default_mobilelogo
  Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010
  1 Απαντήσεις
  3.9K διαβάστηκε
Γεια σας και συγχαρητήρια για την πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη προσπάθειά σας στην ανάπτυξη αυτού του forum.

Είμαι 33 ετών και έχω ένα αγοράκι 2 χρονών. Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη ενώ όλα πήγαιναν καλά, τον 4ο μήνα παρατήρησα 2-3 σταγόνες αίμα. Ο γυναικολόγος μου με καθησύχασε (μετά από υπέρηχο), όπως επίσης και ο ακτινολόγος ιατρός στον οποίο έκανα τον υπέρηχο doppler (23η εβδομάδα). Μετά από 2,5 εβδομάδες εμφανίστηκαν ξανά μερικές σταγόνες αίμα (να επισημάνω ότι το αίμα ήταν κόκκινο, φρέσκο). Όταν ξαναπήγα στο γυναικολόγο μου, μου έκανε κολπικό υπέρηχο και παρατήρησε ότι είχε διασταλλεί ο τράχηλος και μου έκανε επείγουσα περίδεση (25η εβδομάδα). ΑΠό τότε και μέχρι τον 9ο μήνα ήμουν τελείως στο κρεββάτι, σηκωνόμουνα μόνο για το μπάνιο. Σηκώθηκα την 37η εβδομάδα και γέννησα με πρόκληση την 40η πάρα πολύ εύκολα.

Θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας για το τι μπορεί να συμβεί σε μία δεύτερη εγκυμοσύνη. Ο γυναικολόγος μου λέει ότι θα τοποθετηθεί πάλι ράμμα, αυτή τη φορά την 13-14η εβδομάδα και πάλι μάλλον θα περάσω αρκετό διάστημα στο κρεβάττι. Αυτό καταλαβαίνετε ότι είναι πολύ δύσκολο, από τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει ήδη και ένα μικρό παίδί στο σπίτι. Θα ήθελα πολύ ένα δεύτερο παιδί αλλά με τρομοκρατεί μία εγκυμοσύνη με άγχος και στο κρεββάτι.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Περίπου πριν από 13 χρόνια
·
#16418
Αγαπητή Αλεξ!

Αυτό που σου συνέβη, δεν σημαίνει,  ότι θα εμφανίζεται σε κάθε σου  εγκυμοσύνη. Το  πιo  πιθανό είναι,  ότι όλα θα πανε  πολύ  καλά.  Ωστόσο,  η συρραφή του τραχήλου μετά την 11η  εβδομάδα είναι ενδεδειγμένη στην περίπτωση  σου  κι  εύκολη υπόθεση,  που  θα σου δώσει άνεση κινήσεων.  Γίνεται κατά κανόνα,  προκειμένου να κινητοποιηθεί   η έγκυος.

Εξυπακούεται βέβαια,  ότι από περίπτωση σε πeρίπτωση, θα χρειαστεί και μερική  κατάκλιση. Ωστόσο  σε 30 χρόνια μαιευτικής, όσες φορές διενήργησα προφυλακτικώς  Shirοkdar, οι γυναίκες δεν χρειάστηκαν κατάκλιση.

Κάτι που θα βοηθούσε προς αυτή  την κατεύθυνση, θα ήταν ο έλεγχος της οξύτητας των κολπικών  υγρών (του pH  δηλαδή), στην επόμενη εγκυμοσύνη. Φαίνεται να υπάρχει σχέση μεταξύ προωρότητας και  διαταραχής του  pH. Πρόκειται για πολύ απλή διαδικασία, που επιτρέπει την έγκαιρη ανακάλυψη  μικροβιακών  λοιμώξεων του κόλπου, που αν τις αφήσουμε  χωρίς αγωγή,  οδηγούν σε πρόωρες  συσπάσεις.  Ενημερώσου σχετικά  στο  Πρόληψη προώρου τοκετού και μίλησε το,  όταν έλθει  η ώρα, με τον γιατρό σου.

Με  φιλικούς  χαιρετισμούς
Παρμενίων  Ζησόπουλος

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!