default_mobilelogo
      Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2010
      3 Απαντήσεις
      4.2K διαβάστηκε
    Καλησπέρα.
    Μετά από παλίνδρομη έχω επισκεφτεί τέσσερις γυναικολόγους. Ο τελευταίος είδε ότι έχω καρδιόσχημη μήτρα και με παρέπεμψε για σαλπιγγογραφία, ώστε να διαπιστωθεί με μεγαλύτερη ακρίβεια πόσο χαμηλά κατεβαίνει το χώρισμα της μήτρας, και αναλόγως να γίνει επεμβατική υστεροσκόπηση ή όχι. Ομολογώ ότι θορυβήθηκα, γιατί μου είπε ότι μπορεί σε επόμενη εγκυμοσύνη να γίνουν πρόωρες συσπάσεις της μήτρας λόγω σχήματος, καθώς το μωρό δε θα έχει χώρο να μεγαλώσει. Ειναι εύκολο να μου εξηγήσετε τι ακριβώς ισχύει σ' αυτές τις περιπτώσεις;
    Επιπλέον, είμαι στην τελευταία μέρα θεραπείας για ουρεόπλασμα και η σαλπιγγογραφία πρέπει να γίνει πριν προλάβω να επανεξεταστώ για το ουρεόπλασμα. Αποτελεί αυτό ανασταλτικό παράγοντα για την πραγματοποίηση της σαλπιγγογραφίας ή μπορεί να γίνει άφοβα;
    Και γενικά, εφόσων δεν έχω αντιμετωπίσει ως τώρα κανένα πρόβλημα στη δυνατότητα σύλληψης, είναι τελικά απαραίτητη η σαλπιγγογραφία μόνο για τη διαπίστωση του σχήματος της μήτρας; Δεν μπορεί να γίνει αυτό εξίσου ικανοποιητικά με την απλή υπερηχογραφική εξέταση;
    Ζητώ εκ των προτέρων συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις.
    Ευχαριστώ
    Περίπου πριν από 11 χρόνια
    Aγαπητή  Φίλη!
    Συνηθως  καρδιοσχημη  μητρα ειναι  αθωο  ευρημα  που δεν εχει σχεση  με  ολ΄αυτά  που  φοβασαι.. Συνήθως!
    Αν δεν ειχες  μεινει εγκυος,  δεν  θα  ζητουσα εξετασεις επ΄αυτου... Τώρα  ομως που εχεις  μια  αποβολή,  ο  μονος τροπος να  μας φυγει  η ιδέα , ειναι η σαλπιγγγοραφια,  που  πολύ σωστα  θα γινει μετα  την θεραπεια της  κολπτιιδας ...Θα βεβαιωνομουν βεβαια  με  μία κλινικη ματια   ότι  ΄΄επιασε΄΄ η αγωγή   κι ετσι  κι αλλοιως  θα μπεις και παλι  σε μια  τουλάχιιστον 4ημερη  αντιβιοση μετα την σαλπιγγογραφία,  που θα συνιστουσα να ΄΄παινει΄΄  και  την ευγκεκριμένη αιτία ..

    Εν ταξει,  μπορει να  το δεις  ενδεχομένως  και υπερηχογραφικά,  αλλα  με  βαση  την  υπερηχογραφικη εικονα,  δεν  θα   εθετα την ενδειξη  για υστεροσκοπική   αντιμετωπιση..Δεν  την εχω  θεση - μεταξυ μας -  ποτ'ε...
    Πρέπει  ακομη να σου  πω, επειδή ειμαι πολυ παληός,  ότι η  επεμβαση του ειδους ειναι τοσο σπανια,  ωστε επι 10ετίες ( σε ολη  μου την ΄΄καριερα ΄΄ )  δεν  ετυχε να  δω  καν τετοιο περιστατικό... Υπαρχουν  καποιες  υπερβολές μ΄αυτά... Δεν  θα χρειστεί  τιποτε...
    Φιλικά
    Π.Ζ.

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    Περίπου πριν από 10 χρόνια
    Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντησή σας. Ήδη νιώθω πολύ πιο ήρεμη και καθησυχασμένη.
    Περίπου πριν από 10 χρόνια

    Π.Ζ

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
