By tinxiee87 on Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012
Replies 5
Likes 0
Views 2.3K
Votes 0
Καλησπέρα σε όλους,

Εδώ και 1 μήνα ταλαιπωρούμαι ψυχολογικά και σωματικά καθώς στο τελευταίο Παπ που έκανα (το οποίο έγινε εντελώς τυχαία) εμφανίστηκε το ενδεχόμενο να πάσχω απο HPV ενώ τα προηγούμενα Παπ έβγαιναν αρνητικά.

Το Τεστ βγήκε αρνητικό για κακοήθεια αλλά στις παρατηρήσεις γράφει το εξής
"Κολπίτις
Κοιλοκύτταρα, διπύρηνα και δυσκερατωσικά, ως επί HPV τραχύλου. Συνιστάται κολποσκόπιση"

Ο γιατρός μου όταν πρωτοείδε την κολπίτιδα μου είπε να πάρω για 1 εβδομάδα το Dalacin C (κολπική κρέμα) να περιμένω να αδιαθετήσω και ύστερα πριν την δεύτερη περίοδο (δηλαδή 1 μήνα μετά) να επαναλάβω την κρέμα. Κάποια κολπικά υγρά ύποπτα (τα οποία με είχαν παρακινήσει να παω στον γιατρό) εξαφανίστηκαν... Χθες (3 μέρες αφότου τελείωσε η περίοδός μου) μου ζήτησε να πάω στο ιατρείο του και αυτή τη φορά δεν μου έκανε Παπ αλλά μια άλλη εξέταση της οποίας μου διαφεύγει το όνομα (είχε μια μεγάλη μπατονέτα) η οποία θα δείξει λέει αν όντως πάσχω απο HPV ή όχι!

Τώρα, εσείς πιστεύετε πως μπορεί να πάσχω απο HPV? Ο γιατρός μου μου είπε πως κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι τίποτα... Εσείς τι πιστεύετε;; Καταλαβαίνετε πως ψυχολογικά έχω πέσει και προσπαθώ να αποκλείσω το χειρότερο...

Σας ευχαριστώ πολύ...
 
Αγαπητή φίλη.
Από την περιγραφή του τεστ παπ, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχεις προσβληθεί από τον ιό των κονδυλωμάτων.
Η κολποσκόπηση, επιβεβαιώνει ή όχι τη μόλυνση και μας δίνει και το βαθμό της βλάβης στον τράχηλό σου.
Ασφαλώς και δεν κινδυνεύεις αλλά χρειάζεται σωστή παρακολούθηση.
Θα μιλήσεις με το γιατρό σου γι' αυτό.
Φιλικά
Π.Κ.
·
Περίπου πριν από 14 χρόνια
·
0 Likes
·
0 Votes
·
0 Comments
·
Ωστόσο ο γιατρός μου παρέμενε καθησυχαστικός και αισιόδοξος λέγοντας μου πως προφανώς δεν είναι τίποτα.. Επίσης διάβασα πως λόγω κολπίτιδας το Τεστ Παπ μπορεί να δείξει τέτοιου είδους κύτταρα χωρίς όμως να υπάρχουν... Υπάρχει τέτοια πιθανότητα;;
·
Περίπου πριν από 14 χρόνια
·
0 Likes
·
0 Votes
·
0 Comments
·
Αγαπητή φίλη.
Θα συμφωνήσω με αυτά που γράφεις.
Δε χρειάζεται ανησυχία, μόνο σωστή παρακολούθηση.
Φιλικά
Π.Κ.
·
Περίπου πριν από 14 χρόνια
·
0 Likes
·
0 Votes
·
0 Comments
·
Αρα οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες 50 - 50?? Ψυχολογικά καταλαβαίνετε πως μια κοπέλα όταν της ανακοινωθεί μια τέτοια πιθανότητα καταρρέει καθώς έρχεται αντιμέτωπη με διάφορες σκέψεις...!
·
Περίπου πριν από 14 χρόνια
·
0 Likes
·
0 Votes
·
0 Comments
·
Αγαπητή φίλη.
Οι περισσότερες κοπέλες αναπαραγωγικής ηλικίας έχουν τον ιό των κονδυλωμάτων.
Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, είμαστε πολύ έμπειροι πλέον στην αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων και δε χρειάζεται απαισιοδοξία ή κακές σκέψεις.
Για να μην καταρρεύσεις λόγω παραπληροφόρησης, θα ακολουθείς τις οδηγίες του γιατρού σου και θα ελέγχεσαι τακτικά με τεστ παπ.
Φιλικά
Π.Κ.
·
Περίπου πριν από 14 χρόνια
·
0 Likes
·
0 Votes
·
0 Comments
·
View Full Post