By ΣΟΦΙΑ.Δ on Τετάρτη, 11 Μαϊος 2011
Replies 3
Likes 0
Views 3.1K
Votes 0
Διανύω την 20η εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου και πριν 9 ημέρες εγώ και η 14 μηνών κορούλα μου, η οποία είναι ανεμβολίαστη για ανεμοβλογιά, ήρθαμε σε επαφή με το ανιψάκι μου, το οποίο αγκάλιασε και φίλησε την κόρη μου αλλά όχι εμένα και το οποίο 3 ημέρες μετά παρουσίασε έρπη ζωστήρος. Αυτή τη στιγμή φοβάμαι πολύ μήπως η κορούλα μου κολλήσει τον ιό της ανεμοβλογιάς- που προφανώς είναι πολύ πιθανόν από τη στιγμή που το παιδί λόγω ηλικίας είναι ακόμα ανεμβολίαστο- και εν συνεχεία μήπως κολλήσω και εγώ. Σας αναφέρω βέβαια ότι πέρασα την ασθένεια στα 5 μου χρόνια παρόλα αυτά η παιδίατρος λέει ότι αυτό δεν μου εξασφαλίζει πλήρη ανοσία και μπορεί να την ξαναπεράσω. Γνωρίζω ότι πρέπει να περιμένω ακόμα 12 περίπου μέρες εως ότου συμπληρωθεί ο χρόνος επώασης του ιού, ωστόσο δεν ξέρω τι να κάνω για να προστατέψω το αγέννητο έμβρυο. Θα μπορούσατε παρακαλώ να με ενημερώσετε για τις συνέπειες σε εμένα και στο αγέννητο μωρό σε περίπτωση αναζωπύρωσης του ιού, λαμβάνοντας υπόψη ότι αν αυτό συμβεί θα συμβεί γύρω στην 25η εβδομάδα κύησης περίπου, προσμετρώντας και το χρόνο επώασης του ιού, και πως μπορώ να δω εάν τελικά έχει επηρεαστεί ή όχι το έμβρυο σε περίπτωση που εγώ νοσήσω. Την αμνιοπαρακέντηση θα την κάνω την επόμενη εβδομάδα οπότε την αποκλείουμε ως τρόπο πρόβλεψης πιθανών συνεπειών λόγω ανεμοβλογιάς. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Αγαπητή φίλη.
Το πιθανότερο ότι δε θα νοσήσεις.
Αν όμως αυτό συμβεί, δεν επηρεάζεται η εγκυμοσύνη και το μωρό σου, η οργανογένεση έχει ολοκληρωθεί, μην ανησυχείς λοιπόν.
Αν παρουσιάσεις κάποια συμπτώματα και ιδίως πυρετική κίνηση, θα ενημερώσεις το μαιευτήρα σου.
Φιλικά
Π.Κ.
·
Περίπου πριν από 15 χρόνια
·
0 Likes
·
0 Votes
·
0 Comments
·
Γιατρέ μου σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντησή σας. Χωρίς να θέλω να σας κουράσω θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν όντως ισχύει το 2 τοις εκατό του κινδύνου για ύπαρξη συνδρόμου συγγενούς ανεμοβλογιάς σε αγέννητα βρέφη των οποίων η μητέρα νόσησε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όπως διάβασα σε κάποια ιατρικά άρθρα και αν αυτός ο κίνδυνος αφορά αποκλειστικά και μόνο το πρώτο τρίμηνο εγκυμοσύνης κατά το οποίο λαμβάνει χώρα η οργανογένεση ή μήπως τελικά είναι υπαρκτός και για τα τρία τρίμηνα. Και πάλι σας ευχαριστώ.
·
Περίπου πριν από 15 χρόνια
·
0 Likes
·
0 Votes
·
0 Comments
·
Αγαπητή φίλη.
Ανησυχείς για κάτι που δεν πρόκειται να σου συμβεί.
Σε θεωρητικό επίπεδο, με βάση μελέτες, υπάρχει αυτός ο κίνδυνος κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, γιαυτό και υπάρχουν προτάσεις για διακοπή της κύησης.
Στην περίπτωσή σου, η εγκυμοσύνη δεν κινδυνεύει, παρά μόνο αν νοσήσεις και έχεις υψηλό πυρετό για τουλάχιστον δύο 24ωρα (πάνω από 38,5).
Καλή επιτυχία.
Φιλικά
Π.Κ.
·
Περίπου πριν από 15 χρόνια
·
0 Likes
·
0 Votes
·
0 Comments
·
View Full Post