default_mobilelogo
  Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010
  1 Απαντήσεις
  2.8K διαβάστηκε
ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΣΠΕΡΜΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΟΝΙΜΟ ΓΙΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ Η ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ ΚΑΙ ΠΟΤΕ. ΟΓΚΟ 3,4ML ΑΡΙΘΜΟΣ 21,7 ΕΚΑΤΟΜ/ML ΟΛΙΚΟ 73.780.000 ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΖΩΗΡΑ ΑΣΘΕΝΗ ΝΕΚΡΑ ΜΕΤΑ 1 ΩΡΑ 70% 30% ΜΕΤΑ 2 ΩΡΕΣ 62% 4% 34% ΜΕΤΑ 4 ΩΡΕΣ 51% 9% 40% ΣΠΕΡΜΑΤΟΚΥΤΑΡΑ 6-8 ΣΠΕΡΜΑΤΙΔΙΑ 2-3 ΠΥΟΣΦΑΙΡΙΑ 2-3 ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΗ 35 ΛΕΠΤΑ ΑΝΩΜΑΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ 32% PH 7 ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟΧΗΣ 4 ΦΡΟΥΚΤΟΖΗ + ΚΑΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΠΕΡΜΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ (ΑΡΙΘΜΟΣ,ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ) ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΟΤΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΚΥΚΛΟ 26-31ΗΜΕΡΕΣ ΜΕ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 28 ΠΟΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ Η ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ. ΜΗΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΘΕΙ ΤΟ ΣΠΕΡΜΑ ΜΟΥ ΜΕ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ Ο ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΟΥ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 20-25% ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ M. KAI I.
Περίπου πριν από 13 χρόνια
·
#15122
Αγαπητέ Μ.! Το πορισμα του σπερμοδιαγράμματος κινείται μέσα σε φυσιολογικά όρια. Με άλλα λόγια, δεν πρέπει να γίνει γι΄ αυτό κάποια θεραπεία. Ούτε βέβαια και η τεχνητή ομόλογη σπερματέγχυση θα βελτιώσει τις πιθανότητες. Η πιθανότητα σύλληψης, αν η ωοθυλακιορρηξία είναι σωστή και περίπου γνωστή για το πότε επέρχεται, αν οι σάλπιγγες είναι ανοιχτές και το σπέρμα καλό, είναι περίπου 20%, άντε 25% σε κάθε κύκλο. Τόσα δίνει ο Θεός και το ποσοστό αυτό δεν ξεπερνιέται με τίποτε. Αν ένα ζευγάρι δεν συλλαμβάνει για διάστημα 2 ετών, τότε συνηθέστατα κάτι δεν έχει διαγνωστεί σωστά. Μετά 1 χρόνο γάμου, πρέπει ν΄αρχίσει κανείς να ψάχνει τα βασικά (σπερμοδιάγραμμα, ωοθυλακιορρηξία, Sims-Huhner-test ή αλλοιώς Postcoital test 8-20 ώρες μετά απο σχέσεις, βατότητα σαλπίγγων). Στην περίπτωση κύκλου 26-31 ημερών, η ωοθυλακιορρηξία επέρχεται κάπου μεταξύ της 13 - 18ης ημέρας κύκλου (από την αρχή της εμμηνορρυσίας) Η τοποθέτηση σπέρματος στον οπίσθιο θόλο του κόλπου, κατά την εκτίμησή μου δεν προσφέρει πλεονεκτήματα. Η όλη διαδικασία επιβαρύνει ψυχολογικά το ζευγάρι. Την χρησιμοποιούμε σε πολύ ειδικές περιπτώσεις - π.χ. σε πρόωρη εκσπερμάτιση, ΄σε έλλειψη στήσης ή σε πολύ παθολογικό σπερμοδιάγραμμα. Στην τελευταία αυτή περίπτωση το σπέρμα δεν τοποθετείται στον κόλπο αλλά ενδοτραχηλικώς και ενδομητρίως (σε άλλες περιπτώσεις και ενδοσαλπιγγικώς). Αν οι προσπάθειες σύλληψης δεν ξεπέρασαν την διάρκεια του έτους και δεν σας πήραν τα χρόνια, κάνετε ακόμη λίγο υπομονή. Τα παιδιά θα γίνουν. Με φιλικούς χαιρετισμούς Παρμενίων Ζησόπουλος

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!