By mir on Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2011
Replies 1
Likes 0
Views 3K
Votes 0
Καλησπέρα,
Ειμαι 22 ετών και ιδιαίτερα προβληματισμένη με τα δύο τελευταία τεστ παπ, που έκανα, τον Σεπτέμβρη του 2010 το ένα και το άλλο τώρα τον Μάρτιο του 2011, δηλαδή 6 μήνες μετά. Το πρώτο έδειξε υπαινικτικές αλλοιώσεις χαμηλού πλακώδους ενδοεπιθηλικής βλάβης (Low Grade SIL(HPV)) σε έδαφος φλεγμονής και μύκητες. Ο γυναικολόγος μου συνέστησε απλή παρακολούθηση. Το δεύτερο, αυτό τον μήνα, έδειξε ενδεικτικές αλλοιώσεις χαμηλού πλακώδους ενδοεπιθηλικής βλάβης (Low Grade SIL) σε έδαφος φλεγμονής και μύκητες. Μου συνεστήθη κολποσκόπηση, αλλά έχω ανησυχήσει με την πιθανή πορεία των επόμενων τεστ. Όλα τα προηγούμενα χρόνια τα τεστ ήταν καθαρά. Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διάστημα μέχρι το δεύτερο επίμαχο Παπ δεν ήμουν και σε ιδιαίτερα καλή φυσική κατάσταση λόγω κάποιας κνίδωσης που με ταλαιπώρησε πολύ. Επίσης πόσο σοβαρό ρόλο παίζει το κάπνισμα?Γενικώς τί εννοούμε με τον όρο Low Grade SIL και τί κίνδυνοι υπάρχουν από δω και πέρα?Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης με ένα καλό ανοσοποιητικό σύστημα?Πόσο πρέπει αν ανησυχώ με το δεύτερο Παπ?
Ευχαριστώ
Αγαπητή φίλη.
Πρώτα θα κάνεις μια θεραπεία για τους μύκητες, θα περιμένεις να έρθει τουλάχιστον μία περίοδος και μετά θα προγραμματίσεις μια κολποσκόπηση.
Το πιθανότερο, να επιβεβαιώσει τη χαμηλού βαθμού δυσπλασία του τραχήλου σου, λόγω λοίμωξης από τον ιό HPV.
Θα πρέπει να περιορίσεις το κάπνισμα, να τρέφεσαι υγιεινά και να είσαι γενικά σε καλή φυσική κατάσταση.
Ανάλογα με το αποτέλεσμα της κολποσκόπησης, θα πάρεις οδηγίες.
Συνήθως, σε παρόμοιες καταστάσεις, συστήνουμε επαναληπτικά τεστ παπ ανά 4μηνο, για τους επόμενους 12 μήνες και επαφές μόνο με προφυλακτικό.
Δεν κινδυνεύεις και δεν είναι κάτι σοβαρό.
Φιλικά
Π.Κ.
·
Περίπου πριν από 15 χρόνια
·
0 Likes
·
0 Votes
·
0 Comments
·
View Full Post