By CHRISSSA on Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012
Replies 1
Likes 0
Views 1.4K
Votes 0
Καλησπέρα σας,
 
Είμαι 36 χρονών και έχω ενδομητρίωση. Το 2007 έκανα λαπαροσκόπηση και αφαίρεσα μια μεγάλη κύστη απο την ωοθήκη και έγινε καθαρισμός. Σε δύο χρόνια δημιουργήθηκε άλλη κύστη στην άλλη ωοθήκη η οποία παραμένει εδώ και τόσο καιρό στα 3 εκατοστά όπότε δεν την χειρουργούμε. Μετά την λαπαροσκόπηση και την εξάμηνη θεραπεία με ενέσεις AVRECAP έκανα 2 αποτυχημένες σπερματενχύσεις. Έκανα και σαλπιγγογραφία η οποία έδειξε περιορισμένη διαβατότητα σαλπιγγών. Ο γιατρός μου είπε ότι δεν είναι κακή και ότι μπορώ να μείνω έγκυος και απο μόνη μου.
Από τότε δεν έχω κάνει τίποτα άλλο γιατί γενικά φοβάμαι τις ορμόνες της εξωσωματικής και βέβαια δεν έχω μείνει έγκυος. Τον τελευταίο καιρό το σκέφτομαι πάλι και δεν ξέρω τι να κάνω. Ποιά είναι η καλύτερη μέθοδος εξωσωματικής, η κλασική, σε φυσικό κύκλο ή in vitro maturation?
Το ενδεχώμενο να μείνω έγκυος φυσιολογικά μάλλον πρέπει να το ξεχάσω?
 
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Αγαπητή  Φίλη!
Δεν  φοβηθηκες  ολα   όσα τραβηξες και θα βοβηθείς  τα   της  εξωσωματικής; 
Για το   ειδος της εξωσωματικής:  Δεν  ειναι   η  μία μεθποδος καλλιτερη  παό την  άλλη  .. Υπαρχουν ενδειξεις  για καθε  μία,,, Την επιλογή θα  την αφησεις  στην  ομάδα γιατρων της   εξωσωματικής,  που θα  σε ακουσουν, θα  σε εξτασουν  και μετά  θα προτείνουν..
Να την επιχειρήσεις..Οπωσδηποτε..
Φιλικά
Π.Ζ
·
Περίπου πριν από 14 χρόνια
·
0 Likes
·
0 Votes
·
0 Comments
·
View Full Post