default_mobilelogo
    Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010
    3 Απαντήσεις
    2K διαβάστηκε
  Χαίρετε. Είμαι 32 ετών παντρεμένη χωρίς παιδιά (προσπαθούμε 2 χρόνια).
  Η πρώτη μου περίοδος ήταν 13 χρονών. Και έκτοτε πονάω αρκετά την πρώτη μέρα της περιόδου. Όμως απ'όσο θυμάμαι ήταν υποφερτά γιατί ο πόνος αυτός δε μ'εμπόδιζε να πηγαίνω ούτε στο σχολείο, ούτε στη δουλειά αργότερα. Επίσης δε χρειαζότανε να πάρω κάθε φορά παυσίπονο γιατί όπως είπα τις περισσότερες φορές ήταν υποφερτός ο πόνος.
  Τα τελευταία χρόνια όμως έχουν αλλάξει τα πράγματα αρκετά. Οι πόνοι έχουν γίνει πολύ έντονοι την πρώτη μέρα της περιόδου για τις πρώτες 3-15 ώρες (ποτέ δεν πονάω πριν την περίοδο ή από τη 2η μέρα και μετά). Σε σημείο που είμαι συνέχεια ξαπλωμένη στο κρεβάτι και διπλωμένη πολλές φορές από τους πόνους που περιορίζονται χαμηλά στην κοιλιά και λίγο στη μέση μου. Στη δουλειά συνήθως δεν πάω την πρώτη μέρα (ευτυχώς δεν έχω πρόβλημα γιαυτό), και γενικώς είμαι χάλια κάτι που δε θυμάμαι να συνέβαινε παλιότερα. Είχα διαβάσει κάπου ότι η δυσμηνορροια όσο περνάνε τα χρόνια ελαττώνεται, αλλά γιατί σε μένα συμβαίνει το αντίθετο???
  Να σημειώσω ότι απ'όλα τα "λάιτ" παυσίπονα που έχω δοκιμάσει, το μόνο που με πιάνει είναι το πονστάν για 3-4 ώρες και μπορώ λίγο και σηκώνομαι απ'το κρεβάτι. Στη γυναικολόγο που το είχα αναφέρει περσι, δεν είχε δώσει ιδιαίτερη σημασία και μου είπε ότι είναι φυσιολογικό. Μου σύστισε τα μπουσκοπάν σαν καλύτερο αναλγητικό για τους πόνους της περιόδου αλλά δε μου έκαναν απολύτως τίποτα.
  Δυστυχώς συνεχίζω και υποφέρω και δεν ξέρω πώς αλλιώς να το αντιμετωπίσω και επίσης αναρρωτιέμαι μήπως πίσω απο αυτό κρύβεται τίποτα άλλο...
  Περίπου πριν από 11 χρόνια
  karavour
  Αγαπητή Φίλη!
  θα πρέπει να ξαναδείς το θεμα  με τον γυναικολογο  σου...
  Σαφως  μπορει  να υπάρχει  και  ψυχογενής   επισκίαση,  αλλά ειδικά  αν  μία διετια  επιθυμειτε  σύλληψη,  ήλθε  η  ωρα  να το δειτε  το θεμα γνεικότερα...Εξ  άλλου  ΄΄ξεφευγει ΄΄ καπως από τα  καθημερινά προβλήματα ενός  υναικολογικού  ιατρείου ,  αν  κάποιαι γυναικα  δε παει  για μια μερα   στην  εργασία   της...Ειναι ζητημα , αν σε 30 χρονια  το ειδα 1-2  φορές  κι  αυτό  όχι σε μηνιαία βαση,,
  Το σχολειο, αντε, να  το δικαιολογησω με μία '' νευρωση  σκοπιμότητας''  Η δουλειά   όμως;
  Ισως  το σύμπτωμα του  πονου, εχει  σχεση  με  το διαφαινόμενο πρροβλημα δυσχερειας στην  συλληψη..
  Φιλικά
  Π.Ζ.

  Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
  Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
  Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
  Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

  Περίπου πριν από 11 χρόνια
  Σας ευχαριστώ για την απάντηση. Ανησύχησα λίγο. Τί λέτε ότι μπορεί να κρύβεται πίσω από τέτοιες καταστάσεις συμφωνα με την πείρα σας? Σ'αυτά τα 2 χρόνια που προσπαθούμε έχουμε κοιτάξει κάποια πράγματα: σπερμοδιάγραμμα, ορμονικός έλεγχος, υπέρηχοι και όλα ήταν καλά. Η ωορηξία μου είναι καλή σε γενικές γραμμές και έχω σταθερό κύκλο. Άλλες μέρες του κύκλου μου δε νοιώθω πόνο ούτε έχω άλλου είδους συμπτώματα, μόνο την πρώτη μέρα της περιόδου όπως σας ανέφερα.  Μόνο λίγες κυστούλες στην αριστερή ωοθήκη αν θυμάμαι μου είχε βρει η γυναικολόγος, ανευ όμως σημασίας απ'ό,τι μου είπε. Μου μένει κάποια στιγμή να κάνω και μια σαλπιγγογραφία, αν και έχω καλό ιστορικό γενικά. Δεν ξέρω τί άλλο μπορεί να φταίει και πού να προσανατολιστώ.
  Και πάλι ευχαριστώ
  Περίπου πριν από 11 χρόνια
  karavour
  Μια  σαλπιγγογραφία,  ειναι  μια καλη αρχή...Μετα   μιλαμε    και παλι
  Π.Ζ

  Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
  Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
  Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
  Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

  Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!