default_mobilelogo
    Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010
    1 Απαντήσεις
    1.4K διαβάστηκε
  Ανήκω κι εγώ στις γυναίκες με το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών.Παρόλο που από μικρή είχα αρκετά ασταθή κύκλο,τόν τελευταίο χρόνο νοιώθω ένα ελαφρύ πρήξιμο κάτω στην κοιλιά(εκεί που είναι οι ωοθήκες,όπως αισθανόμαστε για παράδειγμα την ουροδόχο κύστη μισογεμάτη.Έπειτα από μια οδυνηρή ώορηξία αποφάσισα να κάνω υπερηχογράφημα,το οποίο επιβεβαίωσε την ύπαρξη των πολυκυστικών.Η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη στις μέρες της ωορηξίας και πριν την περίοδο.Θα έπρεπε να ανησυχώ και να ζητήσω νέα εξέταση? Επίσης,παρουσιάζω τριχοφυία ,όχι στο πρόσωπο,αλλά στην κοιλιά,στο στη μέση και εντονότερη απότι οι περισσότερες κοπέλες στα πόδια.Τα ανδρογόνα μου είναι χαμηλά..και τα 3 τελευταία χρόνια,έπειτα από απότομη αύξηση βάρους που με δυσκόλεψε να χάσς τελικά(τώρα είμαι αδύνατη πάλι εμφάνισα και κυτταρίτιδα στα πόδια που πονάει ενώ υπάρχει και στα μπράτσα μου,γενικά παρατήρησα μια 'αλλοίωση στο δέρμα μουΕίμαι μόνο 22 χρονών και θα ήθελα να μου πείτε μήπως πρέπει να ελέγξω και τον θυροειδή και πως μπορούν να αντιμετωπιστούν τα παραπάνω..Ο γιατρός πρότεινε gynofen-35 ευχαριστώ.
  Περίπου πριν από 11 χρόνια
  Και μόνον ο χαρακτηρισμός ''σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών'' έχει προξενήσει άδικα σε πολλές νέες γυναίκες σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Γενικά θα έλεγα: Καθυστερήσεις κύκλου μέχρι 40-45 ημερών μπορεί κανείς να τις αποχαρακτηρίσει και να όταν λείπει άλλη συμπτωματολογία, να τις θεωρήσει φυσιολογικές παραλλαγές που δεν χρειάζονται θεραπεία. Πρέπει ακόμη να πούμε, ότι ρυθμικά επαναλαμβανόμενες μικρές ή και μεγαλύτερες καθυστερήσεις κύκλου σε νεαρά κορίτσια, δεν επιδέχονται - τις περισσότερες φορές - μόνιμη θεραπεία. Εξυπακούεται φυσικά, ότι πρέπει να γίνουν σχετικές ορμονικές εξετάσεις, που συμπεριλαμβάνουν και τον θυρεοειδή. Η αγωγή ωστόσο είναι κατά κανόνα συμπτωματική . Δεν είναι ωστόσο και λίγες οι περιπτώσεις, όπου η συμπτωματολογία μετά απο εναν γάμο ή μια γέννα εξαφανίζεται από μόνη της. Στις περιπτώσεις μεσοκυκλείου άλγους μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα αντισυλληπτικό, ή το Gynofen. Αυτό το τελευταίο είναι και αντισυλληπτικό. Κυρίως όμως είναι σκεύασμα που καταπολεμά την ακμή, την υπερτρίχωση και την διόγκωση των ωοθηκών. Πολλές εύσωμες κοπέλλες με το πρόβλημα των ΠΚΩ , μπορεί να βοηθηθούν αποτελεσματικά και να έχουν τακτικούς κύκλους, χάνοντας τα περιτά κιλά τους. Το τι μπορεί και τι θα πρέπει να γίνει στην περίπτωσή σου, θα σου πεί ο γυναικολόγος σου, που σε γνωρίζει και οπτικά. Μία ετήσια εξέταση και συζήτηση με τον γιατρό σου σχετικά με τους προβληματισμούς σου, είναι σίγουρα εποικοδομητική. με φιλικούς χαιρετισμούς Π.Ζ.

  Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
  Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
  Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
  Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

  Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!