default_mobilelogo
      Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010
      1 Απαντήσεις
      2.1K διαβάστηκε
    καλησπερα σας
    Όπως σας είπα σε προηγουμενη επικοινωνία μας τον προηγούμενο μήνα παρουσίασα μια κυστη 2,5 εκατ. στην αριστερή ωοθήκη. Αυτό τον μήνα ξαναπήγα στον γιατρό και αυτή είχε μεγαλώσει και έφτασε 3,5 εκατοστά ενώ κατα διαστήμα νιωθω βάρος κάτω αριστερά.
    Ο γιατρός μου είπε ότι έχει αυξητικές τάσεις και ότι θα πρέπει να την αφαιρέσουμε με λαπαροσκόπιση ή ανοιχτό χειρουργείο.
    Πιστεύετε ότι θα πρέπει να προβώ τόσο άμεσα σε μια τέτοια ενέργεια ή να περιμένω λίγους μήνες ακόμη. το ότι μεγάλωσε αυτό το μήνα αποκλείει το ενδέχόμενο να αποροφηθεί στους επομένους?
    Επίσης, πριν λιγους μήνες είχα πάρει τα χαπια cyclacur για τρεις μήνες για αντιμετώπιση υπομμηνοροιας και τότε στον υπέρηχο δεν είχε φανεί κάποια κύστη. Ειναι δυνατόν η κύστη να δημιουργήθηκε από τα παραπάνω ορμονικά χαπια?
    Ευχαριστώ
    Περίπου πριν από 11 χρόνια
    Αγαπηή Φίλη!
    H κυστις δεν οφείλεται στα χαπια..
    Για το αν πρέπει ν΄αφαιρεθει: Προκειτια για  γνεική εκτιμηση, δνε σε εχω εξετασει... Αναφέρομαι σ΄αυτ΄'ο  ππου  συνηθως  μπορεί να γινει: Μια απλή κύστη διαμ 3,5 εκ (οχι κυστη ενδομητριωσεως!) , μπορει κανείς να προσπαθησει να την αντιμετωπισει με αντισυλληπτικο  9αυτό  που πήρες δνε ειναι  αντισυλληπτικο)  χάπι και να ελεγξει το αποτελεσμα βραχυπροθεσμα (σε 2-3 μηνες )... Εξυπακουεται ότι και η σχετική αιματολογικη εξεταση CA 125 πρέπει να ειναι φυσιολογική.

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
