default_mobilelogo
  Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010
  1 Απαντήσεις
  4.7K διαβάστηκε
Καλησπέρα.

Είμαι 22 ετών και ξεκίνησα πριν 2 χρόνια περίπου να παίρνω λόγω πολυκυστικών ωοθηκών τα αντισυλληπτικά Yasminelle, τα οποία μετά από 1 χρόνο και κάτι μου δημιούργησαν διάφορα προβλήματα στην ψυχολογία και πολλά νευρα και ειδικά τους τελευταίους 2 μήνες που τα έπαιρνα είχα κάποια ανοιχτά καφέ υγρά πριν την περίοδο. Η γυναικολόγος μου είπε ότι πλέον δεν με "πιανουν" και μου πρότεινε να πάρω τα Qlaira. Τα συγκεκριμένα τα παίρνω περίπου 9 μήνες. Τον προηγούμενο μήνα, εμφάνισα περίπου 10 μέρες πριν την περίοδο αίμα, όχι πολύ σε ποσότητα και μόνο για μία μέρα. Αφού η γυναικολόγος με εξέτασε, μου είπε ότι αν συμβεί και τον επόμενο μήνα, θα πρέπει να αλλάξουμε πάλι τα χάπια γιατί και αυτά μου προκαλούν πρόβλημα. Και τώρα πάλι, 12 μέρες πριν την περίοδο εμφανίστηκε πάλι λίγο αίμα και επικοινώνησα με τη γιατρό, η οποία μου είπε να πάρω ή τα Meliane ή τα Gynofen. Πραγματικά δεν ξέρω ποια να πάρω και το βρήκα κάπως αντιεπαγγελματικό αυτό που έκανε (το ότι δεν μου είπε ένα συγκεκριμένο να πάρω) Μετά από μία αναζήτηση στο ιντερνετ είδα ότι τα Gynofen είναι κάπως βαριά χάπια. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω ποια να πάρω και κυριως δεν θέλω να μου εμφανιστεί κάποια παρενέργεια πάλι όπως με τα Υasminelle. Αν πάρω τα Meliane, υπάρχει περίπτωση να μην με "πιάσουν" επειδή είναι πιο ελαφριά απο τα Gynofen;;

Ευχαριστώ.
Περίπου πριν από 14 χρόνια
·
#16993
Aγαπητη  Φίλη!
Χρονια πολλα!
Το κατ΄ εξοχήν φάρμακο για  ταπροβληματα  που  PCOS  ειναι  το  Gynofen που ΄΄σχεδιάστηκε΄΄ κατά  πρωτον για τα προβληματα  ποιυ ειναι δυνατον να προξενησει   το συνδρομο, περα  από τις  καθυστερησεις του   κυκλου (ακμή -  υπερτριχωση), και κατά δευτερον  είναι   και αντισυλληπτικό..
Εχει χρησιμοποιηθει   περισσότερο  από 40 χρονια  σε  προβληματα  του ειδους  και  η  αρχικη  οδηγία  ήταν,    να μην ξεπερνα  κανείς την διαρκεια χρησης  3  ετών.  Με  τα χρόνια εμπειρίας,  χηρησιμοποιείται   ομως   και για πολυ   μεγαλύτερα διαστήματα...
Τα  άλλα χαπια  που ήδη πηρες, καθως κι αυτό  που  προτάθηκε  πρόσφατα την  γιατρό  σου  σαν  επιλογή (Μeliane),  ειναι  απλως αντισυλληπτικά  νεωτερης  γενιάς...
Για  το τι ειναι καλλιτερο να παρεις: 
Γενιικά ισχυει:  
Σε καθυστερησεις  περιοδου  σε νεες γυναικες -  οπως π.χ. εσύ - αν  αυτές  δε ξεπερνουν  τις  15  ημερες και  η γυναικα δεν εχει   προβληματα  ακμης και υπερτριχωσης,  δεν χρειάζεται να παρει τιποτε... Μπορεις να μεινει χωρις αγωγη..
{Αν  γυναικα ειναι σχετικα υπερβαρη ( ΒMI  - δεικτης μαζς  30%  και ανω), εχει  μαλιστα την δυνατοτητα, με ειδική  διαιτητική αντιμετωπιση  ν΄ αποκαταστήσει τον κυκλο της και  χωρίς φάρμακα...}
Επειδή  ομως γυναικες   με συνδρομο  PCOS  κανουν  καθυστερημενες  ωοθυλακιορρηξίες  και δεν μπορουν να  υπολογισουν τις   γονιμες μερες  - ειναι σκοπιμο να προφυλαχτούν  από  μια ανεπιθύμητη  εγκυμοσύνη,   με ενα αντισυλληπτικο... Παραλληλα  τακτοποιειται  κι  ο κυκλος  και για  τον γυναικολογο  αυτό σημαινει  λιγο  και  ΄΄φυγε κακό  απ΄τα ματια  μου΄΄  για αρκετο διαστημα.  Διακοπτοντας το,  ο κυκλος έρχεται   και παλι ΄΄σε εκείνα  που ήξερε΄΄..
Συνοπτικα:  Αν σε  συναπασχολουν   προβληματα ακμης  και  υπερτριχωσης, θα ήταν καλλιτερα να μπεις  σε  Gynofen,  αρχικά για  6  μηνες  κι αναλογα με  το αποτελεσμα ν΄αλλαξεις  τοτε,  ή αργότερα,  π.χ.   σε  Meliane..
Αν δεν εχεις  αυτή την συμπτωματολογια,  μπορει  να χορηγηθεί το Μeliane (ή βεβαια  και κάθε άλλο  νεότερο αντισυλληπτικο)
Εξυπακουεται , οτι  για  την  χρηση αντισυλληπτικων γενικότερα ,  καθως και του Gynofen,  πρέπει  ο γιατρός  που εξητασε  την γυναικα ν΄  αποκλεισει κατά  δυναμιν  τις  αντενδείξεις..
Επι  πλεον: Δεν ειναι  δεδομενο, ότι η  αλλαγή - σε οποιο  απο τα δύο σκευασματα   που  προταθηκαν -  εγγυάται  και την καλη ανοχή... Αυτό θα  το δει  η γυναικα στην πορεια ...
Αυτός ειναι και  ο λογος  που σου επεσημανε η γιατρός   σου  ενδεχομενη  αλλαγή ,  αν κατι δεν  ανεχτεις..
Το επικοινωναικό μερος  επ΄αυτού, δεν  ήταν   το καλλιτερο, παρά την  ορθοτητα της  επισημανσης,,
Φιλικά
Π.Ζ.

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!