default_mobilelogo
    Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010
    1 Απαντήσεις
    4.7K διαβάστηκε
  Αγαπητέ κύριε "Ζησοπουλε", Σας γράφω για δεύτερη φορα για το ζήτημα που με απασχολεί. Τα κονδυλώματα τα έχω περίπου 1 μηνα και κάτι. Μετά από μια θεραπεία με wartec κρέμα, η οποια δεν ήταν πλήρως αποτελεσματική, αυτή τι στιγμή είμαι υπό καθεστώς θεραπείας με wartec διάλυμα, το οποιο έχει σαφώς καλύτερα αποτελέσματα. Όμως, όλη η περιοχή εκεί έχει ερεθιστεί σε τέτοιο σημείο που δεν μπορώ ούτε να κάτσω, ούτε να ξαπλώσω, ούτε να περπατήσω σχεδόν. Επίσης, εμφανίστηκε και μια αιμορροΐδα. Είναι φυσιολογικό? Ο αφροδισιολόγος που εξέτασε k εμενα k τον σύντροφο μου, είπε ότι ο σύντροφος μου είναι καθαρός, δηλ. δεν έχει κάτι που φαίνεται με το μάτι. Τι σημαίνει αυτό? Από που μπορεί να τα κόλλησα? Υπάρχει περίπτωση να τα είχα χρονια και να εμφανίστηκαν τώρα? Σας ρωτάω γιατί δεν έχω πάρει ξεκάθαρη απάντηση. Οι γυναικολόγοι υποστηρίζουν ότι "αποκλείεται, αυτό είναι πρόσφατο" ενώ ο αφροδισιολόγος λέει ότι μπορεί να μην τα πήρα από σεξουαλική επαφή, και να τα πήρα από αλλου, κάτι που όμως πάλι οι γυναικολόγοι δίνουν ελάχιστες πιθανότητες να έχει συμβεί. Επίσης, ο αφροδισιολόγος επιμένει ότι δεν χρειάζεται καυτηριασμός, κέαν χρειαστεί, σε κάθε περίπτωση η κρυοπηξία είναι πολύ πιο ήπια και αποτελεσματική, και δεν θέτει σε κίνδυνο και την υγιή περιοχή. Ποσο καιρό μπορεί να διαρκέσει η όλη θεραπεία? Είναι φυσιολογικό να υποτροπιάζουν? Μπορώ να κάνω κάτι για τις αιμορροΐδες? Ευχάριστο παρα πολύ για το χρόνο σας
  Περίπου πριν από 12 χρόνια
  Αγαπητή Μ. Ο ερεθισμός προήλθε από υπερθεραπεία. Σταματήστε την λοιπόν για λίγο, μέχρι να υποχωρήσουν τα δερματικά ενοχλήματα. Μετά μπορείτε πάλι με προσοχή, να την συνεχίσετε. Η θεραπεία, όπως και να γίνει, απαιτεί συχνά υπομονή. Ολες οι θεραπείες έχουν τις ενδείξεις τους. Σε μεγάλη έκταση των εξωτερικών κονδυλωμάτων, πρέπει να χρησιμοποιηθούν καταστροφικές μέθοδοι, όπως θερμοπηξία ή ίσως κρυοπηξία. Ισως μάλιστα δεν επαρκεί μία μόνον φορά. Θα το κρίνει ο γιατρός σας. Δεν έχει σημασία η μέθοδος που θα χρησιμοποιηθεί. Ανάλογα με την εμπειρία κάθε γιατρού. Διαλέξτε λοιπόν έναν - δερματολόγο ή γυναικολόγο - και συνεχίστε την. Η αιμορροϊδα είναι ξεχωριστό πρόβλημα και θέλει άλλη αντιμετώπιση, π.χ. με αλοιφή Procto-Synalar 2Χ ημερησίως, ίσως και με υπόθετα. Σε ότι αφορά την μετάδοση, σας παραπέμπω στο link Περί κονδυλωμάτων .
  Κονδυλώματα δεν είναι πάντοτε ορατά. Υπάρχουν πάρα πολλοί φορείς, που είναι ασυμπτωματικοί. Στην βιβλιογραφία περιγράφεται μετάδοσή τους στο νεογνό, ακόμη και κατά τον τοκετό. Η καθημερινή πείρα όμως μας λέει, ότι γυναίκες που θεράπευσαν κονδυλώματα, κατά κανόνα δεν μας απασχολούν ξανά με το πρόβλημα. Θα σας συνιστούσα, να σταματήσετε την αναζήτηση πηγής μολύνσεως, που στην συντριπτική πλειοψηφία οφείλεται στην σεξουαλική σχέση. Δείξτε υπομονή στην αγωγή. Σε 3 δεκαετίες άσκησης γυναικολογίας, δεν είδα καμία γυναίκα, που να μην έλυσε το πρόβλημα και δεν θυμάμαι καμία με υποτροπή του πολλά χρόνια μετά. Υποτροπές μπορεί να υπάρξουν μέσα στους επόμενους μήνες και αυτές βέβαια θα αντιμετωπιστούν με τους γνωστούς τρόπους. Για γυναικολογικά θέματα σας συνιστώ και την σελίδα http://www.gyn.gr. Με φιλικούς χαιρετισμούς, Παρμενίων Ζησόπουλος..

  Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
  Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
  Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
  Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

  Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!