default_mobilelogo
  Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010
  2 Απαντήσεις
  3K διαβάστηκε
Γεια  σας.ειμαι 28 ετων.πριν καποιο καιρο (4-5 μηνες)στο παπ τεστ μου ειχε βγει υποψια hpv.η κολποσκοπηση ηταν οκ.

μετα απο 4 μηνες(επαφες μονο με προφυλακτικο εκεινο τον καιρο με τον συντροφο μου εδω και 4 τουλαχιστον χρονια)το παπ τεστ δεν εβγαλε υποψια ιου παρα μια ηπια φλεγμονη και η κολποσκοπηση ηταν ενταξει περα απο τη φλεγμονη
.Η γιατρος μου ειπε οτι ειμαι 50-50 στο να εχω τον ιο η οχι.
Το θεμα ειναι επειδη εχω καποια ορθοπεδικα προβληματα πρεπει να παω κολυβητηριο γιατι μονο αυτο με βοηθαει.η γιατρος μου ειναι καθετη οτι δεν πρεπει γιατι οπως ειπε ειδαμε και παθαμε να βγαλουμε οκ το τεστ(δηλ να επαναφερουμε "ισορροπια)".Μου ειπε οτι δεν ειναι καλο επειδη παθαινω πολυ συχνα κολπιτιδες-φλεγμονες και ειναι πεσμενη η αμυνα
.Επειδη το ακουω συνεχεια αυτο με τις κοινοχρηστες πισινες,τελικα ειναι αληθεια οτι μπορει να δημιουργησουν προβλημα.τι μπορω να παθω,να κολλησω κατι,να παθαινω πιο συχνα κολπιτιδες,κατι αλλο??Επισης η χρηση ποφυλακτικου απο τοτε που εχομυε υποψια για ιο σε τι οφελει αφου πιθανοτατα  το κολλησα απο αυτον με τον οποιο ειμαι εδω και χρονια μαζι?(η το το κολλησα εγω αν το κολλησα δεκα χρονια πριν?)
Σας ευχαριστω παρα πολυ για τον χρονο σας!
Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#15861
Αγαπητή φίλη.
Όπως μπορείς να καταλάβεις, σε μια κοινόχρηστη πισίνα, όσο καλά και αν χλωριώνεται, πάντα υπάρχει πιθανότητα να κολλήσεις κάποια κολπίτιδα, συνήθως μυκητιασικής αιτιολογίας, αφού το νερό χρησιμοποιείται από αρκετά άτομα κατά τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να ανανεώνονται τα νερά, περισσότερο από μια φορά την ημέρα.
Στην περίπτωσή σου, χωρίς να θέλω να αντικρούσω τις οδηγίες της γυναικολόγου σου, μπορείς να συζητήσεις μαζί της το ενδεχόμενο χρήσης προληπτικών σκευασμάτων για την καταπολέμηση της κολπίτιδας (εκτός φυσικά από πρακτικούς κανόνες υγιεινής).
Για το θέμα των κονδυλωμάτων, η χρήση προφυλακτικού προτείνεται από τους ειδικούς που ασχολούνται χρόνια με την συγκεκριμένη μόλυνση και έχουν διαπιστώσει, έστω σε μικρό βαθμό, μείωση των υποτροπών και λιγότερα στελέχη του ιού, σε άτομα με γνωστή μόλυνση, που χρησιμοποιούν προφυλακτικό, στους πρώτους 6 - 12 μήνες από την ανακάλυψη της μόλυνσης στον οργανισμό τους.
Για το πότε και ποιός σε κόλλησε, η επιστήμη δεν είναι έτοιμη να απαντήσει με σιγουριά, ακόμη.
Σε περίπτωση, που θέλεις να συλλάβεις, οι παραπάνω οδηγίες δεν ισχύουν, αφού ο ιός των κονδυλωμάτων δεν επηρεάζει τυχόν σύλληψη και εγκυμοσύνη.
Φιλικά
Π.Κ.

Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#15862
Σας ευχαριστω παρα πολυ για τις πληροφοριες!
Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!