By AUREL on Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016
Replies 3
Likes 0
Views 2.2K
Votes 0
Είμαι στην εμηννόπαυση εδώ και 2 χρόνια.Εμφάνισα τον πρώτο πολύποδα στη μήτρα πριν 2 χρόνια και αφαίρεσα με υστεροσκόπηση. Πριν 2 μήνες εμφάνισα κ πάλι πολύποδα στη μήτρα και αφαιρεσα και πάλι με υστεροσκόπηση. Η πρόσφατη βιοψία που πήρα γράφει ότι "το υλικό αντιστοιχεί σε διασπασμένα τμήματα πολύποδα του ενδομητρίου με ανωμάλως πολλαπλασιαζόμενους ενδομητρικούς αδένες και εκτεταμένη απώλεια του καλυπτηρίου επιθηλίου." Μου προτάθηκε από το γιατρό στο νοσοκομείο ή παρακολούθηση με κολπικό υπέρηχο, ή απόξεση ή ολική αφαίρεση γεννητικών οργάνων με υστερεκτομή .Μου είπε να προτιμήσω την υστερεκτομή κάποια στιγμή. Ο κολπικός υπέρηχος έδειξε ενδομήτριο 5mm(ελπιζω το έγραψα σωστά) και μου ειπώθηκε ότι φαίνεται ένα ωάριο στην αριστερή ωοθήκη. Ο γιατρός μου είπε να μην ανησυχώ αλλά και μόνο η πρόταση της αφαίρεσης οργάνων μα πανικόβαλε.Η ερώτησή μου είναι: Υπάρχει κάτι ανησυχητικό; Δεν υπάρχει κάποια θεραπεία για να αποφύγω την έσχατη λύση της υστεροσκόπησης;   Αν όχι,ποιά ακριβώς όργανα προτείνετε να αφαιρεθούν και ποιος είναι ο πιο ανώδυνος τρόπος. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση.
ΥΓ. Δεν είχα ποτέ κάποιο γυναικολογικό προβλημα και δεν έχω καμία κληρονομικότητα σε καρκίνο. Αν ενδιαφέρει η πληροφορία.
Αγαπητή Φίλη!
Θα συστησω να συζητησεις με τον γιατρό σου οπωσδηποτε μια κλασματική απόξεση ενδομητρίου, δηλ. πρώτα απόξεση του ενδοτραχηλου και κατοπιν της ενδομητρικής κοιλότητας κι αποστολη των δειγμάτων ξεχωριστά, για ιστολογική εξέταση.. Η διαδικασία είναι κατα τα άλλα  απολυτως  η ίδια κι εχει απολύτως την ιδια θεραπευτική αξια για το πρόβλημα, όπως στην λεγομενη διαγνωστική-θεραπευτικη  απόξεση ενδομητριου. Η διαφορά  δηλ έγκειται  μονον στο  διπλό ιστολογικό δείγμα.
Πιστευω ότι το προβλημα, αφου περασαν και 2 χρονια εμμηνοπαυσης, θα λυθει μ΄' αυτό  οριστικά.
Ειναι ωστοσο σημαντικό, για την λήψη της οποιας αποφασης επεμβασεως , αν βρεθεί ΄'' μια στα χιλια΄΄ κάποιο σοβαρό εύρημα, που επεκτείνεται προς την περιοχη του τραχήλου της μητρας.. Σε μια τετοια, ελάχιστα πιθανή περίπτωση, η συνηθισμενη απλή ολικη υστερκτομια δεν θα επαρκούσε.
Φιλικα
Π.Ζ
·
Περίπου πριν από 9 χρόνια
·
0 Likes
·
0 Votes
·
0 Comments
·
Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Σκεφτόμουν τη λύση της απόξεσης και η μ΄ένημερώσατε σημαντικά σ'αυτο το θέμα. Πάνω απ'όλα με καθησυχάσατε.
·
Περίπου πριν από 9 χρόνια
·
0 Likes
·
0 Votes
·
0 Comments
·
Π.Ζ
·
Περίπου πριν από 9 χρόνια
·
0 Likes
·
0 Votes
·
0 Comments
·
View Full Post