default_mobilelogo
Νέο

YASMIN

  Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011
  1 Απαντήσεις
  2.4K διαβάστηκε
Καλησπερα,
λιγες μερες πριν και μετα την περιοδο εχω φαγουρα στο μερος της κλειτοριδας,αυτο ειναι φυσιολογικο?ή υπαρχει περιπτωση να κολλησα κανενα μικροβιο και να ξεκιναει απο εκει και μετα να καταληξει σε κολπιτιδα και τραχιλιτιδα (μεσα σε  χρονο ειχα και κολπιτιδα και εντονη τραχιλητιδα φορες).Ακομα διαβασα οτι πριν ξεκινησουμε τα αντισυλληπτικα πρεπει να κανεις καποιες σχετικες εξετασεις για τυχον προληψη των χαπιων.Επιπροσθετα και εγω που εχω ημικρανιες η ολο το κεφαλιο(κληρονομικο)πρεπει να εξεταστω?Ο  γιατροσ μου δεν με ρωτησε τιποτα για τουσ αμεσα συγγενεις ουτε εξετασεις μου ειπε να κανω,απλα μου ειπε να παω να παρω.θα μπορουσα να κανω χρηση τους??Αυτο το διαβασα στα γιασμιν που πηρε η γειτονησσα μου...
ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας.
Περίπου πριν από 13 χρόνια
·
#20143
Αγαπητή Φίλη!
Για το θεμα του κνησμου:   συνηθως,  η αιτία  ειναι  καποια  μυκητιαση και καταπολεμαται  ευκολα... Μονο αν δεν περνα με την τηλεφωνικη αγωγ,  θα ζητουσα μία γυναικολογικη εξεταση... Επ΄αυτου  ρωτησε  λοιπον τον γατρό  σου  τηλεφωνικά, επειδή η σελιδα  δεν  μπορει  να  συνταγοραφησει  θερπαπειες..
Για   το θεμα του αντισυλληπτικου:  Πολυ σημαντικο  ειναι  το λεπτομερες ιστορικο της  ασθενους  και των συγγενων  πρωτου βαθμού. Υπαρχουν παθησεις  και συμπτωματα   στις  οποιες  το χαπι αντενδείκνυται...
Από αιματολογικές εξετάσεις: Δεν ΄΄ εχει  περάσει΄΄ επισημα  να διενεργουνται  σε   καθε αρχική    συνταγογραφηση αντισυλληπτικου. Αν το  ιστορικο συνηγορεί για καποια  υπονοια   θρομβοφιλιας (πολυ  σπανια  περιπτωση), τοτε, προκειμενου να το συνταγογραφησουμε,  ζητουμε προηγουμενως  πολυ λεπτομερεις  εξετασεις,,,Αυτή ειναι  η ΄΄πεπατημένη΄΄  στην καθημερινή πραξη,  στα  ιατρεία των αφαλιστικών φιορέων  και στα σνοσοκομεια της χώρας ..
Αυτό  που  προσωπικά κανω  εδώ και αρκετά  χρόνια:  πριν την συνταγογραφηση  αντισυλληπτικου,  συνιστώ να  διενεργείται  τουλαχιστον  μία  εξέταση  που λεγεται  ΄΄  εξέταση  για αντισταση στην   πρωτείνη C  - APC-Ressitence),  που  αποκλειει    τον  ΄΄συχνό΄΄    παραγοντα  Leyden (κληρομονικό παραγοντα  θρομβοφιλιας  -  λεγεται  οτι  αφορά  μια  στις 2500-5000  γυναικες )  στην Ευρωπη.
 

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!