default_mobilelogo
      Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010
      1 Απαντήσεις
      3.3K διαβάστηκε
    Γεια σας
    Ειμα μητέρα ενός αγοριού 6 μηνών και σταμάτησα τον θηλασμό εδώ και ένα μήνα. Ο κύκλος της περιόδου μου μετά τη γέννα, σιγά σιγά έχει σταθεροποιηθεί. Τελευταία περίοδο είχα στις 15-2-04 (να προσέξετε ότι ο Φεβρουάριος είχε 29 μέρες) και ακόμα δεν έχω αδιαθετήσει (20-3-04) Η καθυστερηση που συνήθως έχω δεν ξεπερνά ποτέ τις 2 μέρες. Εκτός από αυτό, κουράστηκα αρκετά αυτές τις μέρες, κάτι το οποίο πάντα έφερνε την περίοδό μου αμέσως..
    Έκανα ένα τεστ εγκυμοσύνης (όχι όμως με πρωινά ούρα γιατί έγραφε ότι δεν ήταν απαραίτητο) αλλά βγήκε αρνητικό. Υπάρχει πιθανότητα λάθους; Είχα διαβάσει κάπου ότι το θετικό αποτελεσμα σε αυτά τα τεστ είναι πιο σίγουρο από το αρνητικό. έχω πονάκια περιόδου αλλά παρόμοια είχα και στην πρώτη μου εγκυμοσύνη. Θυμάμαι πως ένιωθα παρόμοια. Κάτι άλλο που θέλω να ρωτήσω΄, μπορει ένα αρνητικό τεστ να σημαίνει εξωμήτρια κύηση;;
    Σίγουρα θα μου πείτε να επισκεπτώ την γιατρό μου και έχω σκοπό να το κάνω αρκετά σύντομα, ωστόσο θα ήθελα να μου απαντήστε αν υπάρχει πιθανότητα υγιούς εγκυμοσύνης ακόμα και με ένα αρνητικό τεστ και οι πιθανότητες που κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί!!
    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Αγαπητή  φίλη!
    Τα τεστ κυήσεως του εμπορίου ειναι  μεγάλης διαγνωστικής ακρίβειας  και αποβαίνουν θετικά  συνήθως ακόμη και 1-2   ημέρες πριν  την έναρξη της εμμηνορρυσίας. Οπωσδήποτε σε περιπτωση εγκυμοσύνης θετικοποιούνται από την πρώτη  ημέρα καθυστέρησης.
    Υπάρχει  ωστόσο μία εξαίρεση: Αυτή είναι, να συνελήφθη  η εγκυμοσύνη αργότερα  από την  14η  ημέρα  στον συγκεκριμένο  κυκλο,  οπότε είναι στην πραγματικότητα  κατά  τις αντίστοιχες  ημέρες  μικρότερη  κι  επομένως  δεν είναι  ακόμη για το τεστ ανιχνεύσιμη.
    Στην περίτπωση  σου  θα συνιστούσα  ενα νεο τεστ  την Δευτέρα. Αν και αυτό  είναι  αρνητικό, τότε έχεις  μια  καθυστέρηση λειτουργικής αιτιολογίας,  που κατά κανόνα  τακτοποιείται  από μόνη της.  Μονον σε παραταση της αμηνόρροιας  πάνω απο 10  ημέρες, θα συνιστούσα  να συμβουλευτείς τον γιατρό  σου.
    Αν το τεστ της εγκυμοσύνης αποβεί θετικό, δεν  υπάρχουν για την εγκυμοσύνη σου  περισσότεροι  κίνδυνοι.
    Για την εξωμήτριο: Αν  αυτή έχει καταστεί ανενεργός,  το τεστ  μπορεί να είναι  αρνητικό. Δεν συμβαίνει  αυτό  όμως τόσο  ενωρίς. Μονον εξωμήτριο δεν μπορεί να έχεις.
    Με  φιλικούς  χαιρετισμούς
    Παρμενίων

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
