By Elina17 on Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2019
Replies 1
Likes 0
Views 1.1K
Votes 0
Καλησπέρα σας! Είμαι 35 ετών. Πρίν από 1 εβδομάδα αφαίρεσα ένα ογκίδιο έπειτα από βιοψία που έδειξε: "Ικανοποιητική κυτταροβρίθεια. Αφρώδη κύτταρα, τεμαχίδια ινώδους συνδετικού ιστού & επιθηλιακά κύτταρα των πόρων με ομαλούς ως επί το πλείστον χαρακτήρες, διατεταγμένα κυρίως σε επίπεδες αθροίσεις με παρουσία γυμνών πυρήνων, τα οποία ωστόσο σε κάποιες θέσεις εμφανίζουν ήπια ατυπία και διαταραχή στην κυτταρική διάταξη".
Οι υπέρηχοι στο διάστημα των περίπου 14 μηνών που το είχα έδειξαν ότι ήταν κινητό, ανάγγειο, υποηχοϊκό μόρφωμα που δεν άλλαξε μέγεθος ή μορφή. Στη μαστογραφία δεν παρατηρήθηκαν μικροεπασβεστώσεις, αλλά την έκανα ενώ ήμουν στην 5η μέρα του κύκλου. Χαρακτηρίστηκε BIRADS D. Γενικώς δεν με ενοχλούσε.
Eν αναμονή των αποτελεσμάτων της τελικής βιοψίας, μπορώ να έχω τη δική σας εκτίμηση αν όλα αυτά συνηγορούν υπέρ ενός κακοήθους ή καλοήθους όγκου;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Aγαπητή Φίλη
Με βάση μόνον το αποτέλεσμα παρακεντήσεως ενός συμπαγούς προφανώς ψηλαφητού 'όγκου, όπως εδώ, δεν θ΄αποτολμούσα μία αθώα (που πιθανώς θα είναι!) διάγνωση,
Είναι ξεκάθαρο, ότι και ο συνάδελφος μου που το ανέλαβε, θα σύστησε την ολοκληρωτική του αφαίρεση, Εξ άλλου και οι παρακεντησεις εχουν τον σκοπό να τεκμηριωσουν την διάγνωση μιας κύστεως. Σε περιπτωση που όζος είναι συμπαγής,κατά κανόνα είναι σκόπιμο ν΄ αφαιρεθεί.
Φιλικά
Π.Ζ
·
Περίπου πριν από 6 χρόνια
·
0 Likes
·
0 Votes
·
0 Comments
·
View Full Post