default_mobilelogo
      Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010
      3 Απαντήσεις
      3.6K διαβάστηκε
    Καλη σας μερα,
    θα ηθελα τη γνωμη σας για ενα θεματακι που με απασχολει.. Μετα απο 2 βιοχημικες κυησεις ο γιατρος μου ειπε την επομενη φορα που θα δω θετικο τεστ εγκυμοσυνης να κανω μαζι με τη χοριακη και εξεταση προγεστερονης μηπως τυχον ειναι χαμηλη και χρειαστω συμπληρωματα.
    Η απορια μου ειναι η εξης: στις πρωτες μερες μιας εγκυμοσυνης η χοριακη ανεβαινει κανονικα εστω κι αν η προγεστερονη ειναι χαμηλη και απλα θελει μια " υποβοηθηση" η δεν υπαρχει περιπτωση να ανεβει η χοριακη οταν η προγεστερονη ειναι χαμηλη? υπαρχει τροπος να δεις αν η προγεστερονη ειναι σε καλα επιπεδα πιο νωρις? να κανεις καποια "προληπτικη θεραπεια?"

    ευχαριστω πολυ
    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    ΑΠ ΟΣΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΕΤΑΣΞ ΠΡΟΓΕΣΤΕΡΟΝΗΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ. ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ 21Η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΣΕ ΚΥΚΛΟ 28 ΗΜΕΡΩΝ . ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΑΝ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΥΚΛΟ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΓΚΥΜΟΝΟΥΣΑ. ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΑ ULTROGESTANT ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΣΟΥ.
    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Αγαπητή  Φίλη!
    Η απάντηση  που θα δώσω ειναι πλεον τελειως προσωπική , για τα δεδομενα  της αγορα΄ς  αιρετική  και εχει την καταγωγη  της  από   την   Πανεπιστημαική  κλινικη  όπου τελειωσα την ειδικότητα  μου...(προ...Χριστού!)
    Η  ωχρινική ανεπάρκεια  ειναι   αποτελεσμα ωοθυλακιορρηξίας  οχι  καλης  ποιοτητος   και κατ΄ επέκταση  αιτία  δυσχέρειας   συλληψης,  ή  -  αν αυτή  κατά καποιιο τροπο επελθει - εγκαταστασης  του  κυήματος.. Η  χαμηλη  ρποστερονη,  ή (ακομη επρισσ΄τοερο  η χαμηλη  χοριακη - δνε ειναι  αιτία  απογλής,  αλλά εκφαση  ΄τοι  κατι δεν παει  ανεπανορθωτα καλα.  Η  προσθηκη  προγεστερινοειδών σαν προληψη αποβολής  σε  καμια μελετη δεν εχει  αποδιεχτει  ότι  μειωνει τα περιστατικά  αποβολων...Δεν  υπάρχει φυσικά και καθορισμενη  δοσολογια,  με αναλογη -  ας πουμε -  με την τιμη  της μετρησης,  μετ  α κιλα της  εγκυου  και βεβαια  με την εβδομάδα  κυήσεως... Επί  ΄΄δικαιων κιαι  αδικων'', χορηογουνται τα ιδια..
    Εχουν δοθεί  στο παρελθον παρομοιες  ορμονες  μεχρι ...και τον 7ο  μηνα, πράγμα  βεβαια  που εγκαταληφθηκε.  Γιατί - εκτος  παό την  αναποτελεσματικότητα   της αγωγης -  δεν  θα το αναλυσουμε εδώ..   Η  μοδα  της  προσθηκης προγεστερινοειδών  (ας μην  μιλάμε  για καθαρή  προγεστερονη ) , προερχεται  από την εμπειρία των  εξωσωματικών  και περασε  στην καθημερινη πραξη...
    Η προταση  λοιπον του γιατρού σου,  αντικατοπτριζει  την συντριπτικη  πλειοψηφία των  γυναικολόγων επ΄αυτού... Η  λογική  της :  δεν φαινεται να   εχεις να χασεις κατι,  ακολουθώντας την...
    Φιλικά
    Π.Ζ.

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Α:γαπητή  Φίλη!
    εχω  απαντησει  στην ερωτηση  σου παρακατω.  
    Κάπως   ΄΄χωθηκε΄΄  μια  άλλη επισκεπτρια  με...συμβουλες,  που βεβαια  ειναι  δικη μας  υποθεση κι  οχιι επισκεπτριων..

    Κατ΄ αρχην, ειναι  αδυνατο  να μαεθεις  , γιατί επήλθαν  οι  ΄΄βιοχημικές ΄΄ κυησεις΄΄...
    Δεν ήταν  καποιο  κυταρα εν ταξει;  
    Ειγνε  προβληματικη  σύλληψη; 
    ή  μήπως  οι λογοι ειναι ορμονικοι;  Μηπως το κυημα  δεν εγκατασταθηκε   για άλλου λογους;
    Η  άποψη  μου ειναι  ότι βοηθητική θεραπεια  δεν υπαρχει, εκτός   ίσως  από την προσπαθεια βελτιωσης της  ωοθυλακιορρηξίας (πονταροντας ισως,  ότι φταιει  κατα καποιο τορπο  η  ωοθυλακιορρηξία..)
    Η  προσθηκη προγεστρονοειδών   συνηθιζεται,  αλλα  δεν  εχει αποδειχτει η αποτελεσματικ΄τοητα  της .
    φιλικά.
    Π.Ζ.




    [hr]
    [ΜΑΛΜΕ 22-10-2010 12:57:09]:
    Καλη σας μερα,
    θα ηθελα τη γνωμη σας για ενα θεματακι που με απασχολει.. Μετα απο 2 βιοχημικες κυησεις ο γιατρος μου ειπε την επομενη φορα που θα δω θετικο τεστ εγκυμοσυνης να κανω μαζι με τη χοριακη και εξεταση προγεστερονης μηπως τυχον ειναι χαμηλη και χρειαστω συμπληρωματα.
    Η απορια μου ειναι η εξης: στις πρωτες μερες μιας εγκυμοσυνης η χοριακη ανεβαινει κανονικα εστω κι αν η προγεστερονη ειναι χαμηλη και απλα θελει μια " υποβοηθηση" η δεν υπαρχει περιπτωση να ανεβει η χοριακη οταν η προγεστερονη ειναι χαμηλη? υπαρχει τροπος να δεις αν η προγεστερονη ειναι σε καλα επιπεδα πιο νωρις? να κανεις καποια "προληπτικη θεραπεια?"

    ευχαριστω πολυ

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
