  μία  άλλη επιλογή..
    Φιλικά
    Π.Ζ.

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    Περίπου πριν από 11 χρόνια
    Σας ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση.
    Δυστυχως η απόσταση του τοπου διαμονης μου απο  την Αθηνα ειναι  350χλμ. Οποτε ειναι πολυ δυσκολο οπως καταλαβαινετε να ειμαι οπου και γιατρος.
    Αυτο που με εκπλησσει ειναι που μου ειπε ο γιατρος οτι θα ρυθμισει τον κυκλο μου με χαπια ωστε να μην εχουμε προβλημα. Τι να πω;
    Γι'αυτο και προβληματιστηκα...
    Περίπου πριν από 11 χρόνια
    Αγαπητή  Φίλη!
    Μιλαμε  για τεχνητη σπερματεγχυση  και τις  δυσκολές  της,  αλλά   δεν  αναφερθηκαμε  στις  ενδειξεις  της
    Η  μονη   ενδειξη  ειναι  ενα σαφώς παθολογικο  σπερμοδιάγραμμα  και μακροχρονια  επιθυμία συλληψης... Η  τεχνικη αυτή δεν βελτιωνει  σε  φυσιολογικό σπερμοδιάγραμμα το ποσοστο συλληψης..
    Επι πλεον:  οταν  εχουν προηγηθει   δυο  θεραπευτικες αποξεσεις   για  παλινδρομη εγκυμοσύνη,  προϋποθεση  ειναι  να υπάρχει βεβαιοτητα  για την  διαβατοτητα  των σαλπιγγων (σαλπιγγογραφία)
    Σχετικά   με την ΄καθηλωση΄΄ της  ωοθυλακιορρηηξίας  με αγωγη:  Ειναι  βεβαια   εφικτό, αλλα ''δεν μας καθεται ΄΄ και παντα με τοση ακριβεια..
    Φιλικά
    Π.Ζ

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
