default_mobilelogo
    Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010
    1 Απαντήσεις
    2.3K διαβάστηκε
  Καλησπέρα σας! Από τον Μάρτιο του 2010 ταλαιπωρούμαι από e-coli. Τον Ιούνιο του 2010, μετά από τρεις διαφορετικές αντιβιώσεις, οι εξετάσεις βγήκαν καθαρές, και οι κολπικές και η καλλιέργεια ούρων. Πριν από λίγες μέρες όμως, μετά από επαφή με προφυλακτικό, άρχισαν πάλι οι ενοχλήσεις και ανιχνεύθηκε πάλι το μικρόβιο στην καλλιέργεια κολπικού υγρού. Όμως η μικροβιολόγος επιμένει πως το μικρόβιο αυτό στον κόλπο δεν δικαιολογείται να υπάρχει, και ότι κρύβεται κάτι άλλο, μάλλον πιο σοβαρό!!! Μου είπε ότι θα βγάλει αντιβιόγραμμα μόνο για καλλιέργεια ούρων και όχι κολπικού υγρού. Μου συνιστά μάλιστα να αλλάξω επειγόντως γυναικολόγο γιατί ο δικός μου δεν αντιμετωπίζει σοβαρά το θέμα. Ποια είναι η γνώμη σας για  το θέμα; Με βάση όσα έχω διαβάσει μέχρι τώρα, το μικρόβιο πλήττει και τις δύο περιοχές. Τι άλλες εξετάσεις πρέπει να κάνω για να βεβαιωθώ ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο ύποπτο; Ευχαριστώ πολύ!
  Περίπου πριν από 12 χρόνια
  Αγαπητή rita76
  Η παρουσία  κολοβακτηριδιου στο  κολπικο  έκκριμα, αποτελεί ευρημα  που πρέπει  οπωσδήποτε να αντιμετωπστεί..
  Η  σοβαρή αντιμετωπιση, συνίσταται  βέβαια  στην καλιέργεια  και τεστ αντιβιοτικών,  το αργότερα,  αν  η πρώτη   αντιβιοτική  θεραπεία   δεν απέδωσε.  Δεν  μπορω βεβαια  να φανταστώ,  τι άλλο μπορεί να  κρυβεται  πίσω  από το ευρημα,  πέρα  ίσως  από  καποιες σεξουαλικές  προκτικές, που θα μπορούσαν να μεταφερουν  τα μικροβια  εκεί  όπου φυσιολογικα  δεν  ανηκουν..  Ωστοσο  πρέπει να τονισω,  ότι  η παρουσία της escherichia  coli, μπορεί  να  υπαρξει  χωρίς τις προαναφερθείσες  προϋποθεσεις .  
  Ακόμη:  Η  ταυτόχρονη παρουσία  της στα ούρα,  θεραπευεται ετσι κι αλλοιώς  με  την ηδη χρησιμοποιηθεισα  αντιβιοση...Εν πασει περιπτώσει, η καλλιέργεια στα ούρα δεν αποτελεί  λαθος  και  θ΄ αποδειξει   αν ο  μικροοργανισμός  αυτός  υπάρχει εκεί  ή  όχι.. Δεν θα  ξερεις ωστοσο -  ούτε  βεβαια  η  μικροβιολογος -  τι γινεται  στο  κολπκο έκκριμα,  τωρα που μιλαμε.. Εχουμε περιπτωσεις  με στειρα ούρα  και κολοβακτηρίδιο  στον κολπο,  καθως και περιπτωσεις ουρολοιμωξης με  κολοβακητριδιο στα  ουρα   και πάραλληλα  όμως φυσιολογικο έκκριμα!
  Είναι  συνηθες,  αν  γενικώς πέσει  η  άμυνα του  οργανισμού,  ας πουμε ακομη  και  απο ψυχολγικούς λογους,  να βλέπουμε  υποτροπές κολπιτιδων , αλλοτε  μικροβιακής - καθε φορά  μαλιστα ισως από  άλλο στελεχος  -  κι αλλοτε  μυκητιασιακης αιτιολογιας..
  Ατυχώς απαιτειται  καποια  υπομονη  από την ασθενή  και βεβαια  καποια επικοινωνιακή  ικανότητα  από μας τους γαιτρούς, ώστε να  βοηθησουμε την γυναικα ν΄αντεξει  το  οποιο χρονικό  διαστημα  χρειαστεί. 
  Η συμβουλή περί της αλλαγής του γυναικολογου - απο  μία  εργαστηριακή συνάδελφο -  στην προκειμένη περιπτωση,  δεν με  βρισκει  συμφωνο..
  Καθε σοβαρός γυναικολογος,  θα κανει το ίδιο..
  Φιλικά
  Π.Ζ. 

  Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
  Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
  Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
  Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

  Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!