default_mobilelogo
      Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010
      1 Απαντήσεις
      3.3K διαβάστηκε
    Εχθές  πήγα στο γιατρό μου μ’ ένα υπέρηχο που είχα κάνει στις 23/04/2007 (προηγούμενη Δευτέρα) και  ήμουν  31 εβδ. Και 3 ημερών. Το οποίο έλεγε: Πλακούντας οπίσθιος υψηλός, grade II, Σχήμα κάθετο προβολή κεφαλική,  Φυσιολογική ποσότητα αμνιακού υγρού, BPD 78.5mm, AC 259mm, FL 63.1mm, Πιθανό Βάρος Εμβρύου 1360gr +/- 10%.
    Σας  έγραψα όλα  τα στοιχεία μήπως σας χρειάζονται ,  αλλά εγώ  θέλω μόνο να ρωτήσω αν  το βάρος  του παιδιού είναι λίγο γιατί ο γιατρός μου είπε ότι είναι  λιποβαρές  αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να περιμένουμε το επόμενο υπέρηχο (Doppler) στις 34-35 εβδομάδων  έτσι ώστε να δούμε τι θα κάνουμε (εννοώντας, από ότι κατάλαβα, αν  θα περιμένουμε ή θα το βγάλουμε πιο γρήγορα;;;)
    Θέλω λοιπόν να ρωτήσω πραγματικά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα; Αν αρχίσω να τρώω  εγώ λίγο παραπάνω (έχω πάρει μόνο 5 κιλά) μήπως υπάρξει αποτέλεσμα; Τι μπορεί να συμβεί  στο έμβρυο, αλλά και τι μπορεί να συμβεί στο παιδί μετά την γέννηση του αν πάνε όλα καλά!!!!
    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Αγαπητή   Φίλη!
     
    Μαλλον τιποτε δεν συμβαινει!   Τα μετρα   που εχουμε   στον  υπερηχο  ειναι για παιδιά μεσου βαρους 3300-3400 γρ.,  στην   υπολογισθεισα ημερομηναι τοκετού. Παιδιά με  βαρος 2500 γρ  εως και 4500   την ημερα αυτή,  δεν  θεωρουνται   παθολογικά! ,    Ειναι   φυσικό λοιπον  ότι τα παιδιά με αναμενομενο βαρος 2500,   τα βρισκουμε σοτυς ελεγχους  μας   σχετικά  ελιποβρή! Στην δικη σου περιπωση,  το το υπολογισμενο βαρος επρεπε να ειναι γυρω στοα 1700  γρ ,  παντα αν το παιδί  γεννιοταν   με 3400γρ   στην  ημερομηνια που το περιμενεις! Αν γεννηθει 2500γρ,  τοτε   τα γραμμρια  που του βρισκουν στην 31η εβδομαδα  ειναι και πολλά!
    Θα περιμενεις  πραγματι  χαλαρά το επομενο  υπερηχο.
    Για την αυξηση  βαρους  του παιδιου:  Εξυπακουεται  ότι  πρεπει να  τρως  φυσιολογικά!  Εκείνο  που  από  παληά  λέγαμε,  ειναι  η..ξάπλα ... Οσο γινεται  περισσότερο!
    Αυτό το αρχαιο  μετρο,  βελτιωνει την αιματωση του πλακουντα  και κατ΄ επεκταση επιδρα  θετικά και στην αυξηση βαρους  του παιδιου  (και της  μητερας!).
    Αν  μπορείς, εφάρμοσε το,  μεχρι τον επομενο μηνα!  Η  εντύπωση μου παντως  ήταν,   ότι παντα βοήθησε.
    Φιλικά
    Π.Ζ.

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
