default_mobilelogo
  Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019
  2 Απαντήσεις
  2.2K διαβάστηκε
Καλημέρα σας. Είμαι καινούριο μέλος της σελίδας σας και έγκυος στο πρώτο μου παιδί, σε πολύ αρχικό στάδιο ακόμα (6η εβδομάδα) και ευτυχώς όλα πάνε καλά μέχρι τώρα. Θα ήθελα να σας κάνω την εξής ερώτηση. Είναι ασφαλές για το έμβρυο που δημιουργείται αλλά και για την ίδια την εγκυμοσύνη να υπάρχει στον εργασιακό μου χώρο ανοιχτό wifi επί 8ώρου που καλύπτει εμβέλεια 6 όροφου κτιρίου συν ενισχυτής σήματος κινητών επειδή εδώ που είμαστε δεν έχουμε καθόλου σήμα στα κινητά; Έχω διαβάσει τα τέρατα στο διαδίκτυο και πολύ θα ήθελα τη δική σας επιστημονική γνώση και άποψη. Αν σε περίπτωση δεν είναι ασφαλές, μήπως γνωρίζετε τι πρέπει να κάνει μια γυναίκα που αντιμετωπίζει ένα τέτοιο πρόβλημα; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Περίπου πριν από 5 χρόνια
·
#47591
Θα σας απαντήσω ώς Αθανάσιος Ζησόπουλος και ναι δεν είμαι Ιατρός έυχομαι να έχουμε και κάποια πληροφορία για το θέμα απο κάποιον επίσημο Ιατρικό φορέα κάποια στιγμή στο θέμα.

Δεν νομίζω οτι θα μπορέσουμε να σας δώσουμε καθαρή απάντηση στο θέμα διότι δεν υπάρχουν επίσημες κρατικές οδηγίες από όσο ξέρω για την μη ιοντίζουσα ακτινοβολία που αφορά το θέμα (κινητή τηλεφωνία και το wifi) τουλάχιστον σε Αμερική και Ευρώπη που να αφορούν εργασιακό περιβάλλον η και το οικιακό..
Το ότι έχετε έναν ενισχυτή σήματος δεν θα έπρεπε να σας ανησυχεί διότι απλά επεκτείνει για 30 άντε 40 μέτρα το σήμα των κινητών εκει που δεν πιάνουν.Το ιδιο κινδυνεύουμε θα έλεγα σπίτι μας.
Μια πολυκατοικία με 40 διαμερίσματα ισούται με 40 wifi ταυτόχρονα ανοιχτά γύρο μας και σε ένα λεωφορείο ή μια βόλτα στην αγορά στο κέντρο βρισκόμαστε εκτεθειμένοι ανάμεσα σε 100 και 200 κινητά σε μια ακτίνα 30 μέτρων.
(Λογικά) Θα το ξέραμε ήδη, είναι τεχνολογία καθημερινής χρήσης και αν έβλαπταν σε αυτόν το βαθμό θα είχαν γίνει μηνύσεις σε εταιρίες ήδη.
από ψάξιμο που έκανα στο νέτ παντού έχει πομπώδεις τίτλους ότι βλάπτουν αλλά πουθενά δεν υπάρχει σε αυτά τα άρθρα επίσημη βιβλιογραφία ή πηγή που να προέρχεται με συνδέσμους σε κάποια επίσημη σελίδα κρατικού φορέα ή πανεπιστήμιου. Απλά αναφέρουν αόριστα οτι διεξάχθηκε ένα πείραμα απο το πανεπιστήμιο τάδε σε 100 εγκύους η εκθέσανε αρουραίους βάζοντας συσκευές πάνω από τα κλουβιά κλπ κλπ χωρίς πηγές η Συνδέσμους στις εργασίες αυτές ώστε να μπορεί κάποιος να τις διαβάσει ολόκληρες, και συνήθως δεν αναφέρουν ούτε ποιος έγραψε το άρθρο. Είναι θέμα καλό για clickbate θα έλεγα.

Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας αναφέρει:
Η μη ιοντίζουσα ή ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία

Γύρω μας υπάρχουν πολλές φυσικές και τεχνητές πηγές μη ιοντίζουσας ακτινοβολίας και η έκθεσή μας σε αυτή είναι καθημερινή.

Κύρια φυσική πηγή ακτινοβολιών είναι ο ήλιος ο οποίος εκπέμπει ακτινοβολίες σε όλη την έκταση του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος, από τα ραδιοκύματα μέχρι ακτινοβολία -γ. Το 55% της οπτικής ηλιακής ακτινοβολίας (δηλ. υπεριώδους, ορατής και υπέρυθρης ακτινοβολίας) που φτάνει στην επιφάνεια της γης είναι υπέρυθρη και το 40% ορατή ακτινοβολία, ενώ μόλις το 5% είναι υπεριώδης ακτινοβολία. Τεχνητές πηγές οπτικής ακτινοβολίας είναι για παράδειγμα οι λαμπτήρες τεχνητού μαυρίσματος, φωτισμού ή θέρμανσης. Η υπεριώδης ακτινοβολία παράγεται τεχνητά και κατά την οξυγονοκόλληση ενώ η υπέρυθρη ακτινοβολία χρησιμοποιείται στη νυχτερινή όραση, στα συστήματα ασύρματης επικοινωνίας σε χώρο χωρίς φυσικά εμπόδια και στην αστρονομία. Πηγές οπτικής ακτινοβολίας είναι και τα διάφορα συστήματα laser.
Οι φούρνοι μικροκυμάτων, τα ραντάρ, η κινητή τηλεφωνία, η μετάδοση ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σημάτων, οι ασύρματες επικοινωνίες είναι ορισμένα παραδείγματα τεχνολογικών εφαρμογών οι οποίες βασίζονται στην ακτινοβολία των μικροκυμάτων και των ραδιοκυμάτων και στις οποίες εκτιθέμεθα καθημερινά.
Ηλεκτρικά και μαγνητικά πεδία υπάρχουν στο σπίτι και στον χώρο εργασίας και παράγονται, για παράδειγμα, από τις διάφορες ηλεκτρικές συσκευές που χρησιμοποιούμε. Υπάρχουν και στο εξωτερικό περιβάλλον, όπως αυτά που δημιουργούνται από τις γραμμές μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο άνθρωπος εκτίθεται, τέλος, καθημερινά και σε στατικά ηλεκτρικά και μαγνητικά πεδία, όπως για παράδειγμα είναι το φυσικό μαγνητικό πεδίο της γης.

Οι βιολογικές επιδράσεις των μη ιοντιζουσών ακτινοβολιών διαφέρουν από αυτές της ιοντίζουσας ακτινοβολίας, καθώς φέρουν μικρότερη ενέργεια, η οποία δεν είναι ικανή να προκαλέσει άμεσα σοβαρές βλάβες στον οργανισμό. Εξαίρεση αποτελεί η υπεριώδης ακτινοβολία. Οι επιδράσεις της μη ιοντίζουσας ακτινοβολίας εξαρτώνται από την ένταση και τη συχνότητά της.
Η υπεριώδης ακτινοβολία προκαλεί το μαύρισμα του δέρματος και ενεργοποιεί της σύνθεσης της βιταμίνης D στον οργανισμό. Προκαλεί ωστόσο και πολύ βλαβερές επιδράσεις στον οργανισμό, όπως για παράδειγμα ερύθημα, φωτογήρανση, καρκίνους του δέρματος (μη μελανωματικούς ακανθοκυτταρικό και βασικοκυτταρικό καρκίνο αλλά και κακοήθες μελάνωμα) αλλά και καταρράκτη στα μάτια.
Η ορατή ακτινοβολία είναι το πολύ μικρό τμήμα που ηλεκτρομαγνητικού φάσματος που γίνεται ορατό από τα μάτια μας. Ενεργοποιεί τη φωτοσύνθεση.
Η υπέρυθρη ακτινοβολία προκαλεί τη θέρμανση του οργανισμού.
Τα μικροκύματα και τα ραδιοκύματα προκαλούν τη θέρμανση των κυττάρων και των ιστών του οργανισμού, ενώ τα χαμηλόσυχνα ηλεκτρικά και μαγνητικά πεδία επάγουν πεδία και ρεύματα στο εσωτερικό του ανθρώπινου σώματος.


Στην σελίδα εθνικής βιβλιοθήκης ιατρικής φαρμακολογίας Αμερικής βρήκα αυτήν την αναφορά.
Prenatal exposure to non-ionizing radiation: effects of WiFi signals on pregnancy outcome
αναφέρει στο αποτέλεσμα έρευνας (Συμπερασματικά, τα αποτελέσματά μας δεν παρουσιάζουν καμία επίδραση στην έκβαση της εγκυμοσύνης ή σε τυχόν πρόωρες ή καθυστερημένες επιδράσεις στη διαφοροποίηση και τη λειτουργία των κυττάρων Β λόγω της προγεννητικής έκθεσης σε σήματα WiFi.)

Πληροφοριακά η σελίδα pcsteps.gr έχει μια μικρή έρευνα στο θέμα γενικότερα όπου επεξηγεί
πώς λειτουργούν οι συσκευές αυτού του τύπου.

Είναι το WiFi Επικίνδυνο? Η Αλήθεια που Πολλοί Αγνοούν
Αν βαριέστε να το διαβάσετε υπάρχει και το πολύ κατατοπιστικό Video τους
Γιατί To Δήθεν Επικίνδυνο WiFi Είναι ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ!

Πιο επικίνδυνο θα χαρακτήριζα ένα λάπτοπ ή tablet στη κοιλιά απάνω και σερφάρισμα με 3g/4g stick. η να στέκεστε μπροστά από την πόρτα του φούρνου μικροκυμάτων όταν ζεσταίνεται κάτι για να φάτε ή να πιείτε πράγμα που εύκολα μπορείτε να αποφύγετε.)
Φιλικά Ο Admin.

Ναι αυτός! Ο ένας και μοναδικός!Ο Admin! Πρόθυμος να σας βοηθήσει σε ότι απορία έχετε εκτός από Ιατρικά θέματα!

Περίπου πριν από 5 χρόνια
·
#47593
Εκτιμώ απεριόριστα τον τεράστιο κόπο που κάνατε για να μου απαντήσετε! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Να είστε καλά!
Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!