default_mobilelogo
      Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2012
      3 Απαντήσεις
      3.2K διαβάστηκε
    Καλημέρα.
    Είμαι 33 χρόνων και έχω στο ιστορικό μου δύο αποβολές σε λιγότερο από 1 χρόνο. Η πρώτη συνέβη την 18η εβδομάδα κύησης και η ιστολογική έδειξε πως ο ενδομήτριος θάνατος προήλθε από περιτύλιξη του εμβρύου με τον ομφάλιο λώρο (ο καρυότυπος και οι δικές μου μικροβιολογικές βγήκαν καθαρές). Η δεύτερη συνέβη την 8η εβδομάδα κύησης και ήταν παλίνδρομη (ο χτύπος της καρδιάς σταμάτησε ενώ τον είχαμε ακούσει από τις 6½ εβδομάδες).
    Ένα σύντομο ιστορικό μου: έχω πολυκυστικές ωοθήκες και η ανάπτυξη ωοθυλακίων κατάλληλου μεγέθους για ωορρηξία πραγματοποιείται με ενέσιμη γοναδοτροπίνη Gonal. Η κύηση επιτυγχάνεται με φυσιολογική επαφή. Κάθε κύηση επιτεύχθηκε μετά από προσπάθειες 3 μηνών.
    Μετά την 1η αποβολή (και πριν βγει η ιστολογική) έκανα προληπτικά τις εξής εξετάσεις: Πρωτεΐνες C και S, Αντιθρομβίνη ΙΙΙ, APCr, Αντιπηκτικό Λύκου, Καρδιολιπίνες IgG και IgM, Αντιμικροσωμιακά και Αντιθυρεοσφαιρινικά Αντισώματα. Οι εξετάσεις βγήκαν καθαρές εκτός του Αντιπηκτικού Λύκου του οποίου η τιμή βγήκε οριακά αυξημένη (42,3 – μέγιστη τιμή 42). Η άποψη δύο αιματολόγων, του γυναικολόγου μου και του παθολόγου μου ήταν ότι θα έπρεπε ενδεχομένως η εξέταση να επαναληφθεί μετά από 4 μήνες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το αποτέλεσμα ήταν αποτρεπτικό για μια επόμενη κύηση.
    Η ερώτησή μου είναι η εξής: μετά και από το 2ο συμβάν, η διάγνωση του γιατρού μου είναι ότι αν και τα δύο γεγονότα δεν συνδέονται μεταξύ τους ώστε να θεωρηθώ ότι ανήκω στην ομάδα των ‘καθέξιν αποβολών’, επιβάλλεται προληπτικός έλεγχος, ο εξής: πλήρης μοριακός έλεγχος θρομβοφιλίας, καρυότυπος ζεύγους και υστεροσκοπική εξέταση μήτρας.
    Σας παρακαλώ πείτε μου και την δική σας γνώμη. Χρειάζονται αυτές οι εξετάσεις; Μήπως πρέπει να ερευνηθεί και κάτι άλλο εκτός από τα προαναφερόμενα; Ισχύει ότι οι δύο αποβολές δεν συνδέονται μεταξύ τους; Γιατί στο δικό μου το μυαλό και οι δύο είχαν το ίδιο αποτέλεσμα, την απώλεια δύο εμβρύων…
    Ευχαριστώ πολύ.
    Περίπου πριν από 9 χρόνια
    Αγαπητή φίλη.
    Πράγματι, οι δύο εγκυμοσύνες, δεν έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους, εκτός από την ατυχή έκβαση.
    Προσωπικά, οι εξετάσεις που προτείνονται, δε με έχουν βοηθήσει σε παρόμοιες καταστάσεις.
    Ίσως, σκεπτόμουν τη διενέργεια μιας σαλπιγγογραφίας.
    Εκείνο που θα συζητήσεις με το γιατρό σου, όταν υπάρξει θετικό τεστ κυήσεως, είναι η έναρξη ηπαρίνης χαμηλού μοριακού βάρους ή και η λήψη παιδικής ασπιρίνης, προληπτικά.
    Καλή επιτυχία.
    Φιλικά
    Π.Κ.


    Περίπου πριν από 9 χρόνια
    Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας.
    Περίπου πριν από 9 χρόνια

    Π.Κ.

